Master

Master i arkitektonisk lysdesign

Varighet
4 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
4 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Master i arkitektonisk lysdesign

Teknologiske fremskritt og økt oppmerksomhet på bærekraftig utvikling, lysforurensning, helse og tverrfaglig samarbeid har skapt behov for økt kompetanse hos fremtidens profesjonelle lysdesignere. Fremtiden krever høyt kvalifiserte fagfolk opplært i både design og vitenskapelige metoder.

Masterstudiet gir deg mulighet til å videreutvikle deg på avansert nivå, og mulighet til å være i jobb samtidig som du følger undervisningsbolker i regi av USN.

Studiet er laget for arkitekter, ingeniører, designere, lysdesignere og andre som ønsker å øke sin kompetanse innen lysdesign.

Masterprogrammet gir ny og oppdatert kunnskap som styrker tverrfaglig samarbeid. Studentene vil arbeide sammen med hverandre, forelesere og veiledere for å finne gode løsninger på samfunnsutfordringer knyttet til lys og belysning. På studiet vil studentene trene seg i ulike akademiske- og designprosesser, og aktivt reflektere over eget virke, i dialog med andre. Derfor er fysiske samlinger viktig. Fysisk tilstedeværelse i de ulike lyslabene er også nødvendig i observasjon av lys- og fargefenomener, ved ulike lysmålinger og erfaring med problemstillinger knyttet til persepsjon og synsinntrykk.

Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights