Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Bachelor

Lydteknikk og musikk­produksjon

Kristiania , i Oslo
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Høst 2024 Se detaljer
Undervisningsspråk
Norsk
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Høst 2024 Se detaljer
Undervisningsspråk
Norsk
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Lydteknikk og musikk­produksjon

Vil du være med å forme lyden av morgendagens musikk?

Med en bachelorgrad i lydteknikk og musikkproduksjon får du kunnskapen og nettverket du trenger for en karriere i musikkbransjen.

Hva lærer du?

Dette er en anerkjent utdanning innen fagfeltet. Du får den nødvendige kompetanse til å arbeide selvstendig i musikkstudio, med musikkinnspillinger på location, og med konsert– og scenelyd i henhold til profesjonelle normer. I løpet av studiet får du også bred erfaring med lyd- og musikkarbeid fra idé til endelig produkt, på samme måten som i arbeidslivet.

I løpet av studietiden vil du blant annet lære om:

  • Akustiske, analoge og digitale størrelser innen lyd og lydarbeid, samt produksjonsformer og -formater, prosesser, metoder, verktøy og teknikker brukt innen ulike sjangere og stilarter.
  • Avanserte funksjoner og arbeidsmetoder i programvaren Pro Tools.
  • Hvordan vurdere akustisk egnethet i rom for musikkutøvelse, vurdere behov for akustisk utbedring og utføre enkle dimensjonerende beregninger for slik utbedring, samt bidra til prosjektering, installasjon og kalibrering av lydsystemer for studio og scene.

Hvordan foregår undervisningen?

Studiet er balansert mellom teoretisk forståelse og praktisk utførelse. Som student har du tilgang til fasiliteter og utstyr på nivå med høy bransjestandard, og de får veiledning og undervisning fra erfarne og dedikerte fagfolk med bred kompetanse fra ulike deler av kunst- og kulturlivet.

Studiet tilrettelegger både for fordypning og utvikling av egenart, og for samarbeid og individualitet. Studieprogrammets studioer står til studentenes disposisjon, også utenfor ordinær undervisningstid for egne prosjekter.

Studiemiljø

Kristiania gir studentene sine mye frihet og kreativt spillerom, i trygge rammer blant dyktige fagfolk som alltid gir gode og grundige tilbakemeldinger. Klassene er små, og oppfølgingen er tett. Du blirundervist av foreleseremedtett bransjetilknytning og lang og bred erfaring, som også er aktive forskere på feltet.Dermed er du sikret at studiet gir deg oppdatert kunnskap.Vi er kjent for et godt studiemiljø, og studenter som går raskt ut i jobb etter endt studie.  

For kontakt eller mer informasjon om Lydteknikk og musikk­produksjon, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst 2024

  • Klasserom
  • Oslo
  • Norsk

Videre studier/jobbmuligheter

Det er faktisk mulig å leve av det du brenner for! Med en bachelor i lydteknikk og musikkproduksjon kan du arbeide som lydtekniker/musikkprodusent i studio og på location-innspillinger, og med live-lyd både foran og bak scenen.

Du kan bruke kompetansen din på ulike arenaer med behov for lyd-, musikk- og produksjonskompetanse. Dette kan for eksempel innebære mastering og lydrestaurering, radio og tv, lydbøker og podcast. Oppdragene er mange og finnes innen en rekke kulturinstitusjoner og miljøer.

Lydteknikk- og musikkproduksjonsstudiet hos oss har røtter helt tilbake til da vi het Norsk Lydskole i 1984. Studiet er med andre ord kjent i underholdnings- og kulturnæringen, og veldig mange av de som jobber i bransjen i dag, har tidligere studert hos oss.

Opptakskrav/Søknad

På dette studiet må du innfri krav om generell studiekompetanse eller lignende. Du må også levere opptaksprøve.

Hvorfor velge Kristiania ?

Relevante gjesteforelesere

Sosialt skolemiljø

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Lydteknikk og musikk­produksjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Kristiania
Prinsens gate 7-9
0107 Oslo

Kristiania  |  Utdanning med tradisjon for forandring

Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...

Les mer og vis alle utdanninger ved Kristiania

Highlights