Vis studentum.no som: Mobil

Medisinstudier i Martin

Study Outside Norway (SONOR)
Sammendrag
Heltid
6 år
Profesjonsstudium
Oppstart: - Martin
Ja

Medisinstudier i Martin

studere medisin i slovakia

Medisinstudier i Martin – Comenius Universitet

Comenius University er det største universitetet i Slovakia, og ble grunnlagt i 1919, rett etter opprettelsen av Tsjekkoslovakia. Jessenius Faculty of Medicine ligger i byen Martin, og har drevet med medisinutdanning siden 1969. Universitetet startet med undervisning på engelsk i 1991.

De to første årene av studiet er lagt opp til at du lærer mye teori, men fra tredjeåret vil studenter lære kliniske ferdigheter. Universitetet legger til rette for, og oppfordrer studenter, til å dra på utveksling i løpet av studietiden.

Comenius University har et eget sykehus i Martin hvor studentene får lære praktiske ferdigheter, samt et topp moderne forskningssenter. Universitetet er svært populært blant annet fordi studiet består av mye praksis, og universitetet har en avtale om at deler at praksisperioden på sisteåret kan tas i ved norske sykehus.

Martin, Slovakia

Byen Martin ligger i de nordlige delene av Slovakia og har omtrent 70 000 innbyggere. Byen er kjent for sine vakre omgivelser og fantastiske turmuligheter. Martin ligger ved foten av et lite fjell med flotte skimuligheter om vinteren og utallige turmuligheter om sommeren. Klimaet i Martin kan minne om norsk klima med varm sommer og kalde vinter.

Livet rundt studiene

Den lokale ANSA-foreningen i Martin har mange tilbud for norske studenter i løpet av studietiden. Martin har ishockeylag i landets øverste divisjon som spiller kamper jevnlig gjennom vinteren. Byen har også et håndballag i andredivisjon som er populært blant norske studenter.

Hver høst blir det arrangert middelalderinspirert seremoni for de nye studentene. Andreårsstudentene feirer i september «dissection week». Fjerdeårsstudentene feirer tradisjonelt Lamavica for at de er halvveis ferdig med studiene.

For kontakt eller mer informasjon om Medisinstudier i Martin, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

For studenter med norsk vitnemål har Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine satt følgende krav:

1. Bestått opptaksprøve i kjemi 1+2 og biologi 1+2.

Du må ha generell studiekompetanse for å studere ved Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine.

Opptaksprøven består av 160 spørsmål – 80 i biologi og 80 i kjemi.

For mer informasjon om opptaksprøven og søknadsprosessen, ta kontakt med SONOR. 

Studiefakta, Tittel m.m

Fem gode grunner til å velge Comenius University

  1. Stort norsk miljø

  2. Mulighet for vintersport

  3. Mulighet for transfer til Norge sjette året

  4. Det er billig å bo i Martin

  5. Nærhet til store europeiske byer

Kostnader

10 900 EUR

Fakultetet tilbyr en ukes frivillig forkurs i kjemi ved oppstart. Pris € 400. Skolepengestøtten fra lånekassen er på 60 560 NOK, hvorav stipendandelen er på 50% de tre første årene og 70% de tre siste. Videre innrømmes ekstralån opp til 57 860 NOK (totalt altså 118 420). 

Study Outside Norway (SONOR)

SONOR Study outside Norway

SONOR – Study Outside Norway

Study Outside Norway (SONOR) er en organisasjon som til daglig jobber med å hjelpe studiesøkende norske studenter til opptak ved en rekke spennende studiesteder i utlandet. Vår spesialkompetanse omhandler studier i USA, Canada, Storbritannia, Australia, New Zealand,Singapore og en rekke institusjoner med fokus på helsefag rundt om i EU.

SONORs veiledningstjenester er gratis å benytte seg av. SONOR støttes økonomisk av skolene de samarbeider med, og kan dermed gi deg gratis og uforpliktende hjelp med tanke på dine framtidige studier. SONOR har bred kompetanse på de skolene de jobber med, og kan hjelpe deg med å kartlegge dine muligheter ved disse utdanningsinstitusjonene.

Avtal møte med en studieveileder fra SONOR her!


Study Outside Norway hjelper deg

I forkant av utenlandsstudier er det er rekke formaliteter som må være i orden, blant annet visum, riktig oversatt vitnemål, akademiske og personlige attester, støtte fra Lånekassen, samt at studiet er godkjent av NOKUT. Avhengig av hvor du ønsker å studere, finnes det en rekke ulike søknadsprosedyrer. SONOR kjenner til disse, og letter søknadsprosessen ved å hjelpe deg gjennom en liste sjekkpunkter. Study Outside Norway tilbyr også gratis veiledningstimer der mulighetene dine kartlegges ut i fra interesser og ambisjoner.

Nasjonal dekning

Ved våre kontor i Oslo, Trondheim og Bergen treffer vi til daglig store mengder norske studenter som vi gjennom samtale og veiledning hjelper med å realisere sine studiedrømmer. Ved våre kontor finner du dedikerte veiledere som hjelper deg med å kartlegge dine videre muligheter. Det er nettopp gjennom fokuset på en god dialog med deg som studiesøker vi her i SONOR kan gjøre den beste jobben for deg. Sammen finner vi alternativer som passer for deg og dine framtidsvisjoner.

Eksperter på studiesystemer og opptakskrav

Vår ekspertise er på studiesystemer, opptakskrav og søkerutiner for universitet og colleges fra følgende land: Australia, New Zealand, Singapore, USA ,Canada, Storbritannia og en rekke institusjoner i EU med fokus på medisin og tannlege. Dette er skoler vi med trygghet kan si vil kunne gi deg som student den studiekvalitet du søker, både med tanke på din akademiske og din personlige utvikling.

Hvorfor studere i utlandet?

Som student gjennom Study Outside Norway får du oppleve hvordan det er å kunne leve i et annet klima, et annet miljø, se andre trender, og andre væremåter. Du vil få mange nye opplevelser, venner for livet, og ikke minst ett internasjonalt nettverk du kan dra nytte av i senere sammenhenger. Å stå på egne ben styrker din personlige utvikling og gjør deg tryggere. Du blir mer selvstendig samtidig som du får økt forståelse for og innblikk i andre kulturer og folkeslag.

Konkurransefordel på arbeidsmarkedet

Med en stadig globalisering av arbeidsmarkedet, friere kapitalflyt og multinasjonale fusjoner er en internasjonal utdanning svært attraktivt på arbeidsmarkedet. Elementer som språkkunnskap og internasjonal erfaring blir viktige brikker å vurdere når det gjelder dine framtidsambisjoner. Gjennom utenlandsstudier får du også flere valgmuligheter med tanke på både fag, kvalitet og spesialiseringsområder. Tilbudet er mangfoldig, og en anerkjent og respektert grad vil gi deg det fortrinnet du trenger i jakten på drømmejobben. Du viser for framtidige arbeidsgivere at du er i stand til selvstendig tenkning, og at du vil kunne bidra til kvalitetsutvikling i din framtidige jobb.

Bedre engelskkunnskaper

I tillegg til en utdannelse av topp kvalitet, vil et studieopphold i utlandet også styrke dine språklige kunnskaper. Study Outside Norway tilbyr studier i de engelsktalende landene Australia, New Zealand, USA og England, og gir deg dermed unik sjanse til å perfeksjonere engelsken din. Den aller beste måten å lære et nytt språk på er uten tvil gjennom å studere i det landet der språket snakkes. Å leve med et språk døgnet rundt, under en intensiv periode, gir en bratt læringskurve.

SONOR Study Outside Norway

Kontakt Study Outside Norway

Vis alle utdanninger fra Study Outside Norway (SONOR)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisinstudier i Martin.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kontaktinformasjon til Study Outside Norway (SONOR)

Study Outside Norway (SONOR)

Kjøpmannsgata 10
7013 Trondheim


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisinstudier i Martin:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!