Vis studentum.no som: Mobil

Medisinstudier i Martin

Study Outside Norway (SONOR)
Sammendrag
Heltid
6 år
Profesjonsstudium
Ja

Medisinstudier i Martin

studere medisin i slovakia

Medisinstudier i Martin – Comenius Universitet

Medisinstudiet ved Comenius University i Slovakia gir legeutdanning (MUDr. grad) som gir autorisasjon i Norge. Du vil gjennomføre turnus i Norge på lik linje med studenter som er utdannet i Norge. Studiet er godkjent for lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning.

Martin, Slovakia

Martin er en liten by på størrelse med Lillehammer. Avstanden til Bratislava (hovedstaden) er 22 mil, det er 28 mil til Wien i Østerrike og drøye 3 timers kjøring til Krakow i Polen. Martin er en kulturrik by, med gode rekreasjonstilbud. Blant annet slalombakker med heis i utkanten av byen. Martin anbefales for de som liker friluftsliv og små tette miljøer.

Boforhold

Universitetet hjelper i oppstartsfasen med å skaffe hybel i studentby som ligger vegg i vegg med universitet. Pris, ca. 1 500 NOK pr. mnd. Det finnes idrettspark, svømmehall og kantine på området. Ellers er det både billig og lett å leie leilighet i Martin. En 3-roms leilighet koster rundt 4-5000 NOK pr. måned.

Studenter

Det går ca. 850 til sammen på det medisinske fakultetet. Rundt 400 av disse er norske. Undervisning med tett oppfølging i små grupper.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse, med biologi og kjemi i fagkretsen. Det kreves gode kunnskaper i realfagene, alle må gjennom en opptaksprøve i biologi og kjemi. Full fordypning i kjemi og biologi er derfor ønskelig. Det vil bli lagt vekt på gode engelskkunnskaper. Søkere må også avlegge en opptaksprøve som består av multiple choice spørsmål.

Studiefakta, Tittel m.m

Studiet gir legeutdanning (MUDr. grad) som etter noen ukers tilleggskurs i sosialmedisin gir autorisasjon i Norge.

Kostnader

€ 9.500 per år.

Fakultetet tilbyr en ukes frivillig forkurs i kjemi ved oppstart. Pris € 400. Skolepengestøtten fra lånekassen er på 60 560 NOK, hvorav stipendandelen er på 50% de tre første årene og 70% de tre siste. Videre innrømmes ekstralån opp til 57 860 NOK (totalt altså 118 420). 

Study Outside Norway (SONOR)

SONOR Study Outside Norway

SONOR – Study Outside Norway

Study Outside Norway (SONOR) er en organisasjon som til daglig jobber med å hjelpe norske studiesøkende til opptak ved en rekke spennende studiesteder i utlandet. SONOR jobber med over 50 større universiteter i engelskspråklige land, og har spesialkompetanse om studier i USA, Canada, Storbritannia, Australia, New Zealand og Singapore. 

SONORs veiledningstjenester er gratis å benytte seg av. SONOR støttes økonomisk av skolene de samarbeider med, og kan dermed gi deg gratis og uforpliktende hjelp med tanke på dine framtidige studier. SONOR har bred kompetanse på de skolene de jobber med, og kan hjelpe deg med å kartlegge dine muligheter ved disse utdanningsinstitusjonene.

Avtal møte med en studieveileder fra SONOR her!


Study Outside Norway hjelper deg

I forkant av utenlandsstudier er det er rekke formaliteter som må være i orden, blant annet visum, riktig oversatt vitnemål, akademiske og personlige attester, støtte fra lånekassen, samt at studiet er godkjent av NOKUT. Avhengig av hvor du ønsker å studere, finnes det en rekke ulike søknadsprosedyrer. SONOR kjenner til disse, og letter søknadsprosessen ved å hjelpe deg gjennom en liste sjekkpunkter. Study Outside Norway tilbyr også gratis veiledningstimer der mulighetene dine kartlegges ut i fra interesser og ambisjoner.

Nasjonal dekning

SONOR har kontorer i Oslo, Trondheim, Kristiansund og Bergen. Gjennom samtale og veiledning hjelper SONOR norske studenter med å realisere sine studiedrømmer. SONOR har dedikerte veiledere som hjelper deg med å kartlegge mulighetene dine. Med fokus på en god dialog vil SONOR gjøre den beste jobben for deg som studiesøker, og finne de alternativene som best passer deg og dine framtidsvisjoner.

Hvorfor studere i utlandet?

Som student gjennom Study Outside Norway får du oppleve hvordan det er å kunne leve i et annet klima, et annet miljø, se andre trender, og andre væremåter. Du vil få mange nye opplevelser, venner for livet, og ikke minst ett internasjonalt nettverk du kan dra nytte av i senere sammenhenger. Å stå på egne ben styrker din personlige utvikling og gjør deg tryggere. Du blir mer selvstendig samtidig som du får økt forståelse for og innblikk i andre kulturer og folkeslag.

Konkurransefordel på arbeidsmarkedet

Med en stadig globalisering av arbeidsmarkedet, friere kapitalflyt og multinasjonale fusjoner er en internasjonal utdanning svært attraktivt på arbeidsmarkedet. Elementer som språkkunnskap og internasjonal erfaring blir viktige brikker å vurdere når det gjelder dine framtidsambisjoner. Gjennom utenlandsstudier får du også flere valgmuligheter med tanke på både fag, kvalitet og spesialiseringsområder. Tilbudet er mangfoldig, og en anerkjent og respektert grad vil gi deg det fortrinnet du trenger i jakten på drømmejobben. Du viser for framtidige arbeidsgivere at du er i stand til selvstendig tenkning, og at du vil kunne bidra til kvalitetsutvikling i din framtidige jobb.

Bedre engelskkunnskaper

I tillegg til en utdannelse av topp kvalitet, vil et studieopphold i utlandet også styrke dine språklige kunnskaper. Study Outside Norway tilbyr studier i de engelsktalende landene Australia, New Zealand, USA og England, og gir deg dermed unik sjanse til å perfeksjonere engelsken din. Den aller beste måten å lære et nytt språk på er uten tvil gjennom å studere i det landet der språket snakkes. Å leve med et språk døgnet rundt, under en intensiv periode, gir en bratt læringskurve.

SONOR Study Outside Norway

Kontakt Study Outside Norway

Vis alle utdanninger fra Study Outside Norway (SONOR)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisinstudier i Martin.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kontaktinformasjon til Study Outside Norway (SONOR)

Study Outside Norway (SONOR)

Kjøpmannsgata 10
7013 Trondheim

Tlf: 73 80 97 38
sonor.no


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisinstudier i Martin:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!