Master

Master i politivitenskap

Politihøgskolen, i Oslo (+1 studiesteder)
Varighet
4 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
4 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Master i politivitenskap

Master i politivitenskap

I denne masterutdanningen tilegner du deg kunnskap om politiet som institusjon, politiets samfunnsoppdrag og polisiære aktørers roller og virksomhet.

Formålet med master i politivitenskap er å høyne analyse- og forskningskompetansen innen polisiær virksomhet og i politivitenskap. Studiet skal på denne måten styrke politiets og samarbeidende virksomheters kompetanse innen kunnskapsstyrt og strategisk polisiært og kriminalitetsforebyggende arbeid.

Master i polivitenskap er spesielt relevant for deg med politiutdanning og/eller ansettelse i politiet, i andre polisiære virksomheter eller etater som samarbeider med politiet i for eksempel kriminalitetsforebyggende arbeid.

Masterstudiet kvalifiserer for videre forskning og ph.d-studier.

Opptakskrav/Søknad

Alle søkere må ha:

  • Bachelor i politiutdanning eller
  • annen bachelorgrad med fordypning på minst 80 studiepoeng (eller 120 studiepoeng fordypning ved integrert utdanning) innen samfunnsfag, juridiske fag, historisk-filosofiske fag, språkfag, økonomisk-administrative fag, militære fag eller sikkerhetsfag.

For opptak til masterstudium i politivitenskap er det krav om minimum karakteren C som vektet gjennomsnitt fra bachelorgraden.

Masterstudiet retter seg primært mot personer med politiutdanning og andre personer ansatt i politiet. Inntil 60% av studieplassene forbeholdes søkere som har politiutdanning eller som er ansatt i politietaten. Plasser i kvote tildeles på bakgrunn av konkurransepoengsum.

Politihøgskolen
Slemdalsveien 5
0369 Oslo

Politihøgskolen (PHS)

Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med et eget styre som øverste organ. Politihøgskolen hører inn under Politidirektoratet, og har til oppgave å gi grunnutdanning for tjeneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og videreutdanning til de ansatte...

Les mer og vis alle utdanninger ved Politihøgskolen

Highlights