Vis studentum.no som: Mobil

Nevrorefleksologi

Medika Nova
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Oslo
2 år
Deltid
Kontakt lånekassen
114 000 NOK
Høst
Søknadsfrist: 1. juli
Klasserom

Nevrorefleksologi

forelesningssal

Nevrorefleksologi - Studiet for deg som vil hjelpe mennesker

Vil du jobbe med mennesker og hjelpe dem til et bedre liv? Da er studiet av nevrorefleksologi noe for deg. Som nevrorefleksolog studerer du symptomene til dine pasienter,for så å finne ut hva i kroppen som forårsaker dem. Deretter bruker du din kunnskap om huden og nervesystemet til å gjøre en tilpasset behandling.

Hva er nevrorefleksologi?

Nevrorefleksologi betyr læren om nervesystemets reflekser og er en medikamentfri behandlingsform, hvor vi bruker huden som et verktøy for å påvirke nervesystemet. Kroppen er et økosystem med et klima som må ivaretas for at den skal fungere godt. Bli student på Medika Nova og lær hvordan.

Du lærer å behandle problemer i kroppen

Kroppen er som et økosystem, med mange deler som avhenger av hverandre og er i et konstant samspill. For eksempel: immunforsvaret, hormonsystemet, muskulatur, bindevev og lymfesystemet.

Hver del av kroppen påvirker en annen del, og på nevrorefleksologistudiet lærer du hvordan alt henger sammen. Kunnskapen om disse systemenes sammenheng gir deg en mulighet til å behandle årsak til plagene som har oppstått i kroppen.

«Det er ekstremt kult å kunne hjelpe folk uten medisiner og fancy utstyr.»
- Jakob Renaa Hafstad, student ved Medika Nova

Få et innblikk i studiehverdagen til Jakob her!

Studieløpet

Vi tilbyr et toårig studium på deltid, som gjør deg til en ferdig utdannet nevrorefleksolog. Utdannelsen gir deg et verktøy til å behandle mennesker i alle aldre, for en rekke ulike plager. Studiet består av 330 undervisningstimer og 400 timer med egen praksis og selvstendige studier.

Hvem passer utdanningen for?

Utdanningen passer for deg som liker å jobbe med mennesker, ønsker frihet til å kontrollere egen arbeidshverdag og som ønsker å hjelpe andre til bedre helse. En nevrorefleksolog møter mennesker i alle aldre med forskjellige plager. Som terapeut ser man hele mennesket og søker å finne årsaken til pasientens problem. Vårt mål er å utdanne dyktige terapeuter som har god faglig forståelse og kompetanse til å møte fremtidens helseutfordringer. 

For kontakt eller mer informasjon om Nevrorefleksologi, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Når du er ferdig utdannet fra Medika Nova er du klar til å begynne og behandle pasienter. Du velger selv om du vil alliere deg med andre behandlere eller om du vil jobbe for deg selv.

Opptakskrav/Søknad

Fullført videregående opplæring eller relevant arbeidserfaring.

Studiefakta

Utdanningen er godkjent av Nevrorefleksologforeningen.

Studieplan

SEMESTER 1
Første semester gir en innføring i nevrorefleksologiens historie og systemteori. Vi studerer bevegelseskroppen, kroppsspråk og kroppsholdning samt organsystemene. I praksisen fokuseres det på behandlingsprosedyrer og teknikk. 

SEMESTER 2
Andre semester gir en innføring i hjernens- og nervesystemets oppbygging og hvordan to av hjernenervene, vagus og trigeminus, påvirker kroppen vår. I praksisen øver vi inn de nevrorefleksologiske grunnsystemene på hånd, underarm, overarm, torso og øret.

SEMESTER 3
Tredje semester gir en innføring i embryologi og et dypdykk i hjernenervene og grensestrengen. I tillegg tar vi for oss to nevrorefleksologiske systemer; spinasystemet og funksjonsystemet.

SEMESTER 4
Fjerde semester gir en innføring i spesialprojeksjoner. Dette er systemer som oppstår på kroppen etter et langvarig sykdomsbilde. Det blir også fokus på avslutningsoppgaven til studentene hvor man følger en pasient gjennom et helt behandlingsforløp.

Videopresentasjon

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Nevrorefleksologi.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Medika Nova

nevrorefleksogi i praksis

Medika Nova - en moderne skole

Medika Nova er norges eneste tilbyder av utdanning innen nevrorefleksologi. Skolen ble etablert i 1995 og utdanner årlig nye terapeuter.

Vi er en selvstendig og privat skole for dem som vil ha et spennende studie som leder til en givende og meningsfylt jobb. Vårt mål er å utdanne dyktige terapeuter som har god faglig forståelse og kompetanse til å møte fremtidens helseutfordringer. 

Medikamentfri behandling

Nevrorefleksologi betyr læren om nervesystemets reflekser og er en medikamentfri behandlingsform, hvor vi bruker huden som et verktøy for å påvirke nervesystemet. Som nevrorefleksologer har vi en helhetlig tilnærming til kroppen og jobber med årsaken til pasientenes plager.

Menneskekroppen har ikke forandret seg vesentlig på flere tusen år, men de siste hundre årene har det skjedd store forandringer i samfunnet. Den moderne verden stiller oss overfor helt særegne utfordringer som stress, overstimulering og søvnmangel. Samtidig finnes det kroppslige utfordringer som alltid har vært der slik som idrettsskader, muskelsykdommer og dårlig blodsirkulasjon. Nevrorefleksologer jobber med alle disse problemområdene.

Studer nevrorefleksologi ved Medika Nova

Vi tilbyr et toårig studieløp på deltid, som gjør deg til en ferdig utdannet nevrorefleksolog. Utdannelsen gir deg et verktøy til å behandle mennesker i alle aldre, for en rekke ulike plager. Studiet består av 330 undervisningstimer og 400 timer med egenpraksis og selvstendige studier.

Studiet er godkjent av Nevrorefleksologforeningen.

Søk studieplass i dag!

Utdanningen passer for deg som liker å jobbe med mennesker, ønsker frihet til å kontrollere egen arbeidshverdag og som ønsker å hjelpe andre til bedre helse. En nevrorefleksolog møter mennesker i alle aldre med forskjellige plager. Som terapeut ser man hele mennesket og søker å finne årsaken til pasientens problem. Vårt mål er å utdanne dyktige terapeuter som har god faglig forståelse og kompetanse til å møte fremtidens helseutfordringer.

Vis alle utdanninger fra Medika Nova

Kontaktinformasjon til Medika Nova

Medika Nova

Pilestredet park 7
0176 Oslo

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 4 omtaler

Åsne Standnes
I studiet er det hands on fra første stund! Det er learning by doing, ispedd nødvendig teori og filosofi. Behandlingsmetode blir vist, deretter arbeider vi ved benk i små grupper under rettledning. Jeg opplever tilstedeværende lærere med mye humor, og evne til å formidle kunnskap og egne erfaringer. Mellom samlinger legges det opp til egen p...
Vis hele omtalen
Espen
Kan anbefales for deg som er usikker på om du vil bli massør, akupunktør eller ønsker å prøve noe nytt. Jeg hoppet av "aktivt-salg" og angrer ikke et sekund på å ha valgt Medika Nova som lærested. Lærerne gjør læringen om kroppens funksjoner veldig lett å forstå for oss som ikke har vært i nærheten av anatomiske begreper og klarer å holde e...
Vis hele omtalen
Eli Joramo
Anbefales på det sterkeste! Studiet har god balanse mellom det teoretiske og det praktiske, og man får gå i gang med praktisk øving ved benken fra første skoledag. Lærerne er faglig dyktige og man får god oppfølgning!
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Nevrorefleksologi:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 4 omtaler
Få et innblikk i en students hve...

Jakob studerer nevrorefleksologi ved Medika Nova. Les om hans erfaring med skolen her!

Les mer