Vis studentum.no som: Mobil

Skuespiller heltid

Kulturama
Sammendrag
Heltid
80 uker
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Oppstart: 26. august - Stockholm
Søknadsfrist: 15. mars
Ja

Utdanning i skuespill på Kulturama

studere skuespill på kulturama

Ta skuespillerutdanning på Kulturama

Har du stor interesse for teater og ønsker å jobbe som skuespiller? Da kan skuespillerutdanningen ved Kulturama i Stockholm være riktig valg for deg.

Du velger selv om du kun vil studere ett år eller om du vil ta hele utdanningen og fortsette på år 2.

Første studieår

Det første året på Kulturamas skuespillerutdanning arbeides det med grunnleggende skuespillertrening. Du vil undersøke og bli bevisst på dine sceniske evner.

Gjennom improvisasjoner får du trene på samspill, det å drive en dramatisk situasjon, utvikle og arbeide med ulike karakterer og i fellesskap fortelle en historie. Du vil få arbeide med ulike former av dramatiske tekster, både individuelt, i dialog og i ensemblespill. Arbeidet fokuserer både på håndverksmessige kunnskaper, slik som kroppen som instrument (stemme, tale, fysisk bevegelse og scenisk uttrykk), samt den emosjonelle delen, som blant annet fantasi, innlevelsesevner, relasjon og samspill.

Arbeidet krever stor interesse og stort engasjement, og det forutsettes at du vil egne deg som skuespiller i fremtiden. Uansett om du vil søke deg videre på en teaterhøgskole eller gå rett i jobb etter dine studier på Kulturama, vil du besitte en omfattende grunnutdanning der du har fått arbeidet praktisk med erfarne og støttende pedagoger som setter din utvikling først.

Teater er en kollektiv kunstform der alle individer er like viktige, og jo mer du gir til gruppen jo mer vil du utvikle deg. På Kulturama arbeides det hardt med å skape en gruppe som er beredt på å satse alt!

I den fysiske teatertreningen integreres kropp, stemme og bevissthet i en treningsprosess som består av ulike bevegelse- og stemmeøvelser samt arbeid med karakterer. Scenefremstillingen utgår fra å trene på scenisk forming utifra psykologiske motivasjoner. Dine egne opplevelser og følelser er med andre ord utgangspunktet for arbeidet.

Andre studieår

Det andre studieåret vil du få arbeide mer produksjonsrettet med både klassisk og fysisk teater i ulike prosjekter. Du vil få fordypende kunnskaper i skuespillerens arbeid med seg selv og rollearbeidet, for å kunne forme en rolle på scenen eller opptre foran et filmkamera. Den produksjonsbaserte undervisningen skjer i form av praktisk arbeid med rollen – rolleforming, rollestudering, rolleanalyse og rolletolkning, samt arbeid med hele produksjonsprosessen.

I den fysiske teatertreningen integreres bevegelse, tekstarbeid, karakterforming og scenefremstilling, som former en pedagogisk og kunstnerlig helhet. Du arbeider med ulike produksjoner i blokker, der fokus ofte har vært på Commedia dell'Arte, modernistisk teater eller klassiske tekster.

Ved siden av fysisk teatertrening og produksjonsarbeid, inngår også stemmeteknikk, scenografi og teaterhistorie.

Gjennom produksjonene vil du, under ledelse av hovedlæreren, ha eget produksjonsansvar. Dette gjør at du lærer deg prosessen rundt selv skuespillerarbeid, som blant annet scenografi, fremstilling av masker, turnéplanlegging, produkson og PR.

Opptakskrav/Søknad

Fullført videregående skole eller tilsvarende + noe yrkeserfaring.

Kulturama holder audition/opptaksprøve for søkerne til studiet.

Studiefakta, Tittel m.m

Yrkesrettet utdanning, 1-2 år

Kostnader

46 200 SEK per semester

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Skuespiller heltid.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kulturama

kulturama

Kulturama – Ta steget mot din kreative framtid

Er du interessert i teater, musikk, dans, foto eller film? Kulturama er Nordens største senter for estetiske utdanninger og kurs. Skolen har 40 års erfaring med utdanning innen samtlige estetiske retninger. 

Utdanningene innen Dans, Musikal og Teater er et springbrett til høyskoler og gir muligheten til å utøve et yrke som du virkelig brenner for. Film- og Fotoutdanningene, samt utdanningene innen Sang, Musikk og Musikkproduksjon, tar deg ofte direkte ut i yrkeslivet.

Om du ser på operaens store scener rundt om i verden, vil du finne flere av Kulturamas tidligere studenter som ledende stjerner. På Kulturamas operautdanning velger du det uttrykket som best passer deg.

Spesialist på estetiske utdannelser

Kulturama er spesialist på estetiske utdannelser og tilbyr en rekke utdannelser innen:

  • Dans, Teater, Musikal
  • Foto, Film
  • Klassisk sang, Opera
  • Sang, Låtskriving
  • Musikk, Musikkproduksjon

Finn din styrke som artist

Kulturamas mål er at du skal vokse og blomstre til den artisten du har forutsetninger og mulighet til å bli. Dette ved å utvikle det personlige uttrykket ditt, gi deg høye tekniske ferdigheter, samt gi deg en solid teoretisk bakgrunn. Du vil finne dine styrker som artist, og du vil få verktøy og nettverk for fremtiden. Kulturama virkeliggjør drømmen din!

Fulltidsutdannelse med rett til lån og stipend

Alle utdannelsene står under statlig tilsyn og du har rett til lån og stipend. Studiene løper fra ett til to år og er bindende for ett år om gangen.

Vis alle utdanninger fra Kulturama

Kontaktinformasjon til Kulturama

Kulturama

Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Tlf: +46-(0)10-157 61 00
www.kulturama.se

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Skuespiller heltid:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!