Bachelor

Bachelor i skuespillerfag

NSKI høyskole, i Oslo
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Bachelor i skuespillerfag

Bachelor i skuespillerfag

En unik utdanning med vekt på filmskuespill!

Drømmer du om å bli skuespiller? Om å skape karakterer og fordype deg i roller som ligger langt unna deg selv?

Med en bachelor fra NSKI Høyskole får du verktøyene, erfaringene og tyngden du trenger for å leve av skuespillerdrømmen!

Hva lærer du?

Bachelorgradsstudiet i skuespillerfag har som mål å utdanne profesjonelle skuespillere med hovedfokus på filmskuespill, men studiet retter seg også inn mot sceniske prosjekter og produksjoner.

Gjennom tre års fordypning i skuespillerfag får studentene en grundig opplæring og erfaring med Method Acting som verktøy. Du vil arbeide med improvisasjoner, monologer, dialoger og scener, både filmatisk og scenisk. 

NSKI Høyskole er den eneste høyskolen i Skandinavia der Method Acting ligger til grunn for store deler av undervisningen. Method Acting er et håndverk for den tekniske, fysiske og emosjonelle delen av skuespillerarbeidet, og det legges stor vekt på å utvikle hele skuespillerens instrument. 

Studiets oppbygging

Unikt for skuespillerutdanningen ved NSKI Høyskole er samarbeidet som oppstår på tvers av linjer gjennom felles undervisning i en lang rekke teater- og filmproduksjoner.

De teoretiske fagene i kombinasjon med de praktiske, vil gi skuespillerstudentene en dypere forståelse for skuespillerens arbeid, og gjøre dem i stand til å utnytte sitt kunstneriske potensiale maksimalt i samhandling med regissører og andre aktører. 

Studiet er tverrfaglig, og baserer seg på den amerikanske skuespillermetoden Method Acting, en teknikk som ble utviklet i New York på 1930- og 1940-tallet av bl.a. Lee Strasberg, Sanford Meisner og Stella Adler. Metoden er basert på Stanislavskijs system.

Method Acting er et håndverk for den tekniske, fysiske og emosjonelle delen av skuespillerarbeidet, og det legges stor vekt på å utvikle hele skuespillerens instrument. På den måten kan skuespilleren gjennom sine egne erfaringer skape roller og situasjoner som oppleves som troverdige og ekte.

Studiehverdagen er som oftest todelt. Før lunsj foregår såkalt morgenundervisning med hovedvekt på de tekniske fagene, før man etter lunsj fokuserer mer på prosjektfagene. De fleste fag strekker seg over alle tre årene. 

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Oslo

Videre studier/jobbmuligheter

Med en bachelor i skuespill ved NSKI Høyskole er du kvalifisert til å jobbe som skuespiller i spillefilm, TV-serier, kortfilm, og innen scenekunst både nasjonalt og internasjonalt.

Eksempler på mulige arbeidsgivere: NRK, SeeFood TV, MonsterScripted, Motlys Filmkamerateen, Maipo film, Feil Film, Storm Studios og Novemberfilm.

NSKI høyskole
st. Olavs gate 32
0166 Oslo

NSKI høyskole

NSKI Høyskole er en liten skole midt i Oslo sentrum som tilbyr treårig bachelorutdanning innen skuespillerfag, musikkteater, manus og regi. Høsten 2022 starter skolen også opp en ettårig videreutdanning for scenekunstnere i egenskapte produksjoner. Skolen er den eneste høyskolen i...

Les mer og vis alle utdanninger ved NSKI høyskole

Highlights