Work & Travel Canada

GoXplore Norge
Sammendrag
Jobb og frivillig arbeid
Canada
Opptil 12 måneder
Heltid
Ulike muligheter, kontakt GoXplore
Klasserom

Work & Travel Canada

natur i canada

Jobb & reis i Canada

Jobb, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum i Canada i inntil ett år! Du får frihet til å jobbe og reise rundt som du selv ønsker. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise for en opplevelse du aldri vil glemme!

Work & Travel Canada

Har du lyst på et år utenom det vanlige? Lar du deg friste av storslått natur og multikulturelle samfunn? Da kan working holiday i Canada være noe for deg! Dette er en unik mulighet til å oppleve alt dette naturskjønne landet har å by på ved å finansiere reisen ved å jobbe underveis. I 2006 skrev Norge og Canada under en avtale som gir inntil 100 ungdommer mellom 18 og 35 år muligheten til å jobbe i Canada i opptil et år for samme arbeidsgiver.

Du bestemmer selv hvor mye du vil jobbe i løpet av oppholdet, noe som gir deg stor frihet. Det å jobbe i et fremmed land er den beste måten å bli kjent med landet og kulturen på, samtidig som du vil få en opplevelse for livet! I Canada kan du få med deg både vakre nasjonalparker og pulserende verdensmetropoler som Vancouver og Toronto. Dette er landet som i mange år har blitt rangert som et av de beste landene å bo i, basert på helse og livskvalitet.

Gjennom vårt Work & Travel-program ankommer du Vancouver hvor du vil få hjelp til å finne den jobben som passer best for deg. For å gjøre overgangen til et nytt land litt lettere er de første nettene på hostel inkludert i programmet og du vil i løpet av de første dagene delta på et informasjonsmøte der vår samarbeidspartner i Canada vil gå gjennom alt fra åpning av canadisk bankkonto til hvordan du går fram på jobbmarkedet. Ved å reise gjennom et Work & Travel-program vil du merke tryggheten i å ha en organisasjon i ryggen som alltid er der om du trenger råd eller hjelp underveis.

Jobb

Spesielt med Canada er at vi tilbyr tre forskjellige Work & Travel programmer i tillegg til etRanchstay program. Her er det opptil deg hvor mye du ønsker at vi skal organisere før avreise og hvor fleksibel du ønsker å være.

Work & Travel Canada er programmet for deg som vil ha frihet og velger å søke jobb etter ankomst til Vancouver. Det er også vårt mest fleksible program hvor det i bunn og grunn er opp til deg hva du ønsker å gjøre, hvor i Canada du vil gjøre det og hvor lenge. Hva slags jobb du søker på bestemmer du selv, vår samarbeidspartner i Canada vil hjelpe deg i prosessen. Legg merke til at enkelte jobber som krever erfaring og utdannelse vil være vanskelig å få tak i. På dette programmet er det ingen bindingstid. Du må være mellom 18 og 35 år på dette programmet.

Jobbmulighetene i Canada er mange! De forskjellige programmene har forskjellige betingelser, men vi hjelper deg med hele prosessen. De fleste jobbene er innenfor service-industrien på hoteller og skiområder i hele landet.

Her er noen eksempler på hva slags type jobber* som venter deg i Canada:

 • Front of house: Gjesteservice, resepsjonist, nattevakt, aktivitetsassistent
 • Restaurant: Vert/Vertinne, servitør, bartender
 • Kjøkken: kokk, kjøkkenhjelp, oppvaskhjelp, souschef
 • Salg: Reisebyråmedarbeider
 • Back of house: Stuepike, vaskeriassistent, rengjøringsassistent, tekniker
 • Gjesteservice: Event-assistent, golf-assistent, spa-medhjelper, skitekniker, barnepasser, badevakt og mye mer.

*Noen av jobbene krever tidligere erfaring.

Er du mer interessert i å få aktiv hjelp med å komme i jobb, enten før du reiser fra Norge eller at vi arrangerer opptil 6 jobbintervjuer for deg etter ankomst?

All Set Mountains

Dette er programmet for deg som vil være godt forberedt og være sikret jobb før avreise fra Norge! Vi formidler jobber innenfor turisme og service i The Rocky Mountains og i Whistler området. Det er mange ulike stillinger, og hva slags jobb du får kommer an på hvilke kvalifikasjoner du har i form av erfaring, engelskkunnskaper og personlighet. Intervjuprosessen vil foregå over Skype med vår canadiske partner.

City placement

Er du en utadvent person som drømmer om å jobbe i en storby? Urbane, multikulturelle og inspirerende omgivelser? City Placement er et program som gir deg mulighet til å jobbe i en restaurant, kafé eller butikk i Vancouver i Canada.

Hvem kan delta?

 • Mellom 18 og 35 år
 • Du kan ikke ha forsørgeransvar
 • God vandel
 • Gode engelskkunnskaper er en fordel
 • Norsk statsborger bosatt i Norge
  – har du en annen nasjonalitet sjekker vi gjerne muligheten for deg

Boforhold

De fire første nettene i Canada bor du på hostell. Her møter du både nordmenn og andre deltakere fra blant annet Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Brasil, Korea og Russland! Dagene på hostellet er vanligvis veldig sosiale og mange reiser videre eller flytter sammen med andre deltakere de har møtt.

Vårt hostell

Alle våre deltakere bor på HI Hostel de fire første nettene, her er også frokost inkludert. Hostellet ligger sentralt i Vancouver og er et fint utgangspunkt for å utforske byen før du reiser videre til stedet du skal jobbe. De fire første nettene er inkludert i prisen. Om du ønsker å bo der lenger enn fire dager kan vi ordne dette for deg før avreise.

Homestay

Kunne du kanskje tenke deg å begynne oppholdet ditt hos en Canadisk vertsfamilie? Det kan vi arrangere for deg før du reiser! Mange velger å bo alt fra 1 måned hos en vertsfamilie i Vancouver-området for å ha et sted å "lande" mens man søker jobb, lære mer om kulturen og ikke minst få tips og råd til oppholdet videre.
Ta gjerne kontakt med oss for å få mer informasjon om dette.

Kostnader

 • Inkludert flybilletter: kr 17 050
 • Uten flybilletter: kr 7050

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. 

Visum kommer i tillegg til programprisen og koster CAD355. Du vil få full veiledning og hjelp til visumprosessen før avreise.

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!