Work & Travel New Zealand

GoXplore Norge
Sammendrag
Jobb og frivillig arbeid
New Zealand
4 eller 6 måneder jobbplassering
Heltid
Ulike muligheter, kontakt GoXplore
Klasserom

Work & Travel New Zealand

kano

Jobb & reis på New Zealand

Jobb, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum på New Zealand i inntil ett år! Du får frihet til å jobbe og reise rundt som du selv ønsker. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise for en opplevelse du aldri vil glemme!

Work & Travel New Zealand

Kia Ora!

Er du lysten på et eventyr langt vekk fra Norge? Hva er råere enn å reise så langt vekk du kan komme? New Zealand er et fantastisk vakkert land som ligger på den andre siden av jordkloden, klar for å ta i mot nettopp deg. Reiser du lenger enn New Zealand er du faktisk på vei hjem igjen!

Landet har ekstremt mye å by på. Til tross for at landet er lite vil ditt opphold være fullspekket av opplevelser. Du kan gjøre alt fra å surfe og dykke i tropiske nord til å gå på vulkaner, bade i 'hot pools' og oppleve Maorikulturen på nordøya. Oppdageren i deg kan nyte isbrévandring, stå på ski/snowboard, padle kajakk, svømme med delfiner eller hoppe i fallskjerm. Velkommen til det råeste, sprøeste og flotteste landet du noen gang kommer til å besøke!

Jobb

New Zealand har den siste tiden hatt meget lav arbeidsledighet, og mulighetene for jobb er store. Det er mye sesongarbeid, og hvis du er fleksibel og vil jobbe både på landet og i byen burde det ikke være noe problem å få seg jobb. Det har aldri vært lettere å finne jobbe i New Zealand. Om sommeren i New Zealand vil det være mange jobber innenfor gårdsarbeid og fruktplukking, og om vinteren kan du trekke sørover til skiområdene på sørøya der det da er et kjempebehov for folk innenfor servicenæringen på hoteller, kafeer og restauranter.

Gjennomsnittslønnen for en backpacker er NZ$16.50, men faglærte som jobber innenfor sitt felt kan fort tjene NZ$20 og oppover.

Vi hjelper deg med forberedelsene. Du vil få jobbtips og hjelp til oppsett av en newzealandsk CV og vi kan også hjelpe deg å oversettelse attester. En god CV er et viktig verktøy når du begynner å søke jobb. IEP - vår New Zealanske samarbeidspartner - vil hjelpe deg med å komme raskt i jobb etter ankomst. De vet når det er høysesong og kan også veilede deg når det gjelder lønn og skatt. De har en egen hjemmeside for medlemmer med lister over jobber som er tilgjengelige for medlemmer.

Vanlige jobber finner du innenfor disse næringene:

 • fruktplukking
 • fabrikkarbeid
 • serveringsbransjen
 • barnevakt/au-pair
 • turistnæringen
 • telefonsalg
 • administrasjon
 • butikkarbeid
 • opplevelser/friluftsliv
 • gårdsarbeid

Hvem kan delta?

 • Mellom 18 og 30 år
 • Du kan ikke har forsørgeransvar
 • Norsk statsborger (har du en annen nasjonalitet sjekker vi gjerne muligheten for deg)
 • God vandel
 • Gode engelskkunnskaper er en fordel

Boforhold

Når du ankommer Auckland vil du bli innlosjert på YHA International i Auckland som ligger veldig sentrumsnært og kun 7 minutter å gå til vår partner kontor. De fire første nettene på YHA er inkludert i prisen, men du kan booke flere netter om du ønsker det (med forbehold om ledige senger).

Hostell

Hosteller, eller vandrehjem som det ofte blir kalt på norsk, er den mest sosiale måten å reise på som backpacker. Den sosiale stemningen på hostellene gjør at du ikke vil ha problemer med å finne fremtidige reisekamerater, romkamerater eller arbeidskollegaer, selv om du så skulle ha reist alene fra Norge. Det er på hostellene de beste reisetipsene blir utvekslet og mange møter andre som har samme planer som dem, og ender opp med å reise videre sammen. Prisen for en natt på hostell ligger på ca NZ$20-35. Prisen avhenger av beliggenhet og standard. Husk å spørre om de har rabatter hvis du bestiller flere netter samtidig. På noen hosteller er det kanskje mulighet for å jobbe litt på hostellet mot gratis overnatting eller frokost.

Campingbil

Hvis dere er flere som reiser sammen kan det være lurt, for ikke å snakke om innmari gøy, å leie en campingbil. I tillegg til at bilen er et transportmiddel gir den dere et sted å sove hver natt, og den eneste bekymringen dere har er hvor dere skal parkere bilen. Det koster litt på offisielle campingplasser, men dere får da tilgang til bad og dusj. Prisen på en campingbil ligger på mellom NZ$80-100 per døgn, alt ettersom hvor stor den er og hvor mange fasiliteter den har.

Leilighet

Billigste boformen over lengre tid er helt klart å leie seg en leilighet. Hvis du er alene kan du kanskje få leid et rom. Hvis dere er flere kan dere gå sammen om deres egen leilighet. Det er også billigere å lage middag hjemme enn å spise ute, og de fleste går raskt lei av nudlene som er en klassiker på backpackerhostellene. Mange deler også rom for å bo enda billigere. I storbyene Auckland og Wellington koster et rom i sentrum mellom NZ$120-180 i uka. Utenfor sentrum og på mindre steder kan du få et rom for NZ$70-100.

NB: Vi gjør oppmerksom på at prisene varierer, og at det er tatt utgangspunkt i hva man regner som normale priser på New Zealand. Det er sikkert mulig å få overnatting både billigere og dyrere enn de prisene som er oppgitt her.

Kostnader

 • Work & Travel New Zealand: kr 8300
 • 2nd Year Visa - inkl 12 mnd reiseforsikring: kr 24 550
 • 2nd Year Visa - inkl 9 mnd reiseforsikring: kr 21 100
 • 2nd Year Visa - inkl 6 mnd reiseforsikring: kr 17 150

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!