Work & Travel Australia

GoXplore Norge
Sammendrag
Jobb og frivillig arbeid
Melbourne, Sydney
Opptil 1 år
Heltid
Klasserom

Startdatoer
Melbourne
Ulike muligheter, kontakt GoXplore

Sydney
Ulike muligheter, kontakt GoXplore

Work & Travel Australia

australia

Jobb og reis i Australia

Jobb, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum i Australia i inntil ett år! Du får frihet til å jobbe og reise rundt som du selv ønsker. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise for en opplevelse du aldri vil glemme!

Work & Travel Australia

Jobb, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum i Australia i inntil ett år! Du får friheten til å jobbe og reise rundt som du selv ønsker. Dette kan du kombinere med for eksempel en jorda-rundt-reise!

Ved å jobbe og reise i Australia får du en mulighet til å oppleve dette landet på en helt unik måte. Vi garanterer en opplevelse du aldri vil glemme!

Jobb

Som deltaker på vårt Work & Travel Australia-program blir du medlem i Work & Travel Companys egen arbeidsformidling; Work & Travel Company-jobbservice. Dette er det største jobbformidlingskontoret i Australia, og vi er de eneste i Norge som har avtale med dem.

Work & Travel Company har hjulpet tusenvis av reisende med å finne jobb. De samarbeider med arbeidsgivere over hele Australia. Hovedvekten ligger på jobber i Sydney og omegn, men de har også kontakt med resorter langs hele kysten fra Melbourne til Cairns. Det er blant annet jobber på restauranter, kafeer og lager i andre byer og den ultimate Outback-opplevelse; jobb på Ayers Rock Resort, midt i landet!

Vår jobbservice jobber kontinuerlig med å skaffe våre deltakere arbeid. Kontoret formidler minst 300 jobber i måneden og totalt over 7000 jobber i året. Mulighetene er mange. Legg merke til at det er mange av jobbene som er såkalte "casual" jobber. Det vil si at det kan hende du jobber et par dager i uken, eller at du har to vakter i forbindelse med et arrangement.

I Australia som alle andre steder kreves det egeninnsats for å faktisk få jobb. Arbeidsgivere ønsker seg i hovedsak entusiastiske arbeidstakere som ikke er redd for å ta i et tak og som tar initiativ. Det er selvfølgelig også mulig å søke jobber på egenhånd, skriv ut CV'er og ta deg en runde - kanskje finner du drømmejobben!

Jobb innenfor serveringsbransjen

Jobber innenfor serveringsbransjen står for om lag en tredjedel av jobbene som formidles gjennom oss, og er med dette den nest største kategorien av jobber som vi formidler. Hvis du har erfaring fra kafé, bar eller restaurant kan du vente deg jobber innenfor denne kategorien også i Australia. Her vil erfaring hjemmefra være en fordel.

Lønnsnivå i Australia

Du kan regne med å tjene fra 23,71 australske dollar i timen. Siden det kan ta tid før du får din første lønning må du ha med tilstrekkelig med penger hjemmefra til å klare deg den første tiden. Vi vil anbefale deg å ta med deg minst 30 000 kroner hvis du skal være borte i et helt år. Lønningene er lavere enn de norske, men prisnivået er også 30% lavere enn i Norge. For eksempel koster en øl rundt 20 norske kroner og en Big Mac meny ca. 35 norske kroner.

Hvem kan delta?

 • Mellom 18 og 30 år
 • Norsk statsborger (har du en annen nasjonalitet sjekker vi gjerne muligheten for deg)
 • Du kan ikke ha forsørgeransvar
 • God vandel
 • Gode engelskkunnskaper er en fordel

Boforhold

De fire første nettene bor du på Wake Up Hostel i Sydney eller Europa Melbourne hostell i Melbourne. Hostellet er et svært gunstig utgangspunkt for oppholdet ditt i Australia. Dagene på hostellet er veldig sosiale og mange reiser videre eller flytter sammen med andre deltakere som de har møtt her. Alle som reiser på Work and Travel er der for samme grunn; reise, opplevelser og ikke minst nye bekjentskaper.

Hjelp til å finne et sted å bo i Sydney

Blir du lenge på et sted er det vanlig å leie et hus eller leilighet sammen med andre. Work & Travel-kontoret i Sydney har en boligformidlingsservice (Accomodation Service) som vil komme deg som deltaker på programmet til gode. De samarbeider med mange forskjellige utleiere, og du kan velge mellom alt fra tomme leiligheter til et kollektiv hvor de ser etter én person. De kan ikke garantere at de finner en bolig til deg, men de vil gjøre sitt beste for å hjelpe deg med å finne husly. Det er uansett greit å få tips og råd av kontoret om leiekontrakt og priser etc.

Hva om du vil reise videre?

Etter de fire nettene på hostellet står du helt fritt til å gjøre hva du måtte ønske. Noen velger å reise videre med en gang. Kanskje spleiser dere på en van og kjører oppover østkysten? Eller velger å hoppe på en buss og reise på oppdagelsestur i ørkenlandskapet og ser aboriginernes hellige områder i midten av landet? Valgmulighetene er uendelige!

Over hele Australia finner du vandrehjem/hostel, og du vil motta en oversikt over disse når du ankommer landet. På hostellene rundt i landet møter du reisende fra hele verden som er ute etter annerledes opplevelser på lik linje med deg. Denne boformen preges av en sosial atmosfære og mange gode reisetips utveksles her. Overnatting koster mellom 20 og 40 dollar natten. På Work & Travel Australia-programmet får du et rabattkort som gir deg avslag i prisen på både transport og overnatting.

Kostnader

 • Program med visum: kr 9900
 • Program uten visum: kr 6650
 • Program med visum og fly: kr 20 900
 • Program uten visum, med fly: kr 20 800
 • Essential program med visum og fly: kr 23 350

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge

Kontaktinformasjon til GoXplore Norge

GoXplore Norge


Tlf: 21 51 39 90


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!