Målrettet miljøarbeid knyttet til mennesker med utviklingshemming
Fagskolen Innlandet
Målrettet miljøarbeid knyttet til mennesker med utviklingshemming
Målrettet miljøarbeid knyttet til mennesker med utviklingshemming
Brukere av omsorgstjenester skal klare seg mest mulig selv, det gjelder også utviklingshemmede. Dette deltidsstudiet er utviklet for å møte et økende kompetansebehov og sikre stabil bemanning i samlokaliserte boliger/omsorgsboliger.
Om studiet
Studieplanen bygger på nasjonal plan i miljøarbeid rettet mot mennesker med funksjonsnedsettelse og er utarbeidet i samarbeid med faglig ansvarlige i Bærum kommune, Fagskolen Innlandet, Fagskolen Oslo Akershus og faglærere i Helse- og oppvekstfag i Akershus fylkeskommune. Omsorgsplanen 2015 påpeker blant annet behovet for økt kompetanse for å sikre høy kompetanse og stabil bemanning i helse- og omsorgssektoren. Planen legger også økt vekt på aktiv omsorg som gir brukerne mulighet for å leve et meningsfylt liv.
Oppbygging og arbeidsformer
Studiet er bygd opp med en kombinasjon av klasseromsundervisning, gruppearbeid og prosjekter. I tillegg kommer 10 ukers praksis med 30 timer/uke som gjennomføres i tredje semester. Praksis gjennomføres på egen arbeidsplass eller som utplassering på ekstern arbeidsplass.
Studiet består av fire hovedemner i tillegg til praksis og hovedprosjekt:
- Felles grunnlag for fagskoleutdanninger i helse- og sosialfagene
- Utviklingshemming
- Teorier og arbeidsmåter i målrettet miljøarbeid
- Organisering, system og ledelse
- Praksis
- Hovedprosjekt
Videre studier/jobbmuligheter
Fagskoleutdanning innen målrettet miljøarbeid knyttet til mennesker med utviklingshemming og gjør deg kvalifisert til arbeid innen miljøarbeidertjenesten, samlokaliserte boliger/omsorgsboliger, institusjoner og andre spesialisthelsetjenester.
Opptakskrav/Søknad
Grunnlag for opptak fagskoleutdanning i helse- og sosialfag:
1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/vitnemål fra relevant yrkesutdanning fra videregående skole.
Eller:
2. Søkeren må dokumentere tilstrekkelig relevant praksis, tilsvarende de krav som stilles til fullført og bestått videregående opplæring innenfor et av de godkjente lærefagene som kvalifiserer til opptak til studietilbudet. Praksisen kan være opparbeidet gjennom arbeids- og samfunnsliv, frivillig sektor, utdanning, kurs eller annet.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.
Godkjente fagbrev
- Aktivitørfaget
- Barne- og ungdomsarbeiderfaget
- Helsearbeiderfaget
Studiefakta, Tittel m.m
Fagskoleutdanning (60 studiepoeng)
Jeg vil vite mer!
Fagskolen Innlandet
Fagskolen Innlandet
Svært mange norske bedrifter trenger økt kompetanse innen en rekke ulike yrkesfag. Aldri har det vært en så stor etterspørsel etter fagskoleutdannede. Det er her Fagskolen Innlandet kommer inn. Vi tilbyr høyere yrkesfaglige utdanninger for å dekke det etterspurte kompetansebehovet!
Fagskolen Innlandet er den av fagskolene på Østlandet som har det største studietilbudet, med studier innen alle fagretninger og i alle varianter!
Utdanningstilbud
Fagskolen Innlandet tilbyr utdanninger innen bygg og anlegg, elektro, helse- og oppvekstfag, datateknikk, landbruksfag, teknikk og industriell produksjon og økonomi og ledelse. Lenger ned finner du våre utdanningstilbud.
Våre utdanninger tilbys både som heltid- og deltidsstudier, i tillegg til nettbaserte utdanninger med samlinger. Alt for at du skal kunne tilpasse din utdanning til dine behov.
Om skolen
Fagskolen Innlandet er en av Norges største offentlige fagskoler, med rundt 1700 studenter. Skolen ligger på Kallerud, en kilometer fra Gjøvik sentrum. Her har det vært utdanningsinstitusjoner siden 1968, både på fagskole- og høgskolenivå.
Individuell tilrettelegging
Skolen har et eget opplegg for studenter med lese- og skriveproblemer. Vi tester alle som ønsker det, og på basis av oppnådd resultat på testingen, vil hver enkelt student få tilbud om tilrettelegging. Vi tilbyr også et ekstrakurs i matematikk på ca. 30 timer til de som trenger det.
Et godt studentmiljø på Kallerud
Studentsamskipnaden har 530 studentboliger fordelt på fire studenthjem i Gjøvik, og driver også en barnehage. «Huset», studentenes eget hus på Kallerud, er et sosialt samlingspunkt med pub, kafé og lokaler som blant annet brukes til konserter, fester og større møter.
Med nyrenoverte lokaler, moderne auditorier og grupperom, kan du bli en del av våre 5000 studenter på campus!
Kontaktinformasjon til Fagskolen Innlandet
Fagskolen Innlandet
Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Målrettet miljøarbeid knyttet til mennesker med utviklingshemming:
Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!