Vis studentum.no som: Mobil

Anvendt psykologi – Bachelor

Bjørknes Høyskole
Sammendrag
Heltid
3 år (180 stp)
Bachelor
Høst
Ja
Søknadsfrist: Rullerende inntak
Nettstudier, Oslo
Startdatoer
Oslo Søknadsfrist
Høst 
Rullerende inntak
Nettstudier
Start når du vil 
Ingen søknadsfrist

Anvendt psykologi – Bachelor

student i psykologi som jobber på pc

Ta en bachelor i anvendt psykologi!

Har du lyst å jobbe med mennesket og er nysgjerrig på hvordan vi fungerer som individer, i samspill med andre og med omverdenen? Bachelor i anvendt psykologi er en praktisk yrkes- og samfunnsrelevant tilnærming til studiet om sinnet og psyken vår. 

I bachelorgraden i anvendt psykologi lærer du å forstå oss mennesker bedre. Du vil lære om grunnleggende emner innen psykologi, for eksempel hva som skjer når vi utvikler oss fra fødsel og gjennom hele livet og hva som spiller inn på våre valg og beslutninger. 

Du vil få kunnskap om hva som skjer med mennesker som av ulike grunner får problemer og utvikler psykiske lidelser, og hvordan best mulig kommunisere med noen for å hjelpe dem til å få det bedre. Etter bestått bachelor, kan du fortsette på master i psykologi hos oss eller søke på masterstudier i Norge og utlandet. 

Utenom undervisning kan du blant annet få med deg inpirerende foredrag som holdes på høyskolen og vår samfunnsaktuelle podcast "Psykt interessant", som tar opp aktuelle temaer i psykologi.   

Hva lærer du?  

I studiet bachelor i anvendt psykologi lærer du om flere av psykologiens grunndisipliner. Du blir en del av et engasjert læringsmiljø med kort vei til dyktige forelesere.

Du lærer blant annet om: 

 • menneskets kognitive, biologiske, moralske, sosiale og emosjonelle utvikling  
 • hvordan vi oppfatter, tolker, beskriver og forklarer hendelser og handlinger  
 • relasjonen mellom hjernen og hvordan vi oppfører oss   
 • sosiale og kulturelle faktorer som påvirker arbeidsmiljø og helse  
 • terapeutrollen, terapeutiskrelasjon og den terapeutiske alliansen  
 • kunnskap om psykologiens anvendbarhet innen ulike samfunnsområder  

Internship, studere i utlandet eller valgemner du interesserer deg for   

I det tredje året kan du bytte miljø, impulser og perspektiver ved å ta et semester i utlandet. Du kan spisse graden din med valgfrie emner du synes er interessante, eller ta et internship og skaffe deg verdifulle kontakter og erfaring du får bruk for når du skal ut i arbeidslivet.   

For kontakt eller mer informasjon om Anvendt psykologi – Bachelor , vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter en fullført bachelorgrad er du kvalifisert til å søke på en rekke stillinger i ulike felt, spesielt om du ønsker å jobbe med mennesker og systemer rundt dem. 

Psykisk helse får stadig mer oppmerksomhet i samfunnet, og det er et økende behov for folk med kompetanse, for eksempel innen:

 • psykisk helsevern 
 • kriminalomsorg og krisesentre 
 • helse- og omsorgssektoren  
 • skole og barnehage 
 • personalavdelinger 
 • rekruttering 
 • ledelse og markedsføring  

Opptakskrav/Søknad

Opptakskravet er generell studiekompetanse. Du kan også søke med 23/5-regelen eller realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor, 180 studiepoeng

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Anvendt psykologi – Bachelor .

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Bjørknes Høyskole

Bjørknes Høyskole

Spennende studiemuligheter ved Bjørknes Høyskole

Alle fortjener en studietid som lever opp til forventningene. Bjørknes Høyskole garanterer å gjøre sitt for at du velger en utdanning som du blir fornøyd med. Her er du mer enn et studentnummer, enten du studerer i Oslo, på nett, eller gjennom oss i utlandet!

Studietilbudet spenner seg fra helsefag til samfunnsfag og internasjonale studier. Her tilbys alt fra enkeltemner til bachelorgrader, og du kan velge fag som freds- og konfliktstudier, psykologi, fysioterapi, medisin grunnfag, kiropraktikk, ernæringsfysiologi og medisinstudier.

Du kan også kombinere studier i Norge med studier i utlandet, noe som verdsettes av din fremtidige arbeidsgiver. Hva med ett år i Oslo og to i USA på vårt 1+ 2 American Bachelor program? Her er mulighetene mange!

Utdanninger på høyskolen i Oslo

Campusen i Oslo finner du sentralt i byen, ikke langt fra urbane St. Hanshaugen. Høyskolen er preget av positive og ivrige studenter og ansatte som sørger for et godt læringsmiljø. Som student på Bjørknes Høyskole blir du oppfordret til å engasjere deg ved siden av studiene i studentdemokratiet, gjennom sosialkomiteen, studentrådet, linjeforeningene, fadderstyret osv. Vi ønsker flere engasjerte studenter, og hos oss forsvinner du ikke i mengden. Når du senere skal søke jobb vil du ikke angre på at du har mer enn et vitnemål og vise til!

Nettstudier ved Bjørknes Høyskole

Det kan være flere grunner til at internett er det ideelle studiestedet for deg. Kanskje ønsker du å starte utenom de ordinære oppstartdatoene, kanskje ønsker du å bli ferdig raskere enn vanlig, eller kanskje er det åpenbare geografiske forhold som gjør e-læring ideelt for deg. Du vil få din egen nettlærer, og via læringsplattformen Qybele får du tilgang til mange hundre undervisningsvideoer, fagchat, og interaktive kollokvie-grupper, for å nevne noe.

På nettstudiene er det ingen søknadsfrist, og du kan starte når du vil!

 Se oversikten over Bjørknes sine nettstudier her

Studier i utlandet gjennom Bjørknes

Ønsker du å ta hele utdanningen din i utlandet? Bjørknes Høyskole samarbeider med over 20 universiteter i utlandet, og hjelper reiselystne studenter med å gjøre rett valg! Her får du gratis rådgivning enten per telefon eller personlig i våre lokaler på Lovisenberg i Oslo. Videre hjelper vi deg med søknadsprosessen og følger deg gjennom søknadsprosessen og frem til avreise. Alle skolens samarbeidsuniversiteter er godkjente for støtte hos Lånekassen. 

Velg mellom Australia, Wales, USA, Slovakia, Nederland, Tsjekkia, USA eller Ungarn.

 Se oversikten over Bjørknes sine utenlandsstudier her

Vis alle utdanninger fra Bjørknes Høyskole

Kontaktinformasjon til Bjørknes Høyskole

Bjørknes Høyskole

Lovisenberggata 13
0456 Oslo

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 4

Basert på 1 omtaler

Saman
Du må like faget, det er et fint studie for de som er interessert i menneskets sinn
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Anvendt psykologi – Bachelor :

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(4,0)
Basert på 1 omtaler