Psykologi og psykisk helse

Kristiania
Sammendrag
Bachelor
Bergen, Oslo
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Klasserom

Startdatoer
Bergen
Høst

Oslo
Høst

Psykologi og psykisk helse

Bachelor i Psykologi og psykisk helse

Har du interesse for menneskets psykologi og psykisk helsearbeid? Med denne bachelorgraden får du en viktig utdanning som kan benyttes i en rekke ulike stillinger og bransjer.

Psykologi forsøker å forstå menneskers atferd, tanker og følelser, og hva som forårsaker disse. Både lettere og tyngre psykologiske problemer er dessverre ikke uvanlige, verken blant barn, ungdom eller voksne. Årsakene er ofte mange og sammensatte. Ved å studere psykologi og psykisk helse får du innsikt i mekanismene som ligger bak slike vansker og utvikler en forståelse for hva som må til for å bidra til å bedre menneskers liv.

Hva lærer du?

Bachelorgraden i psykologi og psykisk helse gir en grunnleggende utdanning i psykologiens hovedområder, med særlig vekt på psykisk helse. Studiet gir deg kunnskap til å forstå kognitive prosesser og menneskelig atferd. Videre gir bachelorprogrammet en innføring i ulike perspektiver på psykisk helse, psykopatologi og faktorer som påvirker psykiske helse, både på individ-, gruppe- og samfunnsnivå.

Du får kunnskapen til å forstå hvilke faktorer som påvirker menneskets utvikling og hva som ligger bak kognitive prosesser og menneskelig adferd. Du lærer om hvilke psykologiske faktorer som gjør seg gjeldende i arbeidslivet og om tiltak som fremmer motivasjon og læring. Du lærer også om psykiske lidelser hos både barn, unge og voksne.

I løpet av studietiden møter du emner som:

 • Utviklingspsykologi
 • Biologisk psykologi og atferd
 • Pedagogisk psykologi
 • Abnormal psykologi
For kontakt eller mer informasjon om Psykologi og psykisk helse, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Hva kan du bli?

  Med en bachelorgrad i psykologi og psykisk helse åpner det seg mange spennende dører ut i arbeidslivet. Utdanningen er bred og kan benyttes i en rekke ulike stillinger og yrker. Du blir også godt rustet til å arbeide med psykisk helse og psykiske lidelser, blant annet i skoler, barnehager eller andre kommunale tilbud. Du kan jobbe med miljøarbeid, rådgivning eller veiledning og vil være en viktig støttespiller for mennesker som av ulike årsaker sliter med psykologiske utfordringer.

  Opptakskrav/Søknad

  For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse

  Studiefakta, Tittel m.m

  Bachelorgrad, 180 studiepoeng.

  Kostnader

  Kontakt skolen for informasjon om kostnader. 

  Hvorfor velge Kristiania ?

  Relevante gjesteforelesere

  Sosialt skolemiljø

  Tett på arbeidslivet

  Jeg vil vite mer!

  Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Psykologi og psykisk helse.

  Fyll inn din kontaktinformasjon

  Send interessemeldingen

  Få mer informasjon fra skolen

  Kristiania

  Kristiania  |  Utdanning med tradisjon for forandring

  Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt:

  • HR, markedsføring og kommunikasjon
  • Kunst og design
  • Teknologi og innovasjon
  • Helse og psykologi

  Du skal ha det godt som student ved Kristiania. I tillegg til Norges råeste fadderuke, flere studentpuber og studentorganisasjoner hvor du kan dyrke dine interesser, er vi stolte av å ha et mangfoldig studiemiljø hvor alle typer mennesker passer inn. Dessuten kommer du tett på forelesere, forskere og medstudenter. Med rådgivere som følger deg opp underveis i studiene og et Karrieresenter som jobber hardt for at du skal få en best mulig studietid, kan vi trygt si at Kristiania gjør ting annerledes – for at du skal lykkes.

  Som student møter du gjesteforelesere fra arbeidslivet, og jobber med praktiske oppgaver hentet fra bransjene. Du får også muligheten til å bygge et stort nettverk mens du studerer.

  Kristiania har utdannet mennesker til yrkene samfunnet trenger, i over 100 år. Vi har utdanninger fra fagskole- til doktorgradsnivå, og våre forelesere har selv erfaring fra yrkene vi utdanner til. Det gjør at du som student får kompetansen du trenger for å lykkes.

  Velkommen til Kristiania!

  Vis alle utdanninger fra Kristiania

  Kontaktinformasjon til Kristiania

  Kristiania

  Prinsens gate 7-9
  0107 Oslo


  Vil du vite mer?

  Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Psykologi og psykisk helse:

  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!