Bachelor

Psykologi og psykisk helse

Kristiania , i Oslo (+1 studiesteder)
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Psykologi og psykisk helse

Bachelor i Psykologi og psykisk helse

Hvordan kan vi bruke psykologi til å forstå individer, grupper og samfunn? Med dette bachelorstudiet får du bred og relevant kunnskap om psykologi som du kan bruke i mange ulike yrker. I tillegg får du opptaksgrunnlaget du behøver for å søke opptak til mastergrad i klinisk psykologi i utlandet.

Hva lærer du?

Du får kunnskapen til å forstå hvilke faktorer som påvirker menneskets utvikling og hva som ligger bak kognitive prosesser og menneskelig adferd. Du lærer om hvilke psykologiske faktorer som gjør seg gjeldende i arbeidslivet og om tiltak som fremmer motivasjon og læring. Du lærer også om psykiske lidelser hos både barn, unge og voksne.

I løpet av studietiden møter du emner som (med forbehold om endringer):

 • Utviklingspsykologi
 • Biologisk psykologi og atferd
 • Pedagogisk psykologi
 • Abnormal psykologi

Psykologi forsøker å forstå menneskers atferd, tanker og følelser, og hva som forårsaker disse. Både lettere og tyngre psykologiske problemer er dessverre ikke uvanlige, verken blant barn, ungdom eller voksne. Årsakene er ofte mange og sammensatte. Ved å studere psykologi og psykisk helse får du innsikt i mekanismene som ligger bak slike vansker og utvikler en forståelse for hva som må til for å bidra til å bedre menneskers liv.

Bachelorgraden i psykologi og psykisk helse gir en grunnleggende utdanning i psykologiens hovedområder, med særlig vekt påmenneskers utvikling, personlighet, sosiale relasjoner og psykisk helse. Videre gir bachelorprogrammet en innføring i ulike perspektiver på psykisk helse, psykopatologi og faktorer som påvirker psykiske helse, både på individ-, gruppe- og samfunnsnivå.

For kontakt eller mer informasjon om Psykologi og psykisk helse, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

Velg mellom 2 startdatoer

Høst

 • Klasserom
 • Bergen

Høst

 • Klasserom
 • Oslo

Videre studier/jobbmuligheter

Karrieremuligheter

Med en bachelorgrad i psykologi og psykisk helse åpner det seg mange spennende dører ut i arbeidslivet. Utdanningen er bred og kan benyttes i en rekke ulike stillinger og yrker. Du blir også godt rustet til å arbeide med psykisk helse og psykiske lidelser, blant annet i skoler, barnehager eller andre kommunale tilbud. Du kan jobbe med miljøarbeid, rådgivning eller veiledning og vil være en viktig støttespiller for mennesker som av ulike årsaker sliter med psykologiske utfordringer.

Videre studier

Studiet gir mange muligheter til videre utdanning på masternivå. Ved Kristiania gir studiet opptaksgrunnlag til følgende masterprogrammer:

 • Master i Anvendt folkehelsevitenskap
 • Master i Ledelse

Du vil være kvalifisert til de fleste masterprogrammer i psykologi i Norge og i utlandet. Disse krever vanligvis 80 eller 90 studiepoeng i psykologi fra bachelorutdanningen. Vær oppmerksom på at noen masterprogrammer krever spesifikke emner, f.eks. Master i Arbeids- og organisasjonspsykologi ved Universitetet i Bergen. I noen tilfeller inngår de spesifikke emnene som kreves i vårt bachelorprogram, i noen tilfeller kan du ta dem som valgemner hos oss, og i noen tilfeller tilbyr vi ikke disse emnene. Snakk med en studieveileder hos oss eller ved masterprogrammet du tenker å søke på.

Bachelorstudiet kvalifiserer ikke til å praktisere som psykolog. I Norge er det kun profesjonsstudier i psykologi som gir en slik kvalifikasjon. Bachelorprogrammet i psykologi og psykisk helse gir et godt opptaksgrunnlag hvis du planlegger å søke opptak til psykologutdanning i utlandet. Det inneholder både bredden og dybden av psykologiske fag som flere utenlandske læresteder krever (ofte mer enn 90 studiepoeng i psykologi) for opptak til masterutdanning i klinisk psykologi.Les mer på Helsedirektoratets nettsider om helsefaglig utdanning i utlandet og krav om autorisasjon for å jobbe i Norge 

Du kan også være kvalifisert til masterstudier i andre fagområder enn psykologi i Norge og i utlandet, f.eks. innen helse- og sosialvitenskap eller utdanningsvitenskap. Vær oppmerksom på at disse kan kreve noe tilleggsutdanning (f.eks. 30 studiepoeng pedagogikk) eller praksiserfaring (f.eks. to år helse- eller sosialfaglig praksis). Snakk med en studieveileder hos oss eller ved masterprogrammet du tenker å søke på.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad, 180 studiepoeng.

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader. 

Hvorfor velge Kristiania ?

Relevante gjesteforelesere

Sosialt skolemiljø

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Psykologi og psykisk helse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Kristiania
Prinsens gate 7-9
0107 Oslo

Kristiania  |  Utdanning med tradisjon for forandring

Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...

Les mer og vis alle utdanninger ved Kristiania

Highlights