Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Voksenopplæring

Velkommen til Studentum.no sin FAQ angående høyere utdanning. Her har vi samlet noen vanlige spørsmål og svar som vi har fått på vårt forum og vår facebook.

Søk

Latest questions for Voksenopplæring

Ta videregående som privatist
Hei.
Jeg tok første år musikk, dans & drama, før jeg bestemte meg for ta et friår. Nå ser jeg på mulighetene for å ta videregående som privatist.
Spørsmålet mitt er; hvilke fag trenger jeg å ta for å få et fullverdig vitnemål, når jeg ikke kan benytte meg av 23/5 regelen?
Svar:

Hei!

For å få generell studiekompetanse trenger du fagene norsk, engelsk, samfunnsfag, historie, matematikk og naturfag, i tillegg til fullført og bestått 3-årig videregående utdanning, fagopplæring eller 23/5. Privatistkontorene tilbyr privatisteksamen i alle fag på videregående nivå, og vet hvilke fag du trenger etter å ha tatt førsteåret av musikk, dans og drama.

Anbefaler deg derfor å ta kontakt med ditt lokale privatistkontor. De fleste har oppmelding via privatistweb mellom 25. august og 15. september for høstsemesteret, og mellom 15. januar og 1. februar for vårsemesteret.

Lykke til!

Ta opp fag gjennom nettstudier
Hei!

TIlbyr dere realfagene som trengs for å studere til bachelor i biologi eller medisin som nettstudie? Jeg har generell studiekompetanse og medisinsk sekretær utdannelse og har jobbet en del år. Vil arbeidserfaring kompensere for noe av dette?
Svar:

Hei!

Studentum er en søketjeneste, så vi tilbyr ingen fag hos oss. Vi har derimot flere skoler i vårt system som gjør det. Anbefaler deg å ta kontakt med en av skolene som kommer opp i søk på "Voksenopplæring/Ta opp fag/Videregående skole". Vi har gjort et søk for deg - se her!

Lykke til!

Videregående skole som fjernundervisning
Hei:) jeg er en mann på 27 år, jeg har ikke gjort ferdig vidregående og mangler alle fag, må ta opp alle sammen, og vil gjerne gjøre det over to år, er det mulig? vil ha fjern-undervisning. mvh Richard romul
Svar:

Hei Richard!

Flere skoler tilbyr videregående utdanning som fjernundervisning. Her har vi gjort et søk for deg. Ta kontakt med en av skolene som dukker opp i listen på denne nettsiden: https://www.studentum.no/studiekompetanse___324__.html

Lykke til!

Forbedre kjemi karakter
Hei
Jeg lurer bare på hvor dere kan anbefale å ta opp kjemi. Fikk litt dårlig karakter på det på videregående og nå vil jeg gjerne forbedre den litt.
Takk!
Svar:
Hei Siv Det finnes flere bra skoler der du kan forbedre din karakter i kjemi. Ta en titt her, så finner du helt sikkert en skole som passer deg. Lykke til!
Viser 1-4 av 4 spørsmål

Annonser