Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Søk utdanning 👉

FAQ - Høyskole og Universitetsstudier

Velkommen til Studentum.no sin FAQ angående høyere utdanning. Her har vi samlet noen vanlige spørsmål og svar som vi har fått på vårt forum og vår facebook.
 

Søk

Latest questions for FAQ - Høyskole og Universitetsstudier

Hvordan ta opp fag?
Hei! Jeg er nå 20 år og har sånn halvveis bestemt meg for hva jeg skal studere videre som, eneste problemet mitt da er at jeg tok ingen realfag på videregående, og studiet jeg vil videre på (Geolog) krever S1 og S2 matte + et realfag. Så mitt spørsmål til dere er da, hva anbefaler dere meg å gjøre? Dessverre er ikke matte min sterkeste side, og det å kaste seg ut i S matte og kjemi uten lærer kommer bare til å føre til katastrofe. Så hadde satt stor pris på forslag, og da eventuelt priser på studiene.
Mvh Ida
Svar:

Hei Ida!

Her finner du noen alternativer: Ta opp fag

Disse tilbyr både nettstudier og klasseromsundervisning, og har studiesteder flere steder i landet. Ta kontakt med skolen som foreslås, de hjelper deg med ytterligere informasjon!

Lykke til!

Farmasiutdanning som nettstudium
Kan ein studere til å bli provisorfarmasøyt via nettstudier? Eg veit det er eit tidkrevende studie, og lurte på kordan eg skulle angripe ei slik utdanning, mens ein fortsatt går i arbeid.
Svar:

Hei!

Ettersom tittelen provisorfarmasøyt ser ut til å kreve offentlig autorisasjon og godkjenning som "Kvalifisert person" (QP), er det fare for at det kan bli vanskelig å ta hele studiet over nett. Vi anbefaler deg imidlertid å kontakte et av universitetene som tilbyr utdanningen, og høre hvilke muligheter du har.

Vi har gjort et søk på farmasiutdanning for deg! 

Lykke til!

Hvordan tar man opp fag?
Hei! Jeg går på folkehøgskole i år, og må ta opp noen fag til neste år for å komme inn på barnevernspedagogikk i Tr.heim. Jeg lurer rett og slett på hvordan man gjør det? Hvor mye koster det hvis man skal studere på egen hånd? Når og hvor foregår eksamen? Når og hvor søker man om å ta opp fag? Kan man ta opp hvilket som helst fag? Hva er alternativene på å ta opp fag? Med eller uten undervisning osv ?
mvh Tina
Svar:

Hei Tina!

Det er mange muligheter for deg som vil ta opp fag fra videregående. Vi har gjort et søk for deg: Ta opp fag!

De fleste skolene som tilbyr elever å ta opp fag, tilbyr alle studieforberedende fag, ja. Det finnes også ulike ordninger med nettstudier og fjernstudier. Anbefaler deg å ta kontakt med en av skolene som foreslås her. De kan svare deg på alt du måtte ha av spørsmål. :)

Lykke til!

Industriell økonomi og teknologiledelse
Hei!
Jeg er interessert i å studere industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU, men jeg er ikke helt sikker på om jeg kommer inn. Jeg lurer på om det er noen andre steder i verden hvor jeg finner det eksakt samme studiet?
Takk
Svar:

Hei!

Etter et søk i vår søketjeneste, fant vi følgende resultat på søket "Industriell økonomi og teknologiledelse". Som du ser tilbys det altså en femårig master i industriell økonomi og teknologiledelse ved Universitetet i Agder også. Det er imidlertid ikke sikkert dette er de eneste alternativene. Anbefaler deg å kontakte en av de nevnte to institusjonene, og forhøre deg med de. De kan sannsynligvis også svare på eventuelle forskjeller mellom de to alternativene, samt muligheten for å ta et tilsvarende studium i utlandet.

Lykke til!

Kan man velge flere enn ett fag på universitetene?
Hei! Jeg lurte på om man kunne ta ulike fag når man går på college eller universitet? Eks: Jeg studerer drama, økonomi og klesdesign, mens venninnen min for eksempel studerer økonomi, foto og jornalistikk. Eller må man velge ett spesielt fag?
Svar:

Hei!

Det vanligste er å velge seg ett fagområde (f.eks. økonomi, sosiologi, historie eller liknende) og fordype seg i dette, men man kan også velge flere forskjellige enkeltemner. Forskjellen er at hvis man velger ett fag og fordyper seg i dette over tre eller fem år, sitter man igjen med en bachelorgrad eller mastergrad i faget. Da har man fått en utdannelse innen det valgte faget, og kan gå ut i jobb med et vitnemål fra universitetet. På mange bachelor- og masterprogrammer er det likevel lagt opp til at man kan ta valgfag som en del av graden sin.

Du bør også merke deg at det ikke er alle fag som tilbys ved universitetene. Fag som drama, klesdesign og foto er det vanligere å studere ved høyskoler eller fagskoler.

Se denne linken for mer informasjon om universitet og høyskole.

Lykke til med fremtidige studier!

Lærerutdanning i utlandet
Hei!
Jeg vil studere til å bli lærer fra 5-10. klasse og lurte på om det er muligheter for å studere deler av det i utlandet?
Svar:

Hei!

Dette vil vi absolutt tro det er muligheter for! De fleste store studiestedene har utvekslings- og samarbeidsavtaler med universiteter i utlandet. Ta kontakt med studiestedet ditt, så hjelper de deg!

Lykke til!

Dele opp sykepleieutdanning
Hei. Jeg har lyst og utdanne meg som sykepleier og derfor lurer jeg på om det er mulig å dele opp de tre årene på forskjellige skoler. For eksempel første året i Norge så andre i Storbtiannia og det siste i Australia? Er dette mulig?
Svar:

Hei,

Anbefaler deg til å kontakte den skolen i Norge du vil studere ved og høre med dem om det er mulig å dele opp utdanningen. Det er mulig å ta et år i utlandet gjennom en norsk skole, men dette varierer fra skole til skole. 

Mvh,

Studentum

Sykepleie som nettstudie og fjernundervisning
Hei.

Jeg vil bli sykepleier. Er dette mulig å gjøre via internett? Jeg ønsker å kombinere jobb og utdanning.

Mvh
Kamilla
Svar:
Hei Kamilla, Ja det er fullt mulig å studere sykepleie på universitetsnivå som nettstudie. Universitetet i Satvanger tilbyr akkurat dette. Her kan du lese mer om studiet: https://www.studentum.no/Sykepleier_Bacehlor_Nettbasert_82471.htm Lykke til! Hilsen Studentum
Opptakskrav til studier i utlandet.
Hei.
Jeg lurer på om det er et krav å ha studiespesialisering for å gå på skole i utlandet?
Svar:
Hei, For å studere i utlandet har skolene ulike opptakskrav. Hvis du ønsker å begynne på en bachelor grad er studiespesialisering ikke et krav. Men de fleste skolene krever dessuten at søkere har gode engelskkunnskaper. Hvis du vil studere master innenfor et spesifikt område kan skolene derimot kreve studiespesialisering. Det beste er å ta kontakt med skolen du ønsker å gå på. Med vennlig hilsen, Info Studentum
Viser 1-9 av 9 spørsmål

Annonser