Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Utenlandsstudier

Velkommen til Studentum.no sin FAQ angående høyere utdanning. Her har vi samlet noen vanlige spørsmål og svar som vi har fått på vårt forum og vår facebook.

Søk

Latest questions for Utenlandsstudier

Opptak til masterprogram i Danmark
Heisann,

Jeg ønsker å ta mastergraden min i Danmark. Jeg har oppdaget på Danske nettsidene at de fleste master gradene krever arbeidserfaring. På de norske studiesidene forteller de meg at det blir tatt opp studenter i to forskjellige "kvoter" som de forteller meg, der dere først ser på karakterene også arbeidserfaring. Så det er fult mulig å komme inn på studiene med bare karakterer?
Svar:

Hei!

Det er fullt mulig å komme inn på et masterprogram i Danmark kun med karakterer. Opptak i to kvoter gjelder kun for bachelorprogrammene, for masterprogrammene søker man direkte til utdanningsinstitusjonen. Dette forutsetter selvfølgelig at du har bestått bachelorgraden din her hjemme, og at du oppfyller eventuelle karakterkrav.

Lykke til!

Jobb i USA
Kan man bo og jobbe i USA i et år? Eller må man gå på skole for å få lov til å komme dit?
Svar:

Hei!

Det er mulig å kun jobbe i USA, men prosessen med å søke arbeidstillatelse kan være noe lang og vanskelig. Kanskje kan ambassaden hjelpe deg med dette?

Ellers har vi mange spennende studier i USA i vår søketjeneste!

Lykke til!

Lærerutdanning i utlandet
Hei. Jeg går nå sykepleiestudier, men har ombestemt meg og tror jeg heller vil bli grunnskolelærer, altså 1-7 klasse. Men så har jeg veldig lyst til å studere i USA, og har egentlig funnet meg en skole og alt sånn. Jeg har sett at de tilbyr lærerutdanninger, men lurer på om det fungerer greit med tanke på jobb i Norge seinere? I USA har de jo annerledes skolesystem enn vi har her i Norge. Utdannelsen som jeg har sett på er fra kindergarten til og med 6. klasse. Kan jeg fortsatt med jobb i Norge etter den utdannelsen?
Svar:

Hei!

Vil anbefale deg å ta kontakt med en av de norske utdanningsinstitusjonene som tilbyr lærerutdanning. De vet hva en utenlandsk utdanning må inneholde for at den skal bli godkjent i Norge, og kan muligens tipse deg om hvilke universiteter du burde oppsøke. Mange har også egne utvekslings- og samarbeidsavtaler.

Vi har gjort et søk for deg: Lærerutdanninger i Norge.

Lykke til med studiene!

Lære italiensk i Italia
Jeg har veldig lyst å reise til Italia for 1 år å lære italiensk, men vet ikke hvor i Italia det er "best" å reise. Får dere noe tilbakemeldinger fra andre studenter som kan si noe om hvor det feks. er billigst å bo (har hørt at Milano er en veldig dyr by) og hvor i landet de prater italiensk som ligner mest på det skriftlige?
Svar:

Hei!

Her vil vi anbefale deg å ta kontakt med en av aktørene som formidler språkutdanninger og språkkurs i Italia fra Norge. Vi har gjort et søk for deg - se her!

Disse aktørene har god oversikt over prisforskjeller, eventuelle rangeringer av skolene og forskjeller mellom de forskjellige byene. Lykke til!

Studere i utlandet - Hva og hvordan?
Hei!
jeg har gått medier og kommunikasjon på vgs, har generell studiekompetanse. Nå går jeg sosialantropologi på univeristetet i Oslo, men jeg har ikke ønsker om å fortsette. Til neste år vil jeg til utlandet. Hvilke skoler i New York, Berlin eller London har markedsføring, kommunikasjon eller management og er det mulig å starte rett på en bachelor? eller burde man dra som utveksling gjennom en norsk utdanningsinstitusjon...?
Svar:

Hei Karen!

Det finnes flere muligheter for deg i både New York, Berlin og London! Prøv deg frem i søkemotoren vår, med søk på fagområdene "Informasjon/Kommunikasjon/Media", "Markedsføring", "Organisasjon/Ledelse" og "Økonomi/Administrasjon i kombinasjon med de forskjellige byene du ønsker å studere i. Søkemotoren finner du her!

Når det gjelder valg av enten full bachelor i utlandet eller utveksling fra Norge, er det fordeler og ulemper med begge deler. Vi vil ikke si at det ene er bedre enn det andre, men råde deg til å høre litt rundt. Spør venner og bekjente som har studert i utlandet, og kontakt skolene du finner treff på gjennom vår søkemotor. Dette vil forhåpentligvis gi deg mer informasjon ,og gjøre det lettere for deg å ta et valg.

Lykke til!

Studere PR på Hawaii
Hei!
Lurer på om det finnes studier i hawaii som er kun et halvt semester? Har lyst å søke PR, og hvor lenge varer dette studiet?
Er det best å gå noe innen PR i Norge, eller kan jeg søke meg inn rett etter videregående?
Er det bare engelsk undervisning?
- Hanne Stine :-)
Svar:

Hei!

Vi har gjort noen søk for deg:

Vi anbefaler at du kontakter ett av studiestedene som foreslås her for mer informasjon. Mange norske utdanningsinstitusjoner har dessuten utvekslingsavtaler til ulike steder i USA, så det er gode muligheter for at du kan ta deler av en norsk PR-/markedsføringsutdanning på Hawaii. Forsøk å kontakte en av institusjonene som tilbyr utdanningen du ønsker å ta!

Lykke til!

Hvordan velge studiested?
Hei, jeg er interessert i å ta en bachelor-degree i criminal justice, men klarer ikke bestemme meg om jeg skal gjøre det i London eller Boston, Massachusetts. Har dere noen tips til hvordan jeg skal klare å bestemme meg?
Svar mottas med takk!
Svar:

Hei!

Her er det bare å lese seg opp på hva de forskjellige skolene og byene kan tilby. Det kan være lurt å undersøke om studiestedene er rangert, og hvordan de i så fall står i forhold til hverandre.Du bør også finne ut hvilke av utdanningene som er godkjent i Norge, og dermed støttet av Lånekassen. Dersom du har venner eller bekjente som har studert i noen av byene, har du en gylden mulighet til å få informasjon om studiemiljø og studiehverdag. Hvis ikke kan du kanskje skrive inn et foruminnlegg her på Studentum?

Studievalg er alltid vanskelig, men du er i alle fall blant de heldige som vet hva du vil studere! Sannsynligvis kan alle tre byene by på spennende opplevelser for deg som student, så uansett hva du velger vil du neppe angre.

Lykke til!

Språktest til fysioterapiutdanning i utlandet
Jeg skal studere fysioterapi til høsten 2012 og et av kravene de stiller til meg er at jeg må ha godkjent tollef språktest. hvordan tar jeg testen? kan jeg ta den på nett eller må jeg møte opp en plass å ta prøven? jeg skal søke på skole i utlandet og der trenger jeg bestått prøven for å ha sjangs til skoleplass.
Ellers lurer jeg på om dere kan hjelpe meg med mulige fysioterapistudier rund om i verden hvor forbedrede karakterer også teller, (det går ikke i danmark vet jeg). hvilke karaktersnitt det er og hvilke skoler dere anbefaler og priser. jeg har ca 4.0 i snitt.
Takk på forhånd.
Hilsen Sven
Svar:

Hei!

Anbefaler deg å ta kontakt med en aktør som formidler studier i utlandet fra Norge. Disse har god oversikt over hvilke tester man må ta og hvor man kan ta disse. De vet også hvordan de ulike skolene regner poeng, og hjelper deg med hele søknadsprosessen. Vi har gjort et søk for deg - se her for resultatet!

Lykke til med både språktest og studier!

Hvordan finansiere og søke på engelskstudier i USA?
Hei, jeg skal studere i engelsk i california neste år. betaler man reisen og bosted selv? hvordan søker man på skole der nede?
Svar:

Hei!

Man må betale for reise og bosted, men mange utdanninger er støttet av den norske Lånekassen. Det vil si at du får lån og stipend til å finansiere studiene. Det finnes også ulike utvekslingsavtaler og samarbeidsavtaler mellom norske og utenlandske universiteter. Vår anbefaling er å ta kontakt med en aktør som formidler studier i utlandet fra Norge. Disse har god oversikt, og kan hjelpe deg med hele søknadsprosessen. Vi har gjort et søk for deg på vår søkemotor - se her for resultat!

Lykke til med studiene!

Psykologistudier i England
Hei.
Jeg er 19 år og skal ta siste året på videregående. Har gått to år yrkesfaglig og skal ta generell studiekompetanse nå. Jeg vil gjerne studere psykologi (profesjonsstudie) i England neste år. Lurer på hva kravene til opptak er? Når jeg bør søke? Skal jeg ta kontakt med en studieveileder? Hvilke universiteter får støtte fra Norge? Er det noe krav om et fremmedspråk til? Må man ha realfag? Ligger på et snitt på litt over 5 og regner med å opprettholde dette også neste år. Vil dette være tilstrekkelig? Og er det opptaksprøver på de fleste universitetene?
Håper dere kan gi meg noen svar.
Svar:

Hei!

Når det gjelder studier i utlandet er både opptakskrav og søknadsfrister er veldig varierende. Vi anbefaler deg å ta kontakt med en av aktørene som formidler psykologistudier i England, og har gjort et søk for deg. Se her for alternativer!

Disse kan også svare deg på hvilke universiteter og studier som er støttet av Lånekassen, og gi informasjon om eventuelle krav skolene stiller.

Lykke til med studiene!

Viser 1-10 av 20 spørsmål
1
2

Annonser