FAQ

Velkommen til Studentum.no sin FAQ angående høyere utdanning. Her har vi samlet noen vanlige spørsmål og svar som vi har fått på vårt forum og vår facebook.

Søk

Seneste spørsmål

Opptak til masterprogram i Danmark
Heisann,

Jeg ønsker å ta mastergraden min i Danmark. Jeg har oppdaget på Danske nettsidene at de fleste master gradene krever arbeidserfaring. På de norske studiesidene forteller de meg at det blir tatt opp studenter i to forskjellige "kvoter" som de forteller meg, der dere først ser på karakterene også arbeidserfaring. Så det er fult mulig å komme inn på studiene med bare karakterer?
Svar:

Hei!

Det er fullt mulig å komme inn på et masterprogram i Danmark kun med karakterer. Opptak i to kvoter gjelder kun for bachelorprogrammene, for masterprogrammene søker man direkte til utdanningsinstitusjonen. Dette forutsetter selvfølgelig at du har bestått bachelorgraden din her hjemme, og at du oppfyller eventuelle karakterkrav.

Lykke til!

Hvordan ta opp fag?
Hei! Jeg er nå 20 år og har sånn halvveis bestemt meg for hva jeg skal studere videre som, eneste problemet mitt da er at jeg tok ingen realfag på videregående, og studiet jeg vil videre på (Geolog) krever S1 og S2 matte + et realfag. Så mitt spørsmål til dere er da, hva anbefaler dere meg å gjøre? Dessverre er ikke matte min sterkeste side, og det å kaste seg ut i S matte og kjemi uten lærer kommer bare til å føre til katastrofe. Så hadde satt stor pris på forslag, og da eventuelt priser på studiene.
Mvh Ida
Svar:

Hei Ida!

Her finner du noen alternativer: Ta opp fag

Disse tilbyr både nettstudier og klasseromsundervisning, og har studiesteder flere steder i landet. Ta kontakt med skolen som foreslås, de hjelper deg med ytterligere informasjon!

Lykke til!

Utdanninger med oppstart på vårsemesteret
Hei.
Jeg er ferdig med allmenninjen på videregående skole og vært ledig til nå. Lurte på er det mulig å søke på noen utdanning i halvåret etter jul?
Hvordan finner jeg de ulike studiemulighetene?

Mvh Abdul
Svar:

Hei!

Det er mange utdanninger som har oppstart på vårsemesteret eller rullerende opptak! Bruk Studentums søketjeneste til å finne en utdanning som interesserer deg, og kontakt skolen for informasjon om oppstart hvis det ikke står noe på siden.

Lykke til med studiene!

Viser 1-3 av 145 spørsmål
1
2
3
4
...
49

Annonser