Kostøkonomer har ansvar for at storkjøkken serverer god og næringsrik mat til en forsvarlig pris.
Som kostøkonom har du en lederfunksjon. Du har ansvar for innkjøp av råvarer og planlegging av måltider på institusjoner eller kantiner.
Måltidene skal være ernæringsmessig tilfredsstillende og produseres i stor skala til riktig pris.
Kostøkonomer har både matfaglig og ernæringsmessig fagkunnskap, samt økonomi- og ledelseskompetanse.
Vanlige arbeidsoppgaverKostøkonomer bør ha interesse for kosthold og ernæring. Du bør kunne planlegge, organisere og lede. Du bør også ha god tallforståelse.
Gjennomsnittslønn |
78 300 NOK * |
Per måned |
Lønnsstatistikk
Gjennomsnittslønn for Kostøkonom
-
78 300 NOK
-
69 940 NOK
-
85 420 NOK
Gjennomsnittslønn for alle kjønn per sektor
Viser:
-
90 850 NOK
-
62 390 NOK
Lønnsutvikling for Kostøkonom
-
60 400 NOK
-
61 060 NOK
-
63 670 NOK
-
66 190 NOK
-
67 120 NOK
-
69 620 NOK
-
81 460 NOK
-
78 300 NOK
-
4 NOK
-
4 NOK
Annonser