Som klinisk ernæringsfysiolog er du helsepersonell, og bruker forskningsbasert kunnskap for å hjelpe mennesker til en bedre helse.
Lønn og fremtidsutsikter for Klinisk ernæringsfysiolog
En klinisk ernæringsfysiolog har god kunnskap om sammenhengen mellom kosthold og helse. Kliniske ernæringsfysiologer er autorisert helsepersonell, og bruker kunnskap om ernæring og kosthold til forebygging og behandling av ernæringsrelaterte sykdommer. En klinisk ernæringsfysiolog er kvalifisert til å forebygge, utrede, diagnostisere og behandle
Som helsepersonell bør du like å jobbe med mennesker, og ha gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper. Du bør ha interesse for kosthold, medisinske spørsmål, fysiologi, kjemi og biologi.
Det tar fem år å utdanne seg til den beskyttede tittelen klinisk ernæringsfysiolog. I Norge er det per i dag kun Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og Universitetet i Tromsø som tilbyr utdanning som kvalifiserer for norsk autorisasjon som klinisk ernæringsfysiolog.
Gjennomsnittslønn |
53 070 NOK * |
Per måned |
Lønnsstatistikk
-
53 070 NOK
-
51 140 NOK
-
60 600 NOK
-
56 540 NOK
-
47 440 NOK
-
48 780 NOK
-
50 060 NOK
-
51 080 NOK
-
51 140 NOK
-
53 070 NOK
-
3 NOK
-
2 NOK