Ålesund: Norges 10. beste studentby 2024

Ålesund er et nytt tilskudd på topplisten over Norges beste studentbyer i 2024. Les mer om hvorfor her!

aalesund

Ålesund kan ikke bare skryte av sitt vakre landskap, byen er også Norges 10. beste studentby i 2023. Ålesund scorer spesielt høyt på parameterne boligalternativer og ekstrajobb. 

Innbyggere: 67 520

Antall studenter: 2525

Beste kvalitet: Boligalternativer

Boligalternativer for studenter i Ålesund 

Dersom du vurderer å studere i Ålesund har du gode muligheter til å finne studentbolig og bolig til leie. I vår undersøkelse har vi hentet inn informasjon om ledige boliger utlyst på finn.no og fordelt disse på antall studenter. Her scorer Ålesund høyt, som gir en indikasjon på at du relativt lett vil finne en bolig å leie. 

Studentbolig i Ålesund 

Sit Ålesund tilbyr flere typer studentboliger i ulike størrelser og prisklasser, inkludert boliger tilrettelagt for rullestolbrukere. Studentboligene er plassert på ulike steder i byen, noen med umiddelbar nærhet til campus. Hvis du ikke skulle få tilgang til en studentbolig, finnes det også et godt utvalg av boliger til leie, enten du vil bo alene eller i kollektiv.  

Gode muligheter for ekstrajobb 

For å få frem data om tilgjengelige ekstrajobber har vi hentet informasjon om utlyste deltidsstillinger på finn.no, og fordelt disse på antall studenter. I denne undersøkelsen havner Ålesund på en 9. plass. Det vil si at det er gode muligheter for studenter som ønsker jobb ved siden av studiene. Benytt muligheten til å få unik erfaring som kan berike studieopplevelsen din. Mange jobber er gjerne innen service- og serveringsbransjen, men du kan også finne arbeid på campus eller i lokale bedrifter. Det kan også være gull verdt å legge inn en ekstra innsats og få en jobb som er direkte relatert til studiene. 

Oppdag et spennende studentliv i Ålesund 

Ålesund er en perle ved kysten av Norge, hvor havluft møter et pulserende byliv. Med over 2 500 studenter er studentmiljøet i Ålesund sammenknyttet og inkluderende. Enten du er kommende student, eller allerede studerer i byen vil du oppleve et fellesskap og utvalg av aktiviteter og opplevelser som gjør studieårene uforglemmelige.  

Studentaktiviteter 

I regi av studentene er det flere muligheter til å knytte vennskap og få nye erfaringer. Bli medlem i en av studentorganisasjonene innen alt fra idrett og kultur, til frivillig arbeid. Delta på arrangementer og få erfaring fra studietiden som kan være relevant for din fremtidige karriere.  

På campus finner du alt du trenger til din studiehverdag. I tillegg til de forventede skolefasilitetene har du også tilgang til helse- og rådgivningstjenester samt treningssenter.  

Kulturarrangementer 

Hvis du er glad i kulturelle opplevelser vil du mest sannsynlig bli positivt overrasket av tilbudet i Ålesund. I tillegg til kino, kulturhus, teaterscener og konserter arrangeres det årlig flere festivaler i byen. Det er heller ikke uvanlig med spillekvelder, quiz og stand-up spesielt arrangert for studenter på campus.  

Sport og friluftsliv 

Dersom du er den aktive typen som er interessert i idrett og friluftsliv vil du heller ikke bli skuffet i Ålesund. Her finner du idrettslag innen de fleste sporter, alt fra ballsport til golf og svømming. Det er også kort vei til aktiviteter som vannsport, klatring og turer i fjell og mark.  


Slik rangerte Ålesund i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #29
Studiemiljø #14
Videre utdanningsmuligheter #18
Karrieremuligheter #14
Ekstrajobb #9
Boligalternativer #6
Kollektivtransport #17
Helsetilbud #15
Kulturliv #11
Uteliv #11


 
Kilder: finn.no, sit.no, ntnu.no, campusalesund.no


Annonser