Oslo
13 feb 2023

Oslo: Norges 6. beste studentby 2023

Med universiteter i verdensklasse, et multikulturelt samfunn og gode karrieremuligheter, er det ingen tvil om at Oslo er en av Norges topp 10 studentbyer 2023. Med over 66.000 studenter er Oslo både Norges største by og studentby.   

I år havner Oslo på en 6. plass i kåringen av Norges beste studentby. Her kan du lese mer om hva som bringer byen opp på topplisten. 

Innbyggere: 699 827

Antall studenter: 66 345

Beste kvalitet: Videreutdanning & karrieremuligheter

Utdanninger i Oslo

 
Karrieremuligheter 

Oslo er på mange måter et jobb-mekka, med en mengde jobbmuligheter i ulike virksomheter. Uansett om du ønsker å jobbe innen teknologi, finans, shipping, samferdsel eller i andre næringer, forsyner Oslo hele landet med tjenester. Som student i Oslo blir også veien til karriere kortere, som huser universiteter og høgskoler med gode forbindelser til næringslivet. 

I vår undersøkelse vurderes Oslo som klart best når det kommer til karrieremuligheter, som tilbyr jobber i store mengder og omfang. 

    Oslo - kart

Videreutdanning 

Oslo byr på et mangfoldig utvalg av videreutdanninger for at studenter skal ha mulighet til å fortsette studieløpet etter endt bachelorgrad eller årsstudium dersom de ønsker det. I hovedstaden finner du alt fra videreutdanninger innen tradisjonelle fagområder som medisin, jus og humaniora til mer spesialiserte felt som landbruk, design eller business.  

Studentaktiviteter og kulturliv 

Studenthverdagen består av mye mer enn tiden du bruker på lesesalen; du skal også nyte studietiden med dine venner og medstudenter. Skolene arrangerer fadderuker som en kickstart på studietiden din med ulike bli-kjent-aktiviteter, men Oslo har også et stort kulturtilbud du kan ta del i, både på egenhånd eller med andre. Det er med god grunn at Oslo rangerer høyt i denne parameteren.  

Attraksjoner 

Du finner flere kjente attraksjoner i Oslo som er verdt et besøk. Er du i det kunstneriske hjørnet, bør du oppsøke Munch museet, Nasjonalmusett og Vigelandsparken. Er du opptatt av miljøvennlig shopping eller ønsker å tjene noen ekstra kroner er Oslo stedet for deg. Hver søndag på sommerhalvåret arrangeres det bruktmarked blant annet ved Birkelunden, Vestkanttorvet og Blå på Grünerløkka, hvor du kan gjøre gode kupp eller selge ting du ikke lenger trenger.  

I hovedstaden finner du utallige kafeer, barer og restauranter, uavhengig av om du har lyst på søt gjærbakst på Farine, et autentisk italiensk måltid på Roald & Umberto eller ølsmaking hos Schouskjelleren Mikrobryggeri. 

Det har også blitt populært å leie flytende badstuer i Oslofjorden, både på vinteren og sommeren. Er du en sjokoladeelsker, arrangerer Freia omvisninger i deres bedrifter hvor du får lære om sjokoladens historie og blir servert fersk sjokolade.  

Oslo - havn

Naturliv 

Beveger du deg litt nord for Oslo, kommer du til Nordmarka. Her finner du flere gode korte og lange turalternativer både på vinteren og sommeren. I hovedstaden finner du også flere utsiktspunkt, blant annet Holmenkollen, Ekeberg og Grefsenkollen, hvor du får de beste utsiktene over Oslo. Ta med deg en kopp kakao og opplev Oslos utsikt under soloppgang eller solnedgang. 

Boligalternativer 

Med et stort antall studenter blir også konkurransen om boligene i Oslo høy. Når vi ser på antall studentboliger, hybler, rom i bofellesskap og leiligheter, er Oslo en av byene det er vanskeligst å finne seg et sted å bo i. Dessuten er også leiekostnadene høyest i Oslo, som minsker boligmulighetene for alle som skal leve på studentbudsjett. Dermed anbefaler vi at du starter så tidlig som mulig med planleggingen av bolig hvis du skal studere i Oslo. 


Slik rangerte Oslo i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #37
Studiemiljø #30
Videre utdanningsmuligheter #1
Karrieremuligheter #1
Ekstrajobb #16
Boligalternativer #39
Kollektivtransport #4
Helsetilbud #5
Kulturliv #7
Uteliv #5

 
 
Kilder: finn.no, tripadvisor.no, vistioslo.no, snl.no 

Sist oppdatert: 13 feb 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 23.02.2023

Norges beste studentby 2022: om undersøkelsen

Vil du vite mer om prosessen bak hvordan vi har rangert topp 10 studentbyer i Norge? Her kan du lese mer om innsamling av data, metoder og utregninger.  På studentum.no har vi et mål om å hjelpe alle studieinteresserte å finne en utdanning - den rette utdanningen. En del av det å finne sin drømmeutdanning inkluderer hvilken by man velger å studere i.
Les mer
Sist oppdatert: 14.02.2023

Tromsø: Norges andre beste studentby

Velkommen til Norges nest beste studentby, Tromsø, nordens Paris! Dersom du er en av dem som legger vekt på helsetilbud, billig transport og et godt studentliv, bør du fortsette å lese. 

Les mer
Sist oppdatert: 13.02.2023

Haugesund: Norges 9. beste studentby 2023

Haugesund er berømt for sin vakre kystlinje og lange strender, men er også blant Norges 10 beste studentbyer i 2023. Ler mer om Haugesund studentby her.

Les mer