Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

10 populære skoler for høyere utdanning

Har du lyst til å studere, men er usikker på hvilket studium og skole du skal velge? Vi har samlet de mest populære skolene for høyere utdanning for å hjelpe deg på veien. 

Har du lyst til å studere, men er usikker på hvilket studium som passer for deg og hvilken skole du skal velge? Vi forstår at det er et vanskelig valg, og at avgjørelsen avhenger av det du personlig synes er mest viktig. Vi har derfor samlet de mest populære universitetene, høyskolene og fagskolene i Norge for å hjelpe deg på veien. 

En skoles popularitet avhenger av mange ulike faktorer. Lokasjon, studietilbud, størrelse, rykte og kvalitet er noen av disse. Det er altså ikke en tilfeldighet at en skole er populær. Skolenes plassering i listen tar utgangspunkt i antall førstevalgssøkere fordelt på antall studieplasser ved det enkelte lærestedet. Det kan med andre ord være utfordrende å komme inn på ønsket studium ved disse skolene, da det er stor konkurranse om plassene. Vi anbefaler deg å sjekke fjorårets snitt på utdanningen du ønsker å ta, for å få en indikasjon på hvordan akkurat du ligger an. 

På topp 10 finner du disse skolene: 

  1. Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo
  2. Norsk fagskole for lokomotivførere
  3. Politihøgskolen
  4. Høgskulen på Vestlandet
  5. Norges idrettshøgskole
  6. Norges Handelshøyskole
  7. OsloMet - storbyuniversitetet
  8. Universitetet i Oslo
  9. Universitetet i Stavanger
  10. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Listen baseres på akkreditierte universiteter, vitenskapelige høyskoler og høyskoler samt fagskoler som benytter seg av Samordna opptak for opptak av nye studenter. 

Er du fortsatt usikker på hva du vil studere?
Ta vår utdanningstest og få hjelp med å finne din drømmeutdanning.

Kilde: Samordna opptak

Picture of Karoline Sten

Karoline Sten

Site Manager (Vis mer)
Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS. (Vis mindre)

About

Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS.

Annonser