Du kan fremdeles bli student til høsten!

Rakk du ikke å søke i tide? I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over ulike alternativer dersom du likevel vil bli student til høsten! 

Søknadsfristen for høyere utdanning gikk ut 15. april. Rakk du ikke å søke i tide? Mange unnlater å søke fordi de er usikker på hvilken utdanning de vil gå, mens andre innser at de vil studere litt for sent. I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over ulike alternativer dersom du likevel vil bli student til høsten!

> Ledige studieplasser 2022!

Rullerende opptak

At en skole har rullerende opptak betyr at du kan søke på skolens utdanninger helt frem til skolestart, så fremt det er ledige studieplasser. Det er stort sett privatskoler, skoler som tilbyr nettstudier og folkehøgskoler som har rullerende opptak.

Privatskoler

Mange privatskoler har rullerende opptak til sine utdanninger. Om du er heldig kan du derfor søke helt frem til skolestart, så fremt det er ledige studieplasser. Det er likevel ingen garanti for at utdanningen som passer akkurat deg vil være ledig så lenge. Derfor anbefales det å søke så snart som mulig. Når du søker studieplass hos privatskoler gjør du det som oftest via skolens egen nettside.

Nettstudier

Nettstudier er en mer fleksibel utdanningstype når det gjelder studiehverdag, men også søknadsfrist. I dag kan vi enkelt løse oppgaver, snakke med medstudenter og se forelesninger over nett. De fleste skoler som tilbyr nettstudier har rullerende opptak og kapasitet til å ta inn mange studenter.

Folkehøgskoler

Hos folkehøgskolene kan du søke når som helst. Det blir tatt opp elever helt fram til skolestart eller til linjen er full. Et år på folkehøgskole er en fantastisk erfaring som gir deg spennende opplevelser, ny kunnskap, og ikke minst venner for livet! Her får du mulighet til å utvikle dine evner og interesser og samtidig bli bedre kjent med deg selv.

Ledige studieplasser

Samordna Opptak legger ut en liste over ledige studieplasser i etterkant av hovedopptaket. Her kan du søke på utdanninger som fremdeles har ledige studieplasser. Oversikt over ledige studieplasser på fagskole er tilgjengelig fra 24. mai, mens oversikt over ledige studieplasser på universitet- og høgskole er tilgjengelig fra 19. juli.

Ta opp fag

Trenger du generell studiekompetanse eller ekstra skolepoeng for å komme inn på drømmestudiet ditt? Bruk høsten på å ta nye fag, bytt ut fag du ikke har bestått eller hev karaktersnittet ditt! Du kan melde deg opp som privatist på egenhånd, eller benytte en aktør som tilbyr studiekompetanse og andre fag på videregående.

Er du fremdeles usikker på hvilken utdanning som kan passe deg og dine interesser? Ta utdanningstesten vår, eller bla deg gjennom oversikten over ulike utdanningsmuligheter


Annonser