Vis studentum.no som: Mobil

Cambridge test – engelsk språktest

Cambridge testCambridge test – English for Speakers of Other Languages (ESOL)

Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages), også kalt Cambridge-testen, er en anerkjent engelsk språktest. Testen brukes til å måle generelle engelskferdigheter. De høyeste nivåene er akseptert som bevis på engelskkvalifikasjoner for opptak til universiteter i de fleste engelsktalende land.

Mange engelsktalende studiesteder i utlandet krever ofte at søkere har bestått en språktest for å kunne søke på skolen. Dette for at studenten skal kunne følge med på forelesninger, lese pensum, samt uttrykke delta i diskusjoner.

De mest brukte språktestene verden over er Cambridge-testen, TOEFL og IELTS. Disse testene har alle en struktur og gjennomføring som følger et fast mønster, og er såkalt "standardiserte tester". Dette gjør at resultatene for kandidater verden over er sammenlignbare.

Anerkjent av 8500 bedrifter, universiteter og myndigheter

Cambridge ESOL brukes hvert år av mer enn 3 millioner mennesker i 130 land. Cambridge ESOL eksamen er anerkjent av 20 000 bedrifter, universiteter og myndigheter over hele verden! Testen er en del av University of Cambridge som tilbyr ulike eksamen/bevis for engelsk, både offline og online.

Cambridge eksamenstyper

Cambridge tilbyr mange ulike tester og vi nevner i denne sammenheng de testene som er aktuelle for utdanning og jobb.

Certificate of Proficiency in English (CPE)

Det høyeste og vanskeligste nivået blant Cambridge-testene. På dette nivået mestrer du engelsk på et profesjonelt nivå. Du både snakker og skriver engelsk flytende og med avansement. Testen består av fem deler, lesing, sammensetting, bruk av engelsk, lytting, og intervju (vanligvis med en annen kandidat).

Bestått eksamen betyr at språkferdighetene dine er såpass gode at du til og med kan undervise i engelsk. Du skal kunne søke på jobber som krever høyere akademisk grad eller begynne på doktorgrad eller videreutdanning med dette sertifikatet.

Certificate in Advanced English (CAE)

Denne testen er på toppnivå og er nest høyest på testskalaen. CAE-testen består av fire deler med lesing, skriving, lytting og intervju (sjekker muntlig nivå). Certificate in Advanced English er testnivået for deg som klarer å uttrykke deg og kommunisere på engelsk uten problemer. Du skal med bestått eksamen kunne søke på jobb eller utdanning.

First Certificate in English (FCE)

FCE-testen viser at du er kvalifisert til å jobbe eller studere og bo i et engelskspråklig land. Du skal med First Certificate in English, kunne føre en samtale og være med på diskusjoner, skrive tydelig og detaljert på engelsk og kunne ta opp for-og-mot diskusjoner. Testen deles i fire deler: lesing og bruk av engelsk, skriving, lytting og snakking.

Preliminary English Test (PET)

PET-testen er på et nivå som er anerkjent blant flere utdanningsmyndigheter og universiteter som et nivå studenter bør ha. Du blir testet på alle nivåer i engelsk; skriving, lesing, lytting og snakking. På dette nivået skal du kunne bruke engelsk i det daglige, som å lese enkle tekstbøker, skrive brev og e-poster om hverdagslige ting og ta notater på møter.

Key English Test (KET)

Key English Test (KET) er det enkleste blant Cambridge-testene og passer for deg som er nybegynner i engelsk. Du skal kunne forstå og bruke dagligdagse fraser og uttrykk, forstå enkel skreven engelsk, introdusere deg selv og svare på enkle spørsmål om deg selv. Du blir testet på alle nivåer i engelsk; skriving, lesing, lytting og snakking.

Business English Certificates (BEC) og Business Language Testing Service (BULATS)

Internasjonal anerkjent kvalifikasjon på engelskkunnskaper for profesjonelt bruk. Business English Certificates er tilgjengelig på 3 nivåer og tester kommunikasjonsferdigheter. BULATS tester forretningsengelsk og brukes av mange multinasjonale bedrifter for språkvurdering.

Prøv Cambridge sitt gratis online test

Universiteter som ikke krever språktest

Det finnes selvsagt også universiteter som ikke krever en språktest. Her holder det normalt at man for eksempel har karakteren 4 eller bedre i engelsk fra videregående skole. Hør først med det aktuelle studiestedet om det en språktest er påkrevd for opptak.

Hvor tilbys Cambridge-testen i Norge?

Folkeuniversitetet tilbyr mange av Cambridge-testene i Norge, ta kontakt med Folkeuniversitetet for mer informasjon.

Andre språktester

 Spansk: DELE-testen (Diplomas de Español como Lengua Extranjera) 

 Fransk: DELF-diplomet og TCF-testen

 TOEFL og IELTS tester 

 Søk etter høgskole- og universitetsstudier i utlandet 

Kilder: EF Education First, Cambridge English


Fagområde
Utdanningstype
Sted
Søk


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*