Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Ungarn – studier i Ungarn

utdanning i Ungarn

Ungarn har mye å by på og er kanskje mest kjent for sine moderne storbyer, rustikke landsbyer, barokk- og middelalderbyer, slott og slottsruiner, vinproduksjon samt vakker natur. Som studiested har Ungarn  mange ulike studietilbud. De mest populære fagområdene er medisin, veterinær, tannlege og farmasi.  Landet har i de siste ti årene bemerket seg innen internasjonal utdanning og tilbyr i dag en lang rekke studieprogrammer på engelsk. Det er også mulig å studere på tysk eller fransk i Ungarn.
Viser 1-14 av 14 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-14 av 14 treff

Ta din utdanning i Ungarn

Ungarn har utrolig mye å by på og er kanskje mest kjent for sine moderne storbyer, rustikke landsbyer, barokk- og middelalderbyer, mange slott og slottsruiner. vinproduksjon og vakker natur. Som studiested har Ungarn  mange ulike studietilbud. De mest populære fagområdene er medisin, veterinær, tannlege og farmasi.

Etter fullført videregående skole i Norge kan du søke opptak ved lavere grads utdanninger i Ungarn, for eksempel en bachelorgrad. Etter lavere grad kan du søke på en høyere grad.

Studieåret i Ungarn begynner i begynnelsen av september og varer til mai med eksamenperioder i desember-januar og mai-juni. 

Oversikt over læresteder

Ungarn har i de siste ti årene bemerket seg innen internasjonal utdanning og tilbyr i dag en lang rekke studieprogrammer på engelsk. Det finnes også flere muligheter til å studere på tysk eller fransk i Ungarn. Det er i stor grad de engelskspråklige tilbudene innen medisin, veterinær, fysioterapi og psykologi som trekker norske studenter til Ungarn, men utdanningsmulighetene er mange inne flere fag. 

I Ungarn søker man direkte til lærestedet. Søknadsfristene varierer, men du bør søke minst 4 måneder før studieåret starter i september. Søknadsskjema kan du laste ned fra skolens hjemmesider. Det finnes også en hel rekke studieformidlere i Norge som kan hjelpe deg med søknadsprosessen.

Søknadsprosess utveksling

Lærestedene stiller ulike krav for opptak til delstudier. Noen skoler i Ungarn tar bare i mot utvekslingsstudenter som kommer fra et norsk lærested med utvekslingsavtaler med Ungarn.

Finansiering

For utdanninger som ikke foregår på ungarsk må du betale skolepenger. Prisen ligger normalt mellom 70 000 og100 000 kroner per år. Du kan søke om støtte fra Lånekassen når du har fått opptaksbeviset ditt.

Lånekassen gir lån og stipend til læresteder som er akkreditert av The Hungarian Accreditation Committee. Sjekk Lånekassens hjemmesider for oversikt over hvilke som er godkjent.

Om Ungarn

Hovedstad: Budapest
Språk: Ungarsk (Magyar) er det offisielle språket.
Valuta: Ungarsk forint (HUF)


Kilder: ANSA

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!