Vis studentum.no som: Mobil

Ungarn – studier i Ungarn

Ungarn – studier i Ungarn

Ungarn har mye å by på og er kanskje mest kjent for sine moderne storbyer, rustikke landsbyer, barokk- og middelalderbyer, slott og slottsruiner, vinproduksjon samt vakker natur. Som studiested har Ungarn  mange ulike studietilbud. De mest populære fagområdene er medisin, veterinær, tannlege og farmasi. 

Landet har i de siste ti årene bemerket seg innen internasjonal utdanning og tilbyr i dag en lang rekke studieprogrammer på engelsk. Det er også mulig å studere på tysk eller fransk i Ungarn.

 
Viser 1-7 av 7 treff
Søkeresultat Utdanningstype Sted
Medisin- tannlege- og veterinærstudier i Ungarn
Bjørknes Høyskole
Profesjonsstudium
Flere studiesteder (3)
Ønsker du å ta medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet? Bjørknes Høyskole har over 10 års erfaring med å sende...
Medisin, tannlege og farmasi ved University of Szeged
Study in Hungary
Profesjonsstudium
Budapest, Ungarn
Har du lyst til å studere medisin, tannlege eller farmasi? Medisinske studier i Ungarn har blitt svært populært for norske...
McDaniel College Budapest
Study in Hungary
Bachelor
Budapest, Ungarn
Ungarn har blitt et populært reisemål for norske studenter som ønsker å studere i utlandet, og på McDaniel College i...
Medisin, tannlege og farmasi ved University of Pécs
Study in Hungary
Profesjonsstudium
Pécs, Ungarn
Det har blitt svært populært for norske studenter å ta medisinutdanningen i utlandet, og Ungarn er et av alternativene! University...
Veterinærutdanning ved Szent István University
Study in Hungary
Master, 2 år
Budapest, Ungarn
Vil du bli veterinær? Det er svært populært for norske studenter å ta veterinærutdanningen i utlandet. Her får du en...
Forberedende medisin ved McDaniel College - Budapest
Study in Hungary
Forkurs
Budapest, Ungarn
Vil du studere medisin i Ungarn, men føler at du ikke er helt forberedt? Da bør du ta ett år...
Medisin, tannlege eller farmasi ved Semmelweis University Medical Campus
Study in Hungary
Profesjonsstudium
Budapest, Ungarn
Hvorfor ikke ta utdanningen i Ungarn? Medisinske studier i Ungarn har et svært godt rykte, og er fremdeles noe lettere...
Viser 1-7 av 7 treff
 

Ta din utdanning i Ungarn

Ungarn har utrolig mye å by på og er kanskje mest kjent for sine moderne storbyer, rustikke landsbyer, barokk- og middelalderbyer, mange slott og slottsruiner. vinproduksjon og vakker natur. Som studiested har Ungarn  mange ulike studietilbud. De mest populære fagområdene er medisin, veterinær, tannlege og farmasi.

Etter fullført videregående skole i Norge kan du søke opptak ved lavere grads utdanninger i Ungarn, for eksempel en bachelorgrad. Etter lavere grad kan du søke på en høyere grad.

Studieåret i Ungarn begynner i begynnelsen av september og varer til mai med eksamenperioder i desember-januar og mai-juni. 

Oversikt over læresteder

Ungarn har i de siste ti årene bemerket seg innen internasjonal utdanning og tilbyr i dag en lang rekke studieprogrammer på engelsk. Det finnes også flere muligheter til å studere på tysk eller fransk i Ungarn. Det er i stor grad de engelskspråklige tilbudene innen medisin, veterinær, fysioterapi og psykologi som trekker norske studenter til Ungarn, men utdanningsmulighetene er mange inne flere fag. 

I Ungarn søker man direkte til lærestedet. Søknadsfristene varierer, men du bør søke minst 4 måneder før studieåret starter i september. Søknadsskjema kan du laste ned fra skolens hjemmesider. Det finnes også en hel rekke studieformidlere i Norge som kan hjelpe deg med søknadsprosessen.

Søknadsprosess utveksling

Lærestedene stiller ulike krav for opptak til delstudier. Noen skoler i Ungarn tar bare i mot utvekslingsstudenter som kommer fra et norsk lærested med utvekslingsavtaler med Ungarn.

Finansiering

For utdanninger som ikke foregår på ungarsk må du betale skolepenger. Prisen ligger normalt mellom 70 000 og100 000 kroner per år. Du kan søke om støtte fra Lånekassen når du har fått opptaksbeviset ditt.

Lånekassen gir lån og stipend til læresteder som er akkreditert av The Hungarian Accreditation Committee. Sjekk Lånekassens hjemmesider for oversikt over hvilke som er godkjent.

Om Ungarn

Hovedstad: Budapest
Språk: Ungarsk (Magyar) er det offisielle språket.
Valuta: Ungarsk forint (HUF)


Kilder: ANSA