Studere i Sydney

Sydney

Sydney - en av verdens mest populære byer! Sydney er Australias største og eldste by, og hovedstaden i den australske delstaten New South Wales, men ikke hovedstaden i Australia som mange tror. Det er Canberra. Byen har over 4 millioner innbyggere noe som innebærer mer enn 20 % av landets befolkning. Sydney blir ofte omtalt som en av de mest pulserende og ikke minst flotteste byene i hele verden! Her finner du en rekke severdigheter samt fantastiske strender som kjente Bondi Beach og Manly Beach Sydney er landets turistmagnet og trekker til seg om lag 70 % av turistene som besøker Australia.
Viser 1-20 av 117 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 117 treff
1
2
3
4
...
6

Ta dine studier i Sydney – Australia

Sydney er Australias største og eldste by, og hovedstaden i den australske delstaten New South Wales, men ikke hovedstaden i Australia som mange tror. Det er Canberra. Med over 4 millioner innbyggere og mer enn 20 % av landets befolkning, er denne metropolen den største og mest innflytelsesrike av de to finansielle, transport, handel og kulturelle sentrene i Australia. Byen er også en turistmagnet og trekker til seg om lag 70 % av turistene som besøker Australia. Sydney var vertssted for Sommer-OL i 2000.

Bilder fra Sydney

En av verdens mest populære byer

Sydney blir ofte omtalt som en av de mest pulserende og ikke minst flotteste byene i hele verden! Her finner du en rekke severdigheter samt fantastiske strender som kjente Bondi Beach og Manly Beach. Byens mest kjente landemerke er Sydney Opera House, en av de mest særpregede og berømte bygninger fra nitti tallet. Andre attraksjoner er Harbour Bridge, Sydney Tower og Hyde Park.

Fester og Festivaler

Sydney er også en av verdens mest multikulturelle byer og en populær destinasjon for alle landets immigranter. Byen huser også en rekke fester og festivaler. Mest kjent er kanskje The Festival of Sydney som foregår 1.januar hvert år og er en hyllest til sommeren. Dagen feires med konserter og musikk i gatene og folke nyter deilig sommervær ute med medbragte picnickurver.

Årets høydepunkt er Australia Day 26. januar som representerer dagen da det første skipet med fanger kom til Sydney. Denne dagen fremføres skuespill som beskriver begivenheten.

Behagelig klima

Årstidene i Sydney er stikk motsatt av den nordlige halvkule, og i tillegg, mer stabilt. Her er det sjelden verken ubehagelig varmt eller kaldt. Det har ikke snødd i Sydney på nesten 200 år!

Universiteter i Sydney

I Sydney finner du noen av Australias mest anerkjente universiteter, samt landets hoveduniversitet, The University of Sydney. Byen har fem offentlige universiteter:The Australian Catholic University, Macquarie University, University of New South Wales, The University of Technology, Sydney og The University of Western Sydney.

Andre universiteter som har sine sekundere campus i Sydney er The University of Notre Dame Australia og The University of Wollongong.

I tillegg huser byen fire multi-campus statsstøttede universiteter; Technical and Further Education (TAFE) The Sydney Institute of Technology, Northern Sydney Institute of TAFE, Western Sydney Institute of TAFE og South Western Sydney Institute of TAFE.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!