Viser 1-7 av 7 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-7 av 7 treff

Utdanning for deg som vil studere industriell økonomi

Industriell økonomi er en ingeniør-profesjon. Du kan bli ingeniør gjennom en treårig bachelorutdanning i ingeniørfag, eller bli sivilingeniør ved å gjennomføre en femårig utdannelse og får mastergrad i teknologi. 

Industriell økonomi utføres på bachelor- og masternivå på universitet eller høgskole. Fordelen med å studere industriell økonomi er at du får en anerkjent utdannelse som er ettertraktet på arbeidsmarkedet. Når du søker jobb i større bedrifter og internasjonale selskaper kreves det ofte en grad fra høgskole eller universitet. Du kan ta utdanningen både i Norge og i utlandet. 

Hva gjør en industriell økonom? 

Med en utdanning innen industriell økonomi vil du besitte kompetansen til å tre inn i lederstillinger av ulik størrelse i forskjellige typer virksomheter og avdelinger, både i privat og offentlig forvaltning. Som en industriell økonom vil du være i stand til å optimalisere komplekse prosesser, systemer eller organisasjoner ved å utvikle, forbedre og implementere integrerte systemer av ulik sort. Du kan for eksempel drive analyser, utvikling og ledelse av store prosjekter, innovasjonsprosesser og teknologiorienterte forretningsområder.

Personlige egenskaper 

Som industriell økonom kan det være nyttig å ha en teknisk interesse, samt analytiske evner, og trives med tall og teori. Ettersom utdanningen inkluderer elementer innen administrasjon og ledelse, vil det også være en fordel om du er organisert og har evnen til å samarbeide og ta ansvar. 

Økonomi

Økonomi og administrasjon omfatter blant annet kjernefagene samfunnsøkonomi, bedriftsøkonomi, organisasjon og ledelse samt metodefag og statistikk. Industriell økonomi vil også sette et fokus på bedriftsøkonomisk styring, energiøkonomi og miljøøkonomi. 

Teknologi

Det skjer stadig nye teknologiske fremskritt som påvirker arbeidsmarkedet. Derfor er det behov for teknologisk kompetanse innen de fleste ulike bransjer. Industriell økonomi fokuserer derfor blant annet på teknologiske industrielle prosesser, vann- og miljøteknikk, byggteknikk, energifysikk og næringsmiddelprosess.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!