Dekksoffiser
Dekksoffiser
Utdanningen tilfredsstiller både STCW A-II/1 (og B-II/1) og STCW A-II/2 (og B-II/2) og vil sammen med nødvendig fartstid, gi grunnlag for kompetansesertifikat for dekksoffiser klasse 4, 3, 2 og 1.
Studiet er to-årig på heltid. Utdanningen gir deg 120 studiepoeng og generell studiekompetanse og mulighet til å bygge på til maritim bachelorutdanning.
Dekksoffiserutdanningen har følgende emner:
- Navigering
- Lasting, lossing og stuing
- Kontroll av skipets drift og omsorg for personer om bord
- Generell radiooperatøropplæring (General Operator Certificate)
- Maritim engelsk
- Fysikk
- Matematikk
- Norsk kommunikasjon
Simulator blir benyttet i undervisningen.
Opptakskrav/Søknad
1. Opptakskrav til fagskolen er:
a) Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev, svennebrev eller vitnemål fra relevant yrkesutdanning. Informasjon om hvilke kompetanser som gir rett til opptak på den enkelte utdanning finnes i de enkelte studieplaner.
b) Søkere som er 23 år eller eldre i opptaksåret, kan tas opp på grunnlag av tilsvarende kompetanse som i a) etter gjennomført realkompetansevurdering. Ved opptak med bakgrunn i realkompetanse, må søkeren fremlegge dokumentasjon på realkompetanse tilsvarende de ordinære opptakskravene.
c) For enkelte studier kan studiekompetanse være opptaksgrunnlag.
2. For enkelte studier kan det være avvikende opptakskrav. Det henvises til de respektive studieplaner.
3. Søkere som ikke har dokumentert fullført og bestått fag- eller svenneprøve innen fristen for å sende inn dokumentasjon, og som derfor ikke er kvalifisert for opptak, kan få opptak til fagskoleutdanning dersom de kan dokumentere at de skal gjennomføre fag- eller svenneprøven i løpet av det påfølgende semesteret. Studieplassen gis på vilkår av bestått prøve.
4. Søkere som har fått opptak uten bestått fag- eller svenneprøve, kan ikke reservere studieplassen jf. §2-12.
5.Studenter med opptak på visse vilkår som ikke oppfyller opptakskravene i løpet av første semester etter opptak, mister studieplassen og studieretten.
Studiefakta, Tittel m.m
120 studiepoeng gir graden Høyere fagskolegrad ved fullført og bestått studium.
Jeg vil vite mer!
Trøndelag høyere yrkesfagskole, avd. Trondheim

Vår avdeling i Trondheim er lokalisert på Byåsen. I 2016 flyttet fagskolen inn i et nybygg med nær kontakt til Byåsen videregående skole. Til daglig er det ca 230 studenter og 23 lærere ved skolen. Skolen har både maritime fag, tekniske fag og kjemifag.
Studietilbudene (alle med 120 sp):
- Maskinoffiser
- Dekksoffiser
- Kulde- og varmepumpeteknikk
- Elkraft
- Automatisering
- Verdiskapning i lokalmat (settes ikke igang høsten 2022)
- Matteknikk
Nye studietilbud høsten 2022
- Ledelse i ressurseffektiv verdiskaping og sirkulær næringsaktivitet (120 stp)
- Spekevareproduksjon (30 stp)
- Handverksysting - verdiskaping i mjølkeforedling (i samarbeid med Fagskulen Vestland og Sogn Jord- og Hagebruksskule). (60 stp)
Vi har de siste årene oppgradert flere simulatorer; maskinromsimulator og brosimulator. Vi har også en ny elkraftsimulator og er i ferd med å få installert en høyspentsimulator. Skolen har også et eget lite meieri som er fullt operativt og brukes som en del av undervisning i matteknikk.