Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Sammendrag
Heltid
Oslo
2 år
Fagskole
Ja

Moteindustri

moteindustri - fagskoleutdanning

Toårig utdanning i Moteindustri

Moteindustri er et unikt og fremtidsrettet studie som kvalifiserer til fire ulike hovedretninger innenfor moteindustrien; Produksjon & Produkt, Styling, Mote & Markedsføring samt Motejournalistikk & PR. Studiet går over to år (fire semestre) på heltid.

Med en utdannelse i Moteindustri står du godt rustet til å delta i utformingen av en bransje i stadig utvikling. I løpet av studiets to år tilegner du deg breddekunnskap gjennom både kreative og merkantile tilnærminger. Sentralt i utdanningen står oppbyggingen av en portefølje som samler arbeidene dine. 

Etter endt utdanning er porteføljen et verdifullt redskap i jobbsøkerprosessen. Aktuelle områder å søke jobb er innenfor produksjon og produktutvikling, innkjøp, motejournalistikk og PR samt styling innenfor ulike arenaer.

Emner i studiet

På Moteindustri tilegner du deg god tverrfaglig kunnskap i fire ulike fordypnings-områder: Produksjon & produkt, Mote & Markedsføring, Motejournalistikk & PR samt Styling. Slik får du kjennskap til både den kreative og merkantile delen av industrien og opparbeider en forståelse for hvordan og hvorfor disse henger sammen.

Med utgangspunkt i et teoretisk rammeverk blir du gjennom praktiske oppgaver trygg i tekst og markedsføring, juridiske emner og produksjon samt stylingens mange stiluttrykk. Porteføljearbeid samler trådene og gir plass til fordypning. 

Moteindustri er delt inn i fire studiemoduler:

Produksjon & produkt

Tekstilers ulike kvaliteter og tekniske egenskaper samt miljømessige konsekvenser av dette er tema som tas opp i tekstillære. I produksjon og verdikjede fokuseres det på veien fra idé til ferdig produkt. Men, også om internasjonale avtaler og rammeverk, sosiale og etiske problemstillinger i en stadig mer globalisert tekstilindustri.

Mote & markedsføring

I faget mote og markedsføring utvikler du grunnleggende merkantil forståelse. Du lærer teknikker og strategier innenfor markedsføringen av mote med spesiell fokus på bruk av internett og sosiale medier. Fashion merchandising har også sentral plass i denne modulen. Her lærer du innkjøperens strategier for anskaffelse av produkter og hvordan disse plasseres i butikken.

Motejournalistikk & PR

Mote- og livsstilpresse utgjør en viktig maktfaktor i internasjonal moteindustri. Du vil lære journalistiske metoder fra idéutvikling til presentasjon av motestoff. Med mote som tematisk utgangspunkt vil det bli undervist i ulike sjangere som nyheter, feature og portrett. Kommunikasjonsevne og nyhetsteft er også viktig i PR, med særlig fokus på sosiale medier og blogger.

Styling

Kunnskap og inspirasjon er nødvendige bestanddeler i en motestylists arbeid. Dette innebærer kjennskap til  både nær motehistorie og nåtidige samfunnsmessige forhold som påvirker motebildet. Du vil jobbe med å utvikle din egen kreative signatur som på veien inkluderer bruk av moodboards og digitale verktøy. Det fokuseres også på stylistens rolle i forholdet til designeren og designprosessen.

I motestyling skal du planlegge og gjennomføre en photo shoot med bruk av profesjonell modell, og i samarbeid med makeupartist og fotograf. I personlig styling er hovedfokuset imagebygging av både offentlige og private personer. Her er det også viktig at du kan tolke og formidle budskapet til den du hjelper.

For kontakt eller mer informasjon om Moteindustri, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Søkere med fullført og bestått videregående opplæring innenfor utvalgte utdanningsprogrammer kvalifiseres for opptak. Du kan også søke med realkompetanse, dersom du kan dokumentere relevant og tilsvarende kompetanse for eksempel ved attester/kursbevis fra bedriftsinterne kurs, organisasjonsarbeid, frivillig arbeid, interesser etc.

I tillegg til søknadsskjema, må du levere en opptaksprøve. Kontakt SoFI for mer informasjon.

Sofi har rullerende opptak, noe som vil si at søkere tas opp i den rekkefølge søknadene blir registrert.

Studiefakta, Tittel m.m

2-årig fagskoleutdanning (120 fagskolepoeng)

Kostnader

54.500 kr per semester + Opptaksgebyr 1500 kr

Studiet er NOKUT-godkjent og gir rett til lån og stipend fra Statens Lånekasse. Fakturering av studieavgift følger lånekassens utbetalinger.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Moteindustri.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

SoFI - School of Fashion Industry

SoFI School of Fashion Industry

SoFI – School of Fashion Industry

SoFI – School of Fashion Industry er en skole under Treider Fagskoler. Den fagskolegodkjente utdanningen Motekonsulent ble startet opp høsten 2009. I 2013 fulgte vi opp med den toårige fagskoleutdanningen Moteindustri, og i 2016 kom den toårige fagskoleutdanningen Motedesign.

Moteindustrien, definert som markedet for klær, sko, vesker og tilbehør, er blant verdens største industrier. Våre naboland Sverige og Danmark har store moteindustrier med et bredt utdanningstilbud spesialtilpasset bransjens behov. I Norge er moteindustrien i vekst, og bransjen har økende behov for flere bidragsytere med relevant utdannelse.

Vår visjon er å utdanne fagkompetente medarbeidere til den norske moteindustrien. SoFI tilbyr praktisk rettede utdanninger som gjør våre studenter attraktive for næringslivet. Vi skal utvikle kunnskap og tro på egne erfaringer i møte med et nytt arbeidsmarked. Vi ønsker å skape trygghet rundt tekniske og håndverksmessige ferdigheter knyttet til moteindustrien. Vi vil utvikle og utfordre selvstendige medarbeidere ved våre utdanningstilbud:

Alle utdanningene er NOKUT-godkjent, og gir derfor rett til lån og stipend fra Lånekassen.

Praktisk utdanning på dag eller kveld

SoFIs hovedfokus er å videreutvikle og tilpasse dagens og morgendagens utdanningstilbud slik at arbeidslivets krav tilfredsstilles. SoFI tilbyr Motedesign og Moteindustri som fulltidsutdanning på dagtid og Motekonsulent som fulltidsutdanning på dagtid og deltidsutdanning på kveldstid. Kveldsutdanningen på deltid gir mulighet for å kombinere utdanning med jobb.

Vis alle utdanninger fra SoFI - School of Fashion Industry

Kontaktinformasjon til SoFI - School of Fashion Industry

SoFI - School of Fashion Industry

Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Moteindustri:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!