Akvatisk matproduksjon, sikkerhet og kvalitet
This programme focuses on production of aquatic food throughout the entire production and food supply chain, linking primary production – including aquaculture and wild catch – with processing and distribution before it reaches the consumers.
Du vil tilegne deg kunnskap om hele verdikjeden innen marin matproduksjon fra fiskerinæringen gjennom prosessering, distribusjon og helt frem til produktet når forbrukeren, gjennom fokus på trygghet og kvalitet, fra sjøen til matbordet.
Dette vil gi deg det grunnlaget du trenger for å forstå den globale marine matproduksjonen.
Opptakskrav/Søknad
Relevant bachelorgrad
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
1. januar 2014 ble Norges Veterinærhøyskole (NVH) og Universitetet for miljø-og biovitenskap (UMB) fusjonert til NMBU - Norges miljø- og biovitenskaplige universitet. Veterinærmiljøene flytter inn i nytt bygg på Campus Ås i 2019.
Det "nye" moderne universitetet NMBU sitt mål er å være en sentral aktør innen miljø- og biovitenskapene med vekt på kjerneområdene; biologi, mat, miljø, areal- og naturressursforvaltning med tilhørende estetiske og teknologiske fag.
Universitetet har i dag 5200 studenter, 1700 ansatte og 64 studieprogram fordelt på tre fakulteter:
- Fakultet for miljøvitenskap og teknologi
- Fakultet for samfunnsvitenskap
- Fakultet for veterinærmedisin og biovitenskap
Undervisning og forskning ved skolen omfatter arealplanlegging og eiendomsfag, plantevitenskap, veterinærmedisin, husdyrfag, karttekniske fag, landskapsarkitektur, naturforvaltning, naturvitenskapelige fag, matvitenskap, skogfag, teknologiske fag, økonomi- og ressursforvaltning og akvakultur.