Vis studentum.no som: Mobil

Saksbehandler

NKI Nettstudier
Sammendrag
Fagskole
Nettstudier
12 måneder (30 studiepoeng)
Deltid
Støttet av lånekassen
44 300 NOK

Saksbehandler

Ønsker du en kort utdannelse hvor du kan gå rett ut i jobb? Saksbehandler er en praktisk rettet utdannelse som kvalifiserer deg til flere spennende jobber som saksbehandler i offentlig forvaltning.

Hva lærer du med utdannelsen Saksbehandler?

Dette er en saksbehandlerutdanning på nett, som er rettet mot deg som ønsker en jobb der du deltar i beslutningsprosesser for arbeidsgiver. Utdanningen retter seg primært mot saksbehandling i offentlig forvaltning og gir deg kunnskap om både statsrett og forvaltningsrett, sentrale lover som Grunnloven, forvaltningsloven og offentleglova, saksbehandlingsregler og arkiv.

Dette får du:

 • Lærer å vurdere om offentlige vedtak oppfyller kravet til forsvarlig saksbehandling i henhold til forvaltningsloven
 • Nødvendig kompetanse innen bruk av bransjerelevante programvarer samt kjennskap til saks- og arkivsystem
 • Forelesere er jurister og advokater med faktisk bakgrunn som saksbehandlere

Du lærer også om habilitet og taushetsplikt, hvordan forvaltningen skal legge til rette for at partene skal kunne ivareta sitt eget beste, samt prosesser ved klagebehandling. Du vil lære og forstå verdien av juridisk metode ved løsning av juridiske spørsmål, samt få innblikk i hvordan kommunikasjon påvirker din rolle som saksbehandler.

Fagskolen gir deg også nødvendig kompetanse innen bruk av bransjerelevante programvarer, samt kjennskap til saks- og arkivsystem. Sistnevnte er en forutsetning for å kunne arbeide med saksbehandling i offentlig forvaltning. Foreleserne er jurister og advokater med faktisk bakgrunn som saksbehandlere. Dette er helt nødvendig for at du som student på best mulig måte skal få knyttet sammen det teoretiske med de praktiske sidene ved å saksbehandle.

Jobbmuligheter etter utdannelsen Saksbehandler

Fagskolen Saksbehandler vil kvalifisere deg for et bredt spekter av jobber innenfor flere sektorer. På grunn av den praktiske tilnærmingen i utdannelsen vil du kunne gå rett ut i en operativ stilling. Mange av våre tidligere studenter har fått jobb innenfor flere forskjellige sektorer og oppnådd titler som organisasjonsrådgiver, sekretær, konsulent, saksbehandler, kontormedarbeider, administrasjonskosnulent/medarbeider. Eksempler på områder du kan jobbe innenfor etter endt utdanning kan være: 

 • Helse
 • Eldreomsorg
 • Utdanning
 • Plan- og bygningsrett
 • Utlendingsrett
 • Miljørett

Saksbehandler nettstudium 

Denne utdannelsen gir deg fleksibiliteten du trenger for å lande drømmejobben som saksbehandler. Du kan studere fra hvor du vil, og når du vil. Ta Saksbehandler på deltid over nett slik at du kan kombinere utdannelsen ved siden av jobb eller annet. Nettsamlingene vil foregå på kveldstid og vil bli tatt opp slik at du kan se de når det passer deg. 

 • Utdannelsen har oppstart to ganger i året, januar og august.
For kontakt eller mer informasjon om Saksbehandler, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Saksbehandlere arbeider innen mange fagområder og utdanningen kan gjøre deg kvalifisert for å jobbe innenfor:

 • helse
 • eldreomsorg
 • utdanning
 • plan- og bygningsrett
 • utlendingsrett
 • miljørett

For å nevne noen områder. 

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav er enten fullført videregående skole, fagbrev eller realkompetanse med tre års jobberfaring.

Eksamen

Fagskoleutdanning, 30 studiepoeng.

Dette er et godt alternativ for deg som liker friheten ved nettstudier, men ønsker å følge en fast progresjon sammen med en lærer og en nettklasse. Det vil være nettsamlinger ca. annenhver uke på ettermiddagen. Samlingene blir tatt opp slik at du kan se de i etterkant om du ikke har mulighet til å delta på disse. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen.

Studiepoeng

30 studiepoeng. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Saksbehandler.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

NKI Nettstudier

Bygg din kompetanse med NKI 

Vi bidrar til å bygge kompetansen din og hjelper deg med å komme dit du vil, på din måte. Alt du trenger er et utgangspunkt og et potensial. Det har du - resten har vi. Velkommen til oss!

NKI – Studier som tar deg videre

NKI er en norsk, ledende aktør innen nettutdanning – med fokus på læring gjennom hele livet. Vi var først i Europa med å tilby nettundervisning, og vi har fokus på å legge til rette for en fleksibel utdanning ved bruk av teknologi og læringsmetoder.

Vi bruker de nyeste og mest fleksible verktøyene innen digital læring - med fokus på pedagogikk, for å sikre at du når målene dine. Vi skaper fremtidens utdanning gjennom å benytte oss av de beste tilbyderne av teknologi og læring, og jobber aktivt med innovasjon og kvalitetssikring.

Kontakt NKI

Vårt kundesenter vil gjøre sitt beste for å hjelpe deg med ditt valg av utdanning mellom kl. 09-16 (man-fre). Ring 67 58 88 00 for gratis studierådgivning – vi venter på deg!

Vis alle utdanninger fra NKI Nettstudier

Kontaktinformasjon til NKI Nettstudier

NKI Nettstudier

Nedre Vollgate 8
0158 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Saksbehandler:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!