Vis studentum.no som: Mobil

Strategisk kommunikasjon

Høyskolen Kristiania
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Oslo
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Strategisk kommunikasjon

student i klasserom

Ta en master i strategisk kommunikasjon!

Strategisk kommunikasjon har vokst frem som en etterspurt kompetanse de siste årene. Dette studiet vil hjelpe deg bli en ettertraktet aktør i kommunikasjonsbransjen.

Med kommunikasjon kan man påvirke på verdifulle måter, om man for eksempel bygger omdømme, etablerer en organisasjonskultur, leder organisasjoner gjennom omstillingsprosesser eller lanserer nye produkter. De fleste organisasjoner er avhengig av solide kommunikasjonsstrategier, spesielt på den politiske arenaen. Men om man ikke bruker kommunikasjon på en planlagt og målrettet måte, kan ønsket om seier fort ende opp med nederlag.

Ved å bruke analytiske metoder, reflektere kritisk, utarbeide strategier og sette håndfaste mål styrker du sjansene for at budskapet ditt får en ønskelig effekt. Dette og mer vil du lære med en Master i strategisk kommunikasjon.

Om studiet

Fremtidens aktører innen strategisk kommunikasjon må være i stand til å møte et medie- og kommunikasjonslandskap i hurtig endring, noe som krever eksponering for tverrfaglige perspektiver. Med en master fra Høyskolen Kristiania vil du få en tverrfaglig utdanning som bygger på kommunikasjon, strategi, organisasjon og ledelse, og du vil få avansert kunnskap om kommunikasjonsstrategier og tiltak for ulike kanaler, alt med et digitalt fokus.

Studiet er forskningsbasert og både følger og utfordrer den aktuelle forskningen på feltet slik at du vil være i besittelse av tidsaktuell kunnskap.

Hva lærer du?

En Master i strategisk kommunikasjon gir deg kompetansen som må til for å utforme, produsere og kritisk vurdere målrettet og strategisk kommunikasjon for ulike virksomheter innen offentlig, privat og ideell sektor.

Analytisk og praktisk anvendbar kunnskap står helt sentralt i studiet, og du vil blant annet analysere digital kommunikasjon samtidig som du lærer hvordan du produserer digitale historiefortellinger.

I løpet av studietiden din hos oss vil vi også fokusere nærmere på emner som:

 • Fortellinger i en digital tid
 • Forskningsdesign i strategisk kommunikasjon
 • Analyse av digital kommunikasjon
 • Kvalitativ metode og vitenskapsteori

Etter endt utdanning vil du ha ettertraktet kunnskap om hvordan strategisk kommunikasjon praktiseres og om hvordan man implementerer strategiske kommunikasjonsprosesser for ulike virksomheter.

For kontakt eller mer informasjon om Strategisk kommunikasjon, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Evnen til å kommunisere strategisk er stadig mer etterspurt i politikk, i næringslivet, i det offentlige og i samfunnet for øvrig. Strategisk kommunikasjon er ekspansivt og omfatter et stadig økende antall profesjonelle kommunikasjonsfolk innen alle organisasjonstyper.

Med en Master i strategisk kommunikasjon vil du blant annet ha muligheten til å jobbe innen:

 • Kommunikasjonsbyråer
 • Politiske partier
 • Offentlige og ideelle organisasjoner
 • Reklamebyrå
 • Privat næringsliv

Du vil ha evnen til å utvikle, designe og gjennomføre vellykkede kommunikasjonsstrategier og du vil ha kunnskapene som trengs for å kunne ta strategisk riktige kommunikasjonsbeslutninger i bedrifter og organisasjoner.

Kommunikasjonsyrket tar nå plass plass i det øverste ledelsesnivået i de fleste bedrifter og organisasjoner, og med en Master i strategisk kommunikasjon vil du ha mulighet til å kunne være med på den videre veksten.

Opptakskrav/Søknad

For opptak til Master i strategisk kommunikasjon kreves det at søkeren har bachelorgrad eller tilsvarende studieløp av minst 180 studiepoeng.

Minimum 80 studiepoeng av disse skal være innenfor ett av følgende fagområder:

 • kommunikasjon og/eller media,
 • økonomisk-administrative fag,
 • samfunnsvitenskap eller
 • økonomi 

Fagkrav til fordypningsfagene i bachelorutdanningen:

 • Minst 15 studiepoeng i metodefag
 • Minst 15 studiepoeng i kommunikasjons- eller mediefag, eller administrasjonsfag 

Karakterkrav 

For å være kvalifisert må gjennomsnittskarakter være på C eller bedre.

Studiefakta, Tittel m.m

120 studiepoeng.

Kostnader

45 700 kr pr semester.
1900 kr registreringsavgift.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Strategisk kommunikasjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania  |  En framtidsrettet høyskole

Høyskolen Kristiania er en utdanningsstiftelse med 10.000 studenter fordelt på studiesteder i Oslo, Bergen og på nett. Stiftelsen Høyskolen Kristiania eier Westerdals Oslo ACT, og sammen har vi 10 000 studenter, 460 ansatte, 700 millioner i omsetning og et spennende utdanningstilbud. Vi er en akkreditert høyskole med solid økonomi der alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Høyskolen Kristiania er en framtidsrettet høyskole, og er særlig opptatt av samfunnets behov for kompetanse og kunnskap. Innen alle høyskolens fagområder jobber det dyktige forskere som hver dag sørger for at den viktigste og nyeste kunnskapen omsettes til undervisning. Ved å være innovative og nyskapende har høyskolen i over 100 år tilbudt morgendagens utdanninger.

Organisasjonens faglige virksomhet er delt inn i fire institutter og en avdeling for fagskolestudier.

Høyskolen Kristiania tilbyr studier innen:

 • Markedsføring og innovasjon
 • Ledelse og HR
 • Helse
 • Teknologi

Westerdals tilbyr studier innen:

 • Design og kommunikasjon 
 • Film og medier 
 • Musikk og scene

De ulike studiene tilbys som årsenheter, fagskolestudier, bachelorstudier, masterstudier, nettstudier og videre-/etterutdanning.

  Høyskolen Kristiania Oslo

  Femti meter fra paradegaten Karl Johan ligger Høyskolen Kristiania Oslo, i en ærverdig gammel bankbygning fra 1860. Der jobber det engasjerte fagpersoner som gir deg tyngden du trenger til å kunne ta steget ut i arbeidslivet med god selvtillit.

  Høyskolen Kristiania Oslo er en unik høyskole som holder til i moderne lokaler med historisk atmosfære midt i Oslo sentrum. Der finner du fasiliteter som egne Mac-rom, ulike typer studio og verksteder, bibliotek, kantine, kaffebar og studentpub, i tillegg til auditorier og klasserom av ulike størrelser. For helsefagstudentene har skolen treningsrom, anatomisk læringssenter, fysiologisk testlab og studentklinikk.

  Høyskolen Kristiania Bergen

  I sjøkanten mellom Akvariet og Fisketorget ligger Høyskolen Kristiania Bergen. Skolens sentrale beliggenhet i sentrum gjør at du kommer deg raskt til skolen fra de fleste bydeler, enten du velger å reise kollektivt, sykle eller ta beina fatt. Fasilitetene er topp moderne, med mange klasserom, grupperom, datasaler og ulike typer studio.

  Høyskolen har i mange år jobbet målrettet med å opparbeide tette relasjoner til næringslivet. Dette har ført til spennende samarbeid, der skolens studenter blant annet har løst reelle oppgaver for TV 2, Adams Matkasse, Ungt Entrepenørskap, Nordiske Mediedager og mange flere.

  Bergen, byen mellom de syv fjell, er vakker. Den tette trehusbebyggelsen og de brosteinsbelagte gatene skaper en helt spesiell atmosfære. Norges nest største by er urban, men har likevel klart å bevare småbysjarmen. Befolkningen er kanskje landets mest patriotiske og lidenskapelige, men likevel er det ikke vanskelig å være innflytter og ny student. Folk er sosiale og ønsker å bli kjent med nye mennesker. Bli derfor ikke overrasket om noen ønsker å slå av en prat med deg på bussen eller i kassakøen.

  Nettstudier

  Ønsker du en fleksibel og selvstyrt studiehverdag tilbyr Høyskolen Kristiania en rekke studier og kurs på høyskole- og fagskolenivå også som nettstudier. Som nettstudent blir du tildelt en faglig veileder som hjelper deg i gjennom studiet og du får en stor grad av fleksibilitet til å studere når og hvor du vil.

  Høyskolen Kristiania

  Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania

  Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania

  Kirkegata 24
  0107 Oslo

  Studiested

  Vil du vite mer?

  Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Strategisk kommunikasjon:

  Motta nyhetsbrev om utdanning
  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!