Vis studentum.no som: Mobil

Psykisk helse- og rusarbeid - Master

Høgskulen på Vestlandet
Sammendrag
Deltid
3 år, 120 studiepoeng
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Bergen
Søknadsfrist: 1. mars
Ja

Om utdanningen

Master i psykisk helse- og rusarbeid

Mastergradstudiet i psykisk helse- og rusarbeid er et tverrfaglig studium som skal bidra til å løse kompetansebehovet i helse- og sosialtjenestene. Studiet vektlegger god faglig samhandling med brukere og pårørende. Du vil få trening i å tenke tverrfaglig og bli inspirert til å bruke nye arbeidsmetoder. Viktige emner er rus, vold, immigrasjon, fattigdom, traumatisk sorg og krise, tap av arbeid og å leve med alvorlig psykisk diagnose.

Målgruppen for studiet er helse- og sosialarbeidere som ønsker å heve kompetansen for å arbeide med mennesker som har psykiske lidelser, rusproblem og som også vil kvalifisere seg innen forskings- og utviklingsprosjekter. Master i psykisk helse- og rusarbeid kvalifiserer også til opptak på p.hd. innen feltet.

Opptakskrav/Søknad

3-årig helse- eller sosialfaglig profesjonsutdanning på bachelornivå (180 studiepoeng). Ett års relevant heiltids yrkespraksis etter fullført utdanning.

Studiet har krav om politiattest.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng)

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) ble etablert 1. januar 2017, da Høgskolen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Høgskolen Stord/Haugesund fusjonerte.

HVL er i dag en av landets største utdanningsinstitusjoner, med campuser i Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og på Stord. Studentmiljøene er aktive og inkluderende, med aktiviteter for enhver smak.

Vis alle utdanninger fra Høgskulen på Vestlandet

Kontaktinformasjon til Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Bergen

Tlf: 55 58 58 00

Studiested

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!