Vis studentum.no som: Mobil

Klinisk sykepleie - Intensivsykepleie - Master

Høgskulen på Vestlandet
Sammendrag
Heltid
2 år, 120 studiepoeng
Master, 2 år
Ja
Høst
Søknadsfrist: 1. mars
Bergen, Førde, Haugesund

Om utdanningen

Master i klinisk sykepleie – intensivsykepleie

En pasient som blir akutt og kritisk syk trenger intensivsykepleie hele døgnet. Gjennom studiet i intensivsykepleie får du tilegne deg kunnskap og utvikle kompetanse for å kunne ta ansvar for de akutt og kritisk syke pasientene.

Vi ser et økt behov i helsetjenesten for sykepleiere med spesialkompetanse innen klinisk arbeid, som kan initiere og delta aktivt i faglig utviklingsarbeid, undervisning, forskning og helseledelse. Masterprogrammet har klinisk fagledelse som felles, overordnet perspektiv. Det innebærer at utdanningen har som mål å utdanne sykepleiere som kombinerer klinisk spesialkompetanse og analytisk kompetanse, og som kan gjøre sjølvstendige, forskningsbaserte vurderinger og avgjørelser i komplekse situasjoner.

Målgruppen for studiet er sykepleiere som vil ta mastergrad i klinisk sykepleie med spesialitet intensivsykepleie.

Sykepleiere som ønsker et kortere studieløp enn mastergrad, vil kunne oppnå kvalifikasjon som intensivsykepleier (i samsvar med rammeplanen) etter fullførte 90 studiepoeng.

Opptakskrav/Søknad

Bachelorgrad i sykepleie og norsk autorisasjon som sykepleier. I tillegg må du ha minst 2 års relevant pasientnær yrkespraksis de siste 5 årene.

Studiet har krav om politiattest.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng)

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) ble etablert 1. januar 2017, da Høgskolen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Høgskolen Stord/Haugesund fusjonerte.

HVL er i dag en av landets største utdanningsinstitusjoner, med campuser i Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og på Stord. Studentmiljøene er aktive og inkluderende, med aktiviteter for enhver smak.

Vis alle utdanninger fra Høgskulen på Vestlandet

Kontaktinformasjon til Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Bergen

Tlf: 55 58 58 00


Studiested og bomuligheter

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!