Vis studentum.no som: Mobil

Kjemiingeniør (akvakultur, miljø- og prosessteknologi) - Bachelor

Høgskulen på Vestlandet
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Oppstart: Høst - Bergen
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Om utdanningen

Kjemiingeniør (akvakultur, miljø- og prosessteknologi)

Hvordan kan vi utnytte naturressursene våre uten å skade naturen? Som kjemiingeniør kan du være med på å finne gode løsninger for en bærekraftig utvikling.

Kjemi er læren om stoff, deres egenskaper, sammensetning og reaksjoner. Ved kjemiingeniørutdanningen vil du lære om oppbygging, virkemåte og drift av industrielle prosessanlegg, produksjonsanlegg og moderne laboratorieinstrumentering. Du vil også få kunnskaper om miljøanalyser, renseteknologi og bruk av datateknologi.

Kjemiingeniørutdanningen er utviklet i samarbeid med næringslivet, noe som gjør at du blir godt rustet for yrkeslivet. De tre første semestrene er utdanningen lik for alle kjemiingeniørstudentene.

Du kan velge mellom tre studieretninger:

  • Akvakultur
  • Miljøteknologi
  • Prosessteknologi

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse, Matematikk R1+R2 og Fysikk 1.

Bestått forkurs oppfyller kvalifikasjonskravene. Bestått teknisk fagskole fra tidligere strukturer oppfyller kvalifikasjonskravene. Søkere med bestått teknisk fagskole etter lov om fagskoler av 2003 må ta matematikk R1+R2 og Fysikk 1 i tillegg.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor i ingeniørfag (180 studiepoeng)

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) ble etablert 1. januar 2017, da Høgskolen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Høgskolen Stord/Haugesund fusjonerte.

HVL er i dag en av landets største utdanningsinstitusjoner, med campuser i Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og på Stord. Studentmiljøene er aktive og inkluderende, med aktiviteter for enhver smak.

Vis alle utdanninger fra Høgskulen på Vestlandet

Kontaktinformasjon til Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Bergen

Tlf: 55 58 58 00

Studiested

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!