Vis studentum.no som: Mobil

Dataingeniør - Bachelor

Høgskulen på Vestlandet
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Oppstart: Høst - Bergen
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Om utdanningen

Dataingeniørutdanning (bachelor)

I dataingeniørstudiet lærer du hvordan datamaskiner fungerer, og hvordan ulike enheter kan knyttes sammen i nettverk. Du lærer blant annet om databaser og web-baserte system, om å programmere apper og utvikle store IT-system (tilsvarende for eksempel itslearning, Word og Facebook), samt om algoritmer, nye teknologier og trender som eksempelvis VR-teknologi, datagrafikk, kunstig intelligens og stordata. Studiet gir deg også kunnskap som er nyttig i forbindelse med spillutvikling.

Denne bachelorutdanningen er et ingeniørstudium, som følger den nasjonale rammeplanen for ingeniørstudium. I tillegg til de tekniske fagene, er det vesentlige innslag av realfag og samfunnsfag.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse, Matematikk R1+R2 og Fysikk 1.

Bestått forkurs oppfyller kvalifikasjonskravene. Bestått teknisk fagskole fre tidligere strukturer oppfyller kvalifikasjonskravene. Søkere med bestått teknisk fagskole etter lov om fagskoler av 2003 må ta matematikk R1+R2 og Fysikk 1 i tillegg.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor i ingeniørfag (180 studiepoeng)

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) ble etablert 1. januar 2017, da Høgskolen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Høgskolen Stord/Haugesund fusjonerte.

HVL er i dag en av landets største utdanningsinstitusjoner, med campuser i Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og på Stord. Studentmiljøene er aktive og inkluderende, med aktiviteter for enhver smak.

Vis alle utdanninger fra Høgskulen på Vestlandet

Kontaktinformasjon til Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Bergen

Tlf: 55 58 58 00

Studiested

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!