Videre- og etterutdanning

Ammeveiledning

Varighet
1 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Ammeveiledning

Dette studiet egner seg spesielt for helsepersonell som jobber med amming, for eksempel jordmødre, helsesøstre, sykepleiere, ernæringsfysiologer og leger.

Studiet gir deg teoretisk kunnskap om morsmelk og amming, samt økte praktiske ferdigheter i ammeveiledning. Det faglige innholdet omfatter relevante fagfelt som er aktuelle for å sikre økt forståelse av morsmelkens helsemessige betydning, ammeprosessen, ammingens fysiologi og av forebyggende og klinisk ammeveiledning.

Det er et behov for å heve kompetansen knyttet til amming og ammeveiledning blant helsepersonell i Norge. Nasjonal kompetansetjeneste for amming (NKA) tok derfor initiativet til denne utdanningen i 2003 og var vår oppdragsgiver. 1 januar 2022 overgikk NKA til Folkehelseinstituttet, Enhet for amming, og samarbeidet fortsetter rundt denne videreutdanningen.

Videreutdanning i ammeveiledning for helsefagarbeidere, barnepleiere, hjelpepleiere, og omsorgsarbeidere vil fra høsten 2022 være en fagskoleutdanning ved Fagskolen Innlandet, i nært samarbeid med Høgskolen i Innlandet og Enhet for amming på Folkehelseinstituttet.

Videreutdanningen er nettbasert og vil gjennomføres i regi av Enhet for amming (tidligere NKA) som det tidligere også har blitt. Mer informasjon om tilbudet og hvordan du søker vil være tilgjengelig på nettsidene til Fagskolen Innlandet.

Høgskolen i Innlandet
Hamarveien 112
2411 Elverum

Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet (HINN) ble etablert 1. januar 2017 etter Kongelig resolusjon om å fusjonere Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer.  Høgskolen tilbyr utdanning på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, i tillegg til etter- og videreutdanning. Den norske filmskolen inngår...

Les mer og vis alle utdanninger ved Høgskolen i Innlandet

Highlights