Vis studentum.no som: Mobil

Frivillig Sri Lanka (Galle)

GoXplore Norge
Sammendrag
Heltid
Fra 2 til 12 uker
Jobb og frivillig arbeid
Oppstart: Ulike muligheter, kontakt GoXplore - Sri Lanka
Sri Lanka

Frivillig Sri Lanka (Galle)

sri lanka

Jobb som frivillig i Sri Lanka

Jobb frivillig som lærer for barn og munker eller med kvinnerettigheter i Galle på Sri Lanka! Her har du mulighet til å kombinere sosialt frivillig arbeid med en nydelig lokasjon i en av verdens vakreste land.

Frivillig Sri Lanka (Galle)

Velkommen til frodige og fargerike Sri Lanka, som byr på store kulturopplevelser og fantastisk natur!

Som frivillig i Sri Lanka kan du jobbe innen mange områder, slik som å jobbe med engelsk undervisning på skolen eller på barnehage, kvinnesenter eller undervisning av munker. I tillegg bor du nærme stranden!

Sri Lanka er den lille øya utenfor Indias sørlige kyst, med frodig, grønn og vakker natur. Øya kapret førsteplassen da Lonely Planet skulle kåre de ti beste reisemålene for 2019! Turismen blomstrer på øya etter at borgerkrigen tok slutt i 2009 og landet har blitt roligere, men det er fortsatt et land som mangler ressurser på mange områder. Hvorfor ikke reise til den lille grønne øya og gjøre en forskjell? Sri Lankas kultur er en blanding av både buddhistiske og hinduistiske påvirkninger. Buddhismen alene står for ca 70% av befolkningen. Srilankere er veldig lett å snakke med da folkeslaget er meget tilgivende, og er takknemlig for mennesker som respekterer deres livsførsel og er interessert i å lære mer om deres kultur.

Prosjekter

GoXplore har 3 programmer å tilby i Galle-området:

Undervisning av engelsk på skole eller barnehage:

Det nåværende utdanningssystemet i Sri Lanka står overfor flere store utfordringer knyttet til dårlig kvalitet, ingen fast læreplan/pensum, mangel på opplæring av lærere og ineffektiv administrasjon. Ikke bare de begrensede offentlige utgiftene på utdanning, men også faktorer som mangel på klar nasjonal / statlig utdanningspolitikk, uplanlagte politiske endringer og mangel av riktig lærerutdanning, har ført til mangel på kvalitetsutdanning.

Det største problemet med utdanning er mangelen på engelsk blant de fattige. Engelsk er ekstremt viktig å kunne i Sri Lanka med tanke på turisme. Frivillige på dette programmet vil jobbe i lokale grunnskoler og barnehager som bistår både lærere og studenter.

Undervisning i engelsk i Sri Lanka gir deg muligheten til å hjelpe i lokale grunnskoler. Vår partner jobber med flere skoler i Galle-området som trenger støtte fra frivillige. Barna er svært ivrige etter å lære og dette gjør det ekstra gøy å jobbe som frivillig!

Buddhist Monk Teaching:

En "Pirivena" er en utdanningsinstitusjon av buddhistiske munker (munkskole). Unge munker bor her med andre eldre kunnskapsrike munker for å studere og praktisere Buddhas lære og andre klassiske emner som Pali (et indo-arisk språk), sanskrit, historie, prosodi, astrologi og logikk.

Frivillige vil undervise engelsk på et grunnleggende nivå til unge munker i alderen 11-19 i små til mellomstore grupper om morgenen (mandag-fredag). Hver sesjon er undervist i Pirivena og er ca 2 timer lang. I tillegg er en god del forberedelse (1-2 timer daglig) nødvendig for å planlegge disse øktene.

Women's Empowerment:

Kvinnene vi jobber med, kommer fra fattige til lavere mellomstore inntektsfamilier og hovedsakelig fra de muslimske samfunnene, som har lidd mest under de turbulente tidene. De fleste har hatt tidlige ekteskap og har blitt nektet muligheten til å forsørge seg selv og familien sin. Mange av disse kvinnene er ivrige etter å lære engelsk for å få høyere selvtillit og øke muligheten for ansettelse i fremtiden. For mange er samtaler med våre frivillige også en velkommen pause fra hverdagen.

Frivillige vil undervise engelsk på grunnleggende og mellomnivå til kvinner i små til mellomstore grupper på ettermiddagen. Undervisningen vil ha et muntlig fokus, og ikke nødvendigvis gramatikk. Vi foretrekker fortrinnsvis studenter som har fullført en TOEFL for å kunne arbeide i et slikt miljø, men alle som er opptatt av å være lærer eller med gode engelskspråklige ferdigheter, bør også søke. Plass til 6 frivillige per gang.

Dog Care Project:

Dette prosjektet er utviklet og organisert i samarbeid med Dog Care Clinic som er en organisasjon som jobber for å gi omsorg og pleie til gatehunder i Sør-Sri Lanka. Livet til en gatehund er langt fra lett på Sri Lanka. Det er flere tusentalls hunder som er hjemløse og de lider av sult, ubehandlede sykdommer og skader som følge av mishandling. 

Som frivillig tilbringer du tiden din på Dog Care Clinic og vil få muligheten til å rotere mellom forskjellige arbeidsområder på klinikken:

 • Disabled Area: gir omsorg og støtte til lammede hunder
 • New Clinic: jobbe med eldre hunder, sjekke dere generelle helse, gi dem kjærlighet og omsorg
 • Mother Child Area: gi melk til valper, observere, gi omsorg og støtte til tispene
 • Marina Garden: sosialt samvær og arbeid med hundene som er reddet
 • Teen Area: leke med og aktivisere hunder i alderen 4 - 7 mnd
 • Ben & Friend: jobbe og leke med isolerte hunder som av ulike årsaker ikke kan sosialiseres med andre hunder
 • Others: jobbe med hunder som lider av ulike ikke-smittsomme hudsykdommer
For kontakt eller mer informasjon om Frivillig Sri Lanka (Galle), vennligst fyll inn en interessemelding.

Hvem kan delta?

For å delta på dette programmet må du ha fylt 18 år. Du må kunne snakke engelsk og være motivert til å ta i et tak og jobbe selvstendig. I møte med en fremmed kultur er det også viktig at du har evnen til å være fleksibel og ikke minst tilpasningsdyktig.

Boforhold

GoXplores frivillighetshus ("hovedhuset") ligger i Katugoda-området i Galle-regionen omgitt i frodige omgivelser. Ikke så langt unna huset ligger den vakre stranda Sahana Beach hvor frivillige kan bade, surfe eller finne fasiliteter som supermarkeder og lokale restauranter / kafeer. Som de sier i Sør-Sri Lanka, er du aldri for langt unna det blå havet og det som gyldne sanden.

Du vil bo i et frivillighetshus med 9 soverom. Man bor som oftest 4-6 personer i ett rom, i køyesenger. Det finnes også skap i rommene slik at man kan oppbevare sine ting her på eget ansvar. Man får madrass, laken, sengetøy og pute. Det finnes vifter på rommene. Mot et lite tillegg så kan man få rom med aircondition om det er ledig. Dette må man bestille på forhånd. Alle rommene har bad/wc som deles med den du bor sammen med. 

Måltider er i huset og blir tilberedt med ferske råvarer som er tilgjengelig lokalt og sesongbasert. Frokost er vanligvis pannekaker eller egg eller til tider tradisjonell ris med melk og frukt. Lunsj og middag er tradisjonell srilankisk karri med ris eller brød. Måltider serveres med salat og frukt for å sikre at du får et sunt måltid.

Det finnes Wifi i hovedhuset som de frivillige kan benytte seg av mot kostnad! Dette betales på plass.

Kostnader

 • 2 uker: kr 8850
 • 3 uker: kr 10 300
 • 4 uker: kr 11 800
 • 5 uker: kr 13 150
 • 6 uker: kr 14 500
 • 7 uker: kr 15 850
 • 8 uker: kr 17 200
 • 10 uker: kr 19 700
 • 12 uker: kr 22 200 

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Frivillig Sri Lanka (Galle).

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Frivillig Sri Lanka (Galle):

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!