Sea Turtle Conservation

GoXplore Norge
Sammendrag
Jobb og frivillig arbeid
Sri Lanka
1 til 12 uker
Heltid
Ulike muligheter, kontakt GoXplore
Klasserom

Sea Turtle Conservation

havskilpadder

Frivillig arbeid med skilpadder på Sri Lanka

Ønsker du å jobbe med et super morsomt program på en av verdens fineste destinasjoner? Vel, dette er din sjanse! Bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka.

Sea Turtle Conservation

Jobb frivillig med å bevare havskilpaddebestanden i Sri Lanka nær stranden med flotte omgivelser! Programmet finner sted i byen Galbokka som er ca 45 minutter fra Galle. Flere steder i verden ser man på skilpaddeegg som en delikatesse og afrodisiakium, noe som truer skilpaddebestandene. Alle skilpadder, også havskilpadder, legger egg på land og graver dem ned. Havskilpadder søker mot strendene der de selv ble klekket ut for å legge sine egne egg, så det er viktig at disse strendene bevares. I tillegg med økt turisme og fiskeaktivitet blir skilpadder også fanget i fiskenett og skadet. For å beskytte seg mot dette og sørge for havskildpaddets velvære, har regjeringen i Sri Lanka autorisert flere skilpadde klekkerier langs landets vestlige og sørlige kystlinje.

Selve klekkeriet er i Galbokka, men strandbevaring og opplæring av lokalbefolkning finner sted i Galle.

Hovedformålet med klekkeriet er å sørge for at det er generell velvære av havskildpaddene og øke bestanden deres gjennom bevaringsarbeid. Dette inkluderer overvåking av moderskildpaddene når de kommer for å legge egg, bevarer eggene fra rovdyr og illegal fangst. Dette gir et trygt fristed for klekking, ta vare på baby skilpadder, slippe de friske i havet og ta vare på syke, skadede skilpadder ved å gi dem et rent miljø og mate dem hver dag. Mens disse klekkeriene engasjerer seg i bevaringsarbeid for å støtte havskildpaddens økosystem, er det også viktig å merke seg at de er avhengige at bidrag fra frivillige, da det det ikke kommer noen finansiell hjelp fra myndighetene i Sri Lanka for å opprettholde disse prosjektene.

En skilpadde legger mellom 60 og 140 egg av gangen. Etter en periode på rundt 45 -55 dager i rugehuset klekkes eggene, og skilpaddebabyene hjelpes tilbake til havet. Klekkeperioden er fra desember til midten av mai.

Sri Lanka byr på vakre strender, shopping på lokale markeder, barnehjem for elefanter, rørende historier og vennlige mennesker. Opplev alt dette samtidig som du bidrar med noe positivt for andres menneskers liv!

Galle, er en av Sri Lankas mest fortryllende destinasjoner, hjemmet til den berømte nederlandske fortet fra det 17. århundre som huser mange vakre stykker kolonial arkitektur bak sine vegger, samt samling av quirky butikker og restauranter. Galle er et ekspansivt område som omfatter ikke bare det berømte fortet, men det er også i nærheten av noen verdensklasse strender (det er flott for surfing og svømming), som inkluderer noen perler som Tangallestranden, den livlige Mirissa-stranden, skilpadde laguner av Wijeya strand og surfing havner Ahangama og Weligama, samt fantastiske landlige innlandslandsbyer omgitt av rismarker og kanelplantasjer.

Prosjekt

På dette programmet, som frivillige, vil du utføre en rekke aktiviteter som er avgjørende for en jevn drift av havskildpadden. Før man starter på programmet så vil du få full veiledning og introduksjon i programmet . Den første dagen går til introduksjon der du vil få muligheten til å bli bedre kjent med nærområdet, den lankesiske kulturen og andre frivillige. Vår lokale partner informerer og gir tips om hvilken hensyn man bør ta med tanke på sikkerhet, transport, kvinner osv. I tillegg vil du bli kjent med buddhismens mystiske mytologi!

Noen av arbeidsoppgavene er:

 • Samle inn egg
 • Registrere egg- Grave dem trygt ned i klekkeriet
 • Fylle opp tanker med fersk havvann med jevne mellomrom- Rengjør tankene
 • Gi mat til skilpaddene
 • Du gjør også strand rengjøring en gang annenhver uke
 • Grundig rengjøring av den delen av stranden der moderskilpaddene legger egg for å gi dem trygt og rent plass for neste gang de kommer inn.
 • Frivillige får også slippe baby- og unge skilpadder ut i havet
 • Lære lokalsamfunn om bevaring av strand og miljøvern
 • Samfunnsopplysningsprosjekter i landlige skoler og samfunn for å utdanne allmennheten om kyst og sjøliv. Under hekkerperioden som vanligvis er desember til april, er nattleir organisert der hele gruppen leirer ut i telt på stranden for å se skilpaddene legge egg

Frivillige på havskildpaddeprogrammet jobber mandag til fredag enten tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen, som varer 2-3 timer om dagen. På helgene kan du utforske det vakre landet Sri Lanka og besøke strendene for surfing eller dykke. Dette programmet er egnet for familier, enslige reisende, studenter, venner og marinebevaringsentusiaster.

Hvem kan delta?

For å delta på dette programmet må du ha fylt 16 år. Du må kunne snakke engelsk og være motivert til å ta i et tak og jobbe selvstendig. I møte med en fremmed kultur er det også viktig at du har evnen til å være fleksibel og ikke minst tilpasningsdyktig. Om man er under 18 år så må man ha foreldre erklæring.

Boforhold

Vårt frivillighetshus ligger i Katugoda-området i Galle-regionen omgitt i frodige omgivelser. Ikke så langt unna huset ligger den skjønne stranda Sahana Beach hvor frivillige kan svømme, surfe eller finne fasiliteter som supermarkeder og lokale restauranter / kafeer. Som de sier i Sør-Sri Lanka, er du aldri for langt unna det blå havet og det som gyldne sanden.

Du vil bo i et frivillighetshus med 9 soverom. Man bor som oftest 4-6 personer i ett rom. Man sover i køyesenger. Det finnes også skap i rommene slik at man kan oppbevare sine ting her på eget ansvar. Man får madrass, laken, sengetøy og pute. Det finnes vifter på rommene. Mot et lite tillegg så kan man få rom med aircondition om det er ledig. Dette må man bestille på forhånd.

Alle rommene har bad/wc som deles med den du bor sammen med. Selve huset har plass til 40 personer av gangen. I høysesong så kan man bli plassert på et gjestehus som ikke ligger så langt unna hovedhuset. Det er kjøkken, spisestue, fellesområde, og privat terrasse. Huset ligger i et avslappet nabolag i Galle, omgitt av frodige omgivelser og tropisk skjønnhet. Det er kun 8-10 minutter fra det historiske Galle Fort og stranden ligger bare 10 min gange fra huset. Kontoret til partner ligger i første etasje og lokale teamet består av en programleder, en driftsleder, ulike prosjektkoordinatorer, intern kokk som tilbereder 3 ferske måltider om dagen, rengjøringspersonale, minivans og sjåfører.

Måltider er i huset og blir tilberedt med ferske råvarer som er tilgjengelig lokalt og sesongbasert. Frokost er vanligvis pannekaker eller egg eller til tider tradisjonell ris med melk og frukt. Lunsj og middag er tradisjonell lankisk karri med ris eller brød. Måltider serveres med salat og frukt for å sikre at du får et sunt måltid.

Det finnes Wifi i hovedhuset som de frivillige kan benytte seg av mot kostnad! Dette betales på plass.

Fellesområde blir godt benyttet av de frivillige. Her samler de frivillige seg for å bli bedre kjent med hverandre, sitte og spille.

Te, kaffe og filtrert vann er tilgjengelig for de frivillige. Det finnes også 3 kjøleskap på området der de frivillige kan oppbevare sin egen mat om de har noe.

Det finnes en egen privat terrasse på taket som de frivillige bruker for å sole seg på eller være med på yoga klasser som blir arrangert noen ganger.

Merk deg at det er "curfew" fra 23:00. Det betyr at alle frivillige må være inne hus til da.

Kostnader

 • 1 uke: kr 8300
 • 2 uker: kr 9850
 • 3 uker: kr 11 400
 • 4 uker: kr 12 950
 • 5 uker: kr 14 450
 • 6 uker: kr 15 950
 • 7 uker: kr 17 450
 • 8 uker: kr 18 800
 • 10 uker: kr 21 450
 • 12 uker: kr 24 100

Merk at prisen kan endre seg og at den fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen. Vi anbefaler at du venter med å bestille flybillett til etter du har fått bekreftet plass på prosjektet.

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!