Fagskole

Sterilforsyning i helsetjenesten

Fagskolen Oslo, i Oslo (+1 studiesteder)
Varighet
2 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier, Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Varighet
2 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier, Nettbasert med samlinger
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Sterilforsyning i helsetjenesten

Sterilforsyning i helsetjenesten

Sterilforsyning er et viktig ledd i infeksjonsforebyggende arbeid og pasientsikkerhet. Samtidig går den teknisk-medisinske utviklingen raskt, og ny viten, omfattende lovverk og nye faglige standarder fører til strengere kvalitetskrav. Tidligere har opplæringen innen sterilforsyning i stor grad vært håndtert internt på de enkelte sykehus, og kvalitet og omfang har variert sterkt.

For å tilfredsstille kravene for stadig økende kompetanse innen sterilforsyning, er en formell utdanning på fagskolenivå nødvendig. Dette deltidsstudiet er et svar på dette behovet, og studiet er utarbeidet i et samarbeid mellom Fagskolen Oslo (FO) og Oslo universitetssykehus. Undervisning og praksis gjennomføres i nært samarbeid med fagmiljø ved ulike helseforetak.

Nettstudier

Vårt populære studium innen Sterilforsyning i helsevesenet tilbys nå også som nettstudier. Vi har hatt stor interesse fra hele landet og digitaliserer tilbudet, slik at flere får muligheten. For skoleåret 23/24 legges det opp til at inntil 6 studenter kan følge studiet over internett.

Fagskolen Oslo tilbyr nettbasert studiet i sterilforsyning i hele Norge. Søkere med lang reisevei og relevant arbeid innen sterilforsyning vil bli prioritert.

Vi tilbyr deltid studiet med undervisning en i uken fra kl. 09.00 til kl. 15.00. Det er obligatorisk å delta i samlinger/nettsamlinger. Undervisningene vil foregå som hybrid, dvs. både fysisk i klasserommet med streaming på nett i sann tid.

Oppbygging og arbeidsformer

Studiet er bygd opp med én fast undervisningsdag i uka gjennom hele studiet og praksis i emne 2 (60 t), 3 (195 t) og 4 (195 t). Studiet er organisert med forelesninger, oppgaver individuelt og i grupper, samt diskusjoner/erfaringsdeling og presentasjon.

Studiet består av fire hovedemner i tillegg til ­hovedprosjekt:

 1. Felles grunnlag for fagskoleutdanninger i helse- og sosialfagene
 2. Hygiene, mikrobiologi og smittevern
 3. Utstyr og instrument
 4. Sterilisering og steril lagring
 5. Fordypning/hovedprosjekt

For kontakt eller mer informasjon om Sterilforsyning i helsetjenesten, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

Velg mellom 2 startdatoer

Høst

 • Nettbasert med samlinger
 • Oslo

Høst

 • Nettstudier
 • Nettstudier

Videre studier/jobbmuligheter

Du kvalifiseres for arbeid som sterilforsyningstekniker i helsetjenester som har oppgaver innen sterilforsyning som desinfeksjon og sterilisering av medisinske utstyr. Du kan

arbeide i Sterilforsyningsenheter, operasjonsavdelinger, kirurgiske poliklinikker eller andre enheter i sykehus og hos private aktører, tannhelsetjenester, veterinære tjenester med kirurgisk virksomhet, o.l.

Opptakskrav/Søknad

a) Relevant fag- eller svennebrev, treårig yrkesfaglig opplæring*, eller
b) Søkere som ikke fyller kravene a), og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse. Realkompetanse gjelder ikke utdanninger som stiller krav til yrkesgodkjenning, autorisasjon eller sertifisering etter annen lovgivning.

Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden i Samordna opptak, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten.

Etter du har fått studieplass og takket ja til studieplassen, må du søke politiattest. Når du søker politiattest legger du ved bekreftelsen på at du har takket ja til studieplassen. 

Kontakt Fagskolen Oslo for mer informasjon.

Aktuelle fagbrev

 • Helsefagarbeider
 • Tannhelsesekretær

Studiefakta, Tittel m.m

60 studiepoeng.

Reportasje

Stort behov for personer med utdanning fra fagskole

Fagskolen Oslo satser stort for å rekruttere fagarbeidere som ønsker videre utdanning. Nesten alle NHOs medlemsbedrifter har behov for fagskolekompetanse.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Sterilforsyning i helsetjenesten.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Fagskolen Oslo
Kabelgaten 10-12
0580 Oslo

Fagskolen Oslo – En enestående yrkesfaglig læringsarena i hovedstaden

Fagskolen Oslo tilbyr korte, yrkesrettede utdanninger på høyere nivå som utvikles i samarbeid med nærings- og arbeidsliv. Utdanningen bygger på fag-/ svennebrev, autorisasjon eller på grunnlag av realkompetanse. Vi er stolte av å være en offentlig fagskole som tilbyr gratis...

Les mer og vis alle utdanninger ved Fagskolen Oslo

Highlights