Vis studentum.no som: Mobil

Petroleum – fordypning havbunnsinstallasjoner

Fagskolen Møre og Romsdal avd. Kristiansund
Sammendrag
Fagskole
Kristiansund
3 år
Heltid/deltid
Ja
Oppstart: Høst - Kristiansund
Søknadsfrist: 15. april
Klasserom

Petroleum – fordypning havbunnsinstallasjoner


Petroleum – fordypning havbunnsinstallasjoner

Kan du tenke deg å bli fagskoleingeniør i petroleum? En utdanning innen Petroleum - Havbunnsinnstallasjoner ved Fagskolen Møre og Romsdal avd. Kristiansund gir gode muligheter for arbeid både offshore og på land. 

Fagskoletilbudet i petroleumsteknologi, fordypning havbunnsinstallasjoner, tilbys som en treårig deltidsutdannelse. Studiet er tilpasset offshorerotasjon.

Havbunnsinstallasjoner er en fordypning som omfatter utstyr og operasjoner som inngår i arbeidet for å bore, installere og vedlikeholde havbunnsbrønner.

Jobbmuligheter

Fullført studie i havbunnsinstallasjoner gir deg kompetanse til å være med å planlegge, gjennomføre, drifte og lede arbeidsoperasjoner knyttet til havbunnsoperasjoner. Du vil også kunne ha lederstillinger på land og offshore. Med nødvendig sertifikat/praksis er du kvalifisert til en rekke stillinger om bord på skip og platformer - som alt fra assisterende borer til boresjef for hele plattformen. 

Undervisningen

Studiet i petroleumsteknologi er i utgangspunktet 2-årig, men på Fagskolen i Kristiansund undervises det deltid over 3 år. Grunnen til dette er at undervisningen er tilpasset skiftordning med offshorerotasjon, noe som gjør at studentene har muligheten til å være i full jobb mens de studerer.

For kontakt eller mer informasjon om Petroleum – fordypning havbunnsinstallasjoner, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

På generelt grunnlag er opptakskravet for denne studieretningen

  • Fullført og bestått videregående opplæring med relevant fagbrev/svennebrev innenfor brønnfag eller boreoperatør-faget
  • Eller relevant praksis uten fagbrev, og med realkompetanse i felles allmenne fag tilsvarende læreplanene i VG1 og VG2 i yrkesfaglige utdanningsprogram
  • Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagbrev/svennebrev etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve. 

Alle søkere må dokumentere offentlig godkjent tverrfaglig eksamen i VG2 Brønnteknikk BRT 2004. Dette kan erstattes av kursbevis for bestått 420 timers grunnleggende kurs i bore- og brønnteknikk avlagt før 1. august 2007. 

Realkompetanse 

Søkere som er 22 år eller eldre i opptaksåret, og som har minst 5 års relevant praksis, har krav på å få vurdert om de er kvalifisert for et bestemt studium på grunnlag av realkompetanse. Skolen skal da vurdere om søker har tilegnet seg kunnskaper og kompetanse tilsvarende det formelle opptaksgrunnlaget.  

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Petroleum – fordypning havbunnsinstallasjoner.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen Møre og Romsdal avd. Kristiansund

Fagskolen i Kristiansund

Fagskoletilbud i Kristiansund

Vil du bli fagskoleingeniør innen petroleumsteknologi eller kjemi? Offiser i maritime fag? Eller vil du jobbe innen helse og omsorg? Ta en fagskoleutdanning på Fagskolen Møre og Romsdal avd. Kristiasund!

Fagskolen Møre og Romsdal med studiested i Kristiansund tilbyr fagskoleutdanninger som gir en selvstendig yrkesrettet utdanning. Skolen er opptatt av å være et senter for læring, utvikling og kultur, og gir deg en solid og relevant utdanning.

Fagskolen Møre og Romsdal arbeider hele tiden for at studietilbudet skal samsvare med kompetansen som det lokale næringslivet etterspør. De aller fleste studentene våre går derfor rett ut i jobb etter fullført utdanning. 

Fagskolen sitt studiested i Kristiansund ligger i dag på St. Haugen i Kristiansund, sammen med Kristiansund videregående skole. Skolen har et bredt spekter av moderne utstyr, som maritim simulator, boresimulator, lab-utstyr og alge-lab. Dette bidrar til å sikre at du får en mest mulig praktisk og realistisk tilnærming til arbeidsoppgavene du skal utføre i arbeidslivet.   

Fagskoleingeniør eller helse- og sosialfagsarbeider

Fagskolen tilbyr yrkesrettet høyere utdanning, på samme nivå som høyskoler og universitet. Utdanningene bygger på videregående opplæring (fagbrev) og har et praktisk rettet fokus. Fagretningene som tilbys er:

 Psykisk helsearbeid og rusarbeid
 Petroleum – fordypning havbunnsinstallasjoner
 Petroleum – fordypning boring
 Prosessteknikk
 Maritim utdanning – Dekkoffiser
 Maritim utdanning – Maskinoffiser

Fagskoleutdannelse på heltid og deltid

Utdanningene strekker seg fra to til tre år, og er lagt opp som fulltids- eller deltidsstudium. Det er altså mulig å ta flere av utdannelsene selv om du ikke er bosatt i Kristiansund. Opptakskrav på fagskoleutdannelsene er fagbrev, svennebrev eller minst fem års realkompetanse. En fullført fagskoleutdannelse fra Fagskolen Møre og Romsdal avd. Kristiansund gir deg en rekke jobbmuligheter i både privat og offentlig sektor.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen Møre og Romsdal avd. Kristiansund

Kontaktinformasjon til Fagskolen Møre og Romsdal avd. Kristiansund

Fagskolen Møre og Romsdal avd. Kristiansund

St. Hanshaugen
6514 Kristiansund

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Petroleum – fordypning havbunnsinstallasjoner:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!