Haugesund: Norges 7. beste studentby 2024

Velkommen til Haugesund, Norges 7. beste studentby. Les mer om hvorfor Haugesund havner på topplisten her!

haugesund

I denne vestlandsbyen finner du en lang og vakker kystlinje, sandstrender og gode jobbmuligheter. I Haugesund kan du finne ditt drømmestudium i vakre omgivelser.

Innbyggere: 37 855

Antall studenter: 1 905

Beste kvalitet: Ekstrajobb og karrieremuligheter

Ekstrajobb 

For veldig mange studenter er det viktig å ha en ekstra inntektskilde utover studiestøtten. Faktisk mener over en tredjedel at muligheten til å jobbe ved siden av studiene er blant det viktigste i deres valg av studiested, ifølge en av våre undersøkelser.  

Dersom gode muligheter for ekstrajobb er viktig for deg i ditt studievalg, kan Haugesund være rett sted for deg. I denne byen gjør forholdet mellom antall deltidsjobber og studenter at mulighetene blir svært gode. Her kan du få en ekstra jobb blant annet som helsepersonell, selger, butikkmedarbeider eller resepsjonist.  

Videre er dette tredje året på rad Haugesund er blant topp 3 beste studentbyer på ekstrajobb, så her kan du være sikker på at mulighetene for ekstrajobb er stabile og gode!  

Karrieremuligheter 

Vi velger utdanning for å oppnå drømmejobben. Med sin beliggenhet ved kysten tilbyr Haugesund gode jobbmuligheter for deg som ønsker å jobbe innen olje og gass, kraft og energi, samt maritim- og offshore virksomhet. Men i denne byen finner du også arbeidsmuligheter innen finans, helsevesenet og industri og produksjon. 

Haugesund er dermed ikke bare gode på ekstrajobb, men også karrieremuligheter etter endt utdanning. Her finner du godt med ulike fulltidsjobber; hvilket gjør at Haugesund havnet på en tredje plass i denne kategorien. 

Ting å gjøre i Haugesund 

En av de beste måtene å få det meste ut av studietiden, er å bli en del av studentorganisasjoner og delta på studentaktiviteter. Du kan melde deg inn i linjeforeninger og bli bedre kjent med medstudenter, men det arrangeres også aktiviteter som alle studenter kan delta på. 

Studentorganisasjoner 

Studkick er en studentorganisasjon for alle studenter som liker fysiske aktiviteter. Her kan du låne surfebrett, klatreutstyr, ski og annet utstyr helt gratis. Studkick arrangerer også aktiviteter som kitekurs, fjellturer og surfeturer. 

StudDykk passer for deg som er interessert i eller bare nysgjerrig på dykking. Her kan du delta på dykkerkurs og låne utstyr. 

Gjennom Studentidrettslaget HSI kan du bli med på alt fra volleyball og golf til klatring og toppturer. 

Studentaktiviteter 

Liker du konserter? Eller kanskje du syns at temafester er morsommere? Hva med en quizkveld? Alt dette får du om du besøker Studenthuset Stødden. Stødden drives av studentsamfunnet i Haugesund, så her kan du være sikker på at du får delta i opplevelser som kommer av studentenes egne ønsker! 


Slik rangerte Haugesund i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #45
Studiemiljø #27
Videre utdanningsmuligheter #13
Karrieremuligheter #3
Ekstrajobb #3
Boligalternativer #26
Kollektivtransport #9
Helsetilbud #12
Kulturliv #21
Uteliv #21


 
Kilder: hvl.no, finn.no


Annonser