Vis studentum.no som: Mobil

Bø: Norges beste studentby(gd) 2022

Velkommen til Norges beste studentby(gd) 2022! Dersom du ønsker å studere i by med et fantastisk studentliv, høy faglig kvalitet og gode karrieremuligheter, vil du trives i Bø i Telemark. 
På studentum.no’s liste over Norges beste studentbyer var det i år Bø som stakk av med seieren. Bø scoret høyt på de områdene dere som kommende, nåværende eller tidligere studenter vurderer som viktigst når dere velger hvor dere vil studere. Det er den høye scoren på studentliv, faglig kvalitet og karrieremuligheter som gjør at akkurat Bø i Telemark vinner kåringen. Les mer og bli klokere på hvorfor du bør velge Bø som din studentby! 

Innbyggere: 6630

Antall studenter: 2358

Beste kvalitet: studentliv

Et fantastisk studentliv og kulturtilbud

Studentene i Bø i Telemark er mest fornøyd med studentlivet og kulturtilbudet sammenliknet med hvilken som helst annen by. Du finner kanskje ikke flest antall studentbarer eller arrangementer her, men kvaliteten på det byen leverer er høy!

Bø byr på flere ulike aktiviteter og arrangementer for å sørge for at alle passer inn. Du finner både ulike musikkarrangementer og idretts- og faglige studentaktiviteter, i tillegg til tilbud innen uteliv. At Bø er en liten studentby ser bare ut til å gjøre at studentene får en tettere tilknytning og en bedre opplevelse av livet som student!

   

Høy faglig kvalitet og gode karrieremuligheter

Vår undersøkelse viste at den faglige kvaliteten var viktigst for de aller fleste når de velger hvilken by de ønsker å studere i. Til tross for pandemi og restriksjoner, som har påvirket alle studentbyer i varierende grad, er i underkant av halvparten av studentene i Bø fornøyde med den faglige kvaliteten. Tilfredsheten med det faglige ligger over gjennomsnittet både når det gjelder undervisning, egen arbeidsinnsats, arbeidsmengde, struktur, veiledning og fysisk arbeidsmiljø. 

Med den faglige kvaliteten tatt i betraktning, er det ikke rart at byen også scorer bra på karrieremuligheter. Til tross for at Bø havner på en 8. plass i rangeringen, må det likevel tolkes som en delt 3. plass på grunn av flere med samme poengscore. En indeks viser faktisk at over 90 prosent av masterstudentene i Bø, er i relevant arbeid i løpet av et halvt år etter endt utdanning. Det er ikke nødvendigvis Bø som er byen disse ender opp med å jobbe i - men i denne byen blir du uten tvil godt forberedt til den kommende arbeidshverdagen!

Ekstrajobb

Til tross for gode karrieremuligheter, er det ikke like lett å finne en jobb ved siden av studiene i Bø. Sammenlignet med de andre studentbyene, var Bø blant de byene med færrest tilgjengelige ekstrajobber fordelt på antall innbyggere. Med tanke på størrelsen på byen, er det kanskje ikke så rart at det er akkurat på dette området byen får en lavere score. Bø passer dermed ikke for deg som avhengig av å jobbe ved siden av studiene.

Master og forskningsutdanninger

Det er ikke mange muligheter for videre utdanning på høyere nivå i Bø. Når vi henter inn tall på master og forskningsutdanninger, tilbyr ikke Bø mer enn 7 ulike masterprogram. At en såpass liten by ikke har mange videre utdanningsmuligheter kommer kanskje ikke som et sjokk, spesielt ikke når våre 3 største studentbyer (Oslo, Bergen og Trondheim) står for i underkant av 60% av alle tilbudene av høyere videreutdanning. I Bø får du nyte tiden under bachelorgraden eller dine kortere studier. 

Utdanninger i Bø


Slik rangerte Bø i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #2
Karrieremuligheter #3
Studentliv #1
Ekstrajobb #18
Bolig #3
Kollektivtransport #8
Kulturtilbud #1
Master og forskningsutdanninger -
Helsetilbud #6
I master og forskningsutdanninger fikk Bø 0 poeng
 
Foto: ssn.no
Sist oppdatert: 12 okt 2022

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 12.10.2022

Lillehammer: Norges tredje beste studentby

Velkommen til Norges vinter-OL by! Lillehammer har ikke bare en usedvanlig vakker natur, men havner også på en delt 3. plass i kåringen av Norges beste studentby 2022! Les mer om hvorfor her.

Les mer
Sist oppdatert: 12.10.2022

Kristiansand: Norges syvende beste studentby

Velkommen til sørlandsbyen Kristiansand, Norges syvende beste studentby 2022! Les om hvordan Kristiansand havnet på topplisten.

Les mer
Sist oppdatert: 12.10.2022

Sogndal: Norges tiende beste studentby

Sogndal er blant Norges beste studentbyer i 2022. Les mer om hvordan byen havnet på topplisten.

Les mer