Vis studentum.no som: Mobil

Lillehammer: Norges tredje beste studentby

Velkommen til Norges vinter-OL by! Lillehammer har ikke bare en usedvanlig vakker natur, men havner også på en delt 3. plass i kåringen av Norges beste studentby 2022! Lillehammer byr på både karrieremuligheter, et fantastisk studentliv og gode muligheter for ekstrajobb ved siden av studiene. Les mer i detalj om hvorfor akkurat Lillehammer havner på topp 3!

Innbyggere: 28 378

Antall studenter: 5533

Beste kvalitet: Ekstrajobb

 

Jobb ved siden av studiene

Mange studenter ønsker jobbe ved siden av studiene. Studielånet er for veldig mange for lite å leve på i måneden, med husleie som skal betales, mat og litt ekstra til å kose seg med. Det er heller ikke dumt å få litt erfaring av hvordan arbeidslivet fungerer. I Lillehammer er det gode muligheter for deg som vil kombinere studier og ekstrajobb, med nest flest deltidsjobber relativt til innbyggere over 18 år. Denne studentbyen er perfekt for deg som er avhengig av å jobbe ved siden av studiene, slik at du kan få så mye som mulig ut av studietiden din!

Karrieremuligheter

De fleste av oss velger utdanning for å få drømmejobben. Gode karrieremuligheter er derfor noe kommende studenter vektlegger høyt når de velger hva og hvor de skal studere. Det er en høy kvalitet på norsk utdanning, som gir generelt gode karrieremuligheter. Mange begynner i jobb etter fullført bachelorgrad, men fler og fler studerer videre og tar en mastergrad. På et nasjonalt plan er 89% av masterstudenter i relevant arbeid innen et halvt år etter endt utdanning. Det gjør det ikke mindre imponerende at Lillehammer havner på en delt 4. plass over studentbyene i Norge med de beste karrieremulighetene. 

Studentliv

Studietiden handler ikke bare om å lese og få de beste karakterene. Det er en tid for å møte nye venner og oppleve nye ting. Ordninger som fadderuka og ulike studentgrupper vil hjelpe deg med å komme i kontakt med nye mennesker, samt gi deg muligheten til å bli med på ulike arrangementer og aktiviteter. Et godt utvalg av studentbarer og utesteder bidrar også til et mer variert studentliv. Skal du bli student i Lillehammer kan du forvente at både studentmiljøet og utelivet er bra, som scorer godt over gjennomsnittet i begge disse og havner på en 7. plass i kategorien studentliv. 

Faglig kvalitet

For veldig mange studenter er den faglige kvaliteten av et studium veldig viktig. Over femti prosent mener at dette er blant det viktigste når de velger hvor de skal studere i vår undersøkelse. De norske rammene for høyere utdanning bidrar til å holde et høyt nasjonalt nivå på den faglige kvaliteten, uansett hvilket universitet eller høyskole du velger. Ut av alle områdene studentbyene ble vurdert på var det den faglige kvaliteten Lillehammer scoret lavest på, som havnet på en 10. plass. Her er det hovedsakelig det fysiske læringsmiljøet som trekker ned. I resten av kategoriene ligger studentbyen rett over eller rett under rikssnittet. 

Utdanninger i Lillehammer


Slik rangerte Lillehammer i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #10
Karrieremuligheter #4
Studentliv #7
Ekstrajobb #2
Bolig #7
Kollektivtransport #5
Kulturtilbud #4
Master og forskningsutdanninger #6
Helsetilbud #4
Sist oppdatert: 05 apr 2022

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 05.04.2022

Kristiansand: Norges syvende beste studentby

Velkommen til sørlandsbyen Kristiansand, Norges syvende beste studentby 2022! Les om hvordan Kristiansand havnet på topplisten.

Les mer
Sist oppdatert: 05.04.2022

Volda: Norges åttende beste studentby

Volda er Norges åttende beste studentby i 2022. Les om hvordan byen havnet på topplisten.

Les mer
Sist oppdatert: 05.04.2022

Trondheim: Norges tredje beste studentby

Velkommen til Trondheim, den urbane byen med småbysjarm! Trondheim kaprer ikke bare en tredjeplass i kåringen årets studentby, men også i listen over Norges største byer.

Les mer