Kristiansand: Norges 7. beste studentby 2022

Velkommen til sørlandsbyen Kristiansand, Norges syvende beste studentby 2022! Les om hvordan Kristiansand havnet på topplisten.

Det er er mange grunner til at denne studentbyen havner på vår toppliste over Norges beste studentbyer i 2022. Les mer om hvordan her. 

Innbyggere: 113 737

Antall studenter: 11 227

Beste kvalitet: Kollektivtilbud, helsetilbud

 Kollektivtransport og helsetilbud

Dersom du skal eller vil studere i Kristiansand, er det mye som er verdt å se. Byen er fullspekket med muligheter for deg som skal bli eller ønsker å bli student her. Du finner du alt du trenger; sandstrender og berg du kan bade fra, dyrepark, studentsamfunn og -organisasjoner i alle kategorier, samt shopping og restauranter i byen. Uansett hvor du tar turen, er det fint å vite at du kan komme deg dit du vil på en enkel måte uten at det koster deg skjorta. I Kristiansand er tilfredsheten med kollektivtrafikken høy blant alle innbyggerne, og er byens beste kvalitet i denne undersøkelsen. Her får du i tillegg studentrabatt når du reiser, som kommer godt med!

Også når det kommer til helsetilbud er Kristiansand svært gode, som havner på en 3. plass i kategorien. God helse er viktig, både fysisk og psykisk. Din helse er en stor del av grunnlaget for din velvære og glede. Noen har bedre helse og andre dårligere, men alle har behov for helsehjelp fra tid til annen. Da er det godt å vite at du som student ikke bare får hjelpen du trenger med studentrabatt, men at kvaliteten også er bra. I Kristiansand er studentene blant Norges mest fornøyde. 

Studentliv

Studentperioden har mye å by på. Det er her fremtiden din begynner, du møter nye venner og opplever nye og spennende ting! Fadderuke og studentgrupper hjelper deg å komme inn i et godt studentmiljø og mange møter nye venner gjennom disse. For noen er det også viktig at utelivet er bra i byen de studerer, med både studentbarer og utesteder som er åpne for alle. Studentene i Kristiansand scorer godt over gjennomsnittet på tilfredshet med både utelivstilbudet og studentmiljøet. Dette er nok til at denne byen havner på en 7. plass i beste studentliv. 

Bolig

Mange ønsker å flytte inn i studentbolig, som skal være et rimeligere tilbud enn å bo alene. Med stadig flere som begynner å studere, blir også etterspørselen høyere. Naturligvis økes behovet mest i de større studentbyene, som får flest søkere og nye studenter. Selv om det finnes mange studentboliger i Kristiansand, er det langt flere studenter. Det kan derfor være en lang ventetid før du får en studentbolig. Mange velger derfor å flytte sammen med venner eller medstudenter i kollektiv, som også kan være et bedre og billigere alternativ.

Les mer om boalternativer for studenter her.

Utdanninger i Kristiansand


Slik rangerte Kristiansand i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #8
Karrieremuligheter #6
Studentliv #7
Ekstrajobb #5
Bolig #15
Kollektivtransport #3
Kulturtilbud #4
Master og forskningsutdanninger #5
Helsetilbud #3

Annonser