Slik lykkes du som hudpleier og dermatologisk sykepleier

Er du interessert i skjønnhet og hudhelse? Lær mer om hvordan du blir hudpleier eller dermatologisk sykepleier, jobbmulighetene du får og hvilken lønn du kan forvente.

Bransjen for skjønnhet og hudhelse er i enorm vekst og yrkesmulighetene er mange. For de virkelig interesserte, venter en god karriere. Men hva kan du egentlig forvente, og hva vil bransjen forvente av deg?

Tre viktige sider av bransjen du bør kjenne til:

  • Utdannelse
  • Personlige egenskaper
  • Lønnsmodell og jobbmuligheter

 
Utdannelse

En grundig utdannelse er første steg på veien til å bli en god behandler. På SenZie akademiet holdes det høyt fokus på hudhelse og bakenforliggende årsaker til hudproblemer. Ved å forstå hvordan ernæring, stress, tarm og hormoner påvirker huden, kan man legge til rette for riktig behandling.

SenZie Akademiet utdanner både kosmetisk dermatologiske sykepleiere og Dermapeuter.

Opptakskrav til Dermaterapeut

For å kvalifisere for opptak til Dermapeut™ må man ha fullført og bestått videregående skole, i tillegg til å ha fylt 20 år. Denne utdanningen gir deg en grundig innføring i hudhelse, hudpleie og skjønnhetsbransjen.

Opptakskrav til kosmetisk dermatologisk sykepleier

Vil du bli kosmetisk dermatologisk sykepleier, kreves det at du har fullført og bestått sykepleierutdanning/bachelorgrad i sykepleie. Etter fullført utdanningsløp vil du kunne jobbe med hudhelse eller kosmetiske behandlinger som laser, fillere, microneedling og mesoterapi.

Noen av landets beste leger og sykepleiere underviser ved skolen, og dette er den eneste komplette utdannelsen innen hudpleie og kosmetisk dermatologi i Norden. Et godt faglig grunnlag er likevel bare begynnelsen.
 

Personlig egenskaper

Høy faglig kompetanse er grunnleggende for å lykkes i bransjen, men dine personlige egenskaper er kanskje like viktige. De som kommer til deg for hjelp kan være i en sårbar situasjon, og føler kanskje ubehag og smerter. Hvordan du tar imot dine kunder og pleier deres relasjon, påvirker også hvor mange som kommer tilbake til deg for flere behandlinger. Derfor er dine evner til å skape tillit en av de viktigste nøklene til å kunne gjøre det godt i denne bransjen.

Eksempler på ting man kan tenke gjennom:

  • Hvordan tar jeg imot kunden?
  • Hvordan får jeg andre til å føle seg?
  • Prioriterer jeg kundens behov fremfor hva jeg har mest lyst til å gjøre?
  • Har jeg riktig kompetanse?

Ingen er perfekte, og det gjelder også deg. Ved å se litt innover og reflektere over spørsmål som dette, kan du utvikle dine egne evner som tillitskaper og bli en behandler kundene føler seg trygg på. Ved å forme deg selv på denne måten påvirker du også dine egne inntektsmuligheter.

Lønnsmodell

Det er ingen fastsatt lønn lønnsmodell for bransjen, og det vil derfor kunne variere hvor mye man tjener. Det betyr også at man i de fleste tilfeller kan påvirke sin egen inntekt ganske mye.

Vanlige modeller for å beregne lønn:

  • Timelønn
  • Timelønn pluss provisjon (vanligst)
  • Drift av egen virksomhet

Det vanligste er at man har en fast timelønn i kombinasjon med provisjon. Provisjonen baseres på hva man leverer i salongen eller klinikken. Dette betyr at det er mulig å tjene ganske mye, men det krever også at man er rett person for jobben.

Det vil ta tid å etablere nok kompetanse og en stabil kundeportefølje. Har du god faglig kompetanse og egenskapene vi nevnte tidligere, vil du ha store muligheter for å kunne leve godt som hudpleier eller dermatologisk sykepleier.

Jobbmuligheter

Jobbmuligheter er det også mange av. Bransjen vokser kraftig og det finnes svært mange klinikker og arbeidssteder. SenZie akademiet har en egen akademiklinikk som er åpen for kunder. Her jobber flere av akademiets forelesere og studentene kan få mulighet til å hospitere i klinikken. Dette gir god praktisk erfaring som kan gi et forsprang når man søker jobb.

Det er høy konkurranse innen bransjen og det er de som virkelig brenner for faget, som lykkes godt. Lurer du på om du skal bli Dermapeut eller kosmetisk dermatologisk sykepleier, bør du spørre deg selv om du skikkelig interessert i å hjelpe andre til skjønnhet og god hudhelse.

Dersom svaret er ja, ligger alle muligheter åpne for en lang og fin karriere.

Les mer om hudpleieutdanningene her


Annonser