Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Storbritannia – studier i England, Skottland, Wales og Nord-Irland

Storbritannia. Storbritannia har over 3000 utdanningsinstitusjoner som tar i mot internasjonale studenter fra hele verden. Med et bredt tilbud og et fleksibelt system står du relativt fritt til å selv velge hva du ønsker å studere. Gå et helt studieprogram, som for eksempel en bachelor eller masterutdanning, ta en årsenhet, kombinere ulike kurs, eller ta et semester via utveksling. Valget er ditt! Denne informasjonen er for deg som er interessert i å studere i Storbritannia.
Filtrer etter
Fagområde
Utdanningstype
Storbritannia
Utdanningsform
Vis alle filter
Viser 1-20 av 333 treff
1
2
3
4
...
17
Annonser

Places within Storbritannia

Reportasjer innen Storbritannia

Storbritannia

Storbritannia er et kongedømme fylt med kontraster. Uansett i hvilke retning du reiser vil du oppleve variert landskap og ulike kulturer. England, Wales, Skottland, og Nord Irland, er alle unike land med sine egne vaner og tradisjoner. Med rundt 61 millioner innbyggere er Storbritannia en svært multikulturell nasjon. Generelt sett kan man si at britene drikker mye øl, er høflige og har et manisk forhold til fotball.

Hvorfor Storbritannia?

Storbritannia har over 3000 utdanningsinstitusjoner som tar i mot internasjonale studenter fra hele verden. Med et bredt tilbud og et fleksibelt system står du relativt fritt til å selv velge hva du ønsker å studere. Her kan du velge å gå et helt studieprogram, som for eksempel en bachelor eller masterutdanning, du kan gå årsenheter, kombinere ulike kurs, eller ta et semester via utveksling. Valget er ditt!

Opptakskrav                                                                                                      

Opptak til universiteter i Storbritannia gjøres på grunnlag av en helhetsvurdering, ikke ut fra definitive karakterkrav som i Norge. Vurderingen tar hensyn til sine akademiske kvalifikasjoner, personlig brev, anbefalingsbrev fra lærere, arbeidsgivere og lignende, samt arbeidsmappe (portfolio) med eksempler på dine tidligere prestasjoner, dersom dette er aktuelt. Kravene til din bakgrunn varierer fra lærested til lærested.

De fleste utdanningsinstitusjoner i Storbritannia krever også at du skal fremlegge bevis på ditt engelsk nivå. Det er naturlig nok viktig at du skal kunne følge undervisningen, delta i diskusjoner, samt skrive oppgaver og ta eksamener –  på engelsk. Vanligvis kreves det at du kan fremlegge en bestemt score på engelsktester som TOEFL, Test of English as a Foreign Language, eller IELTS, International English Language Testing System.

 Les mer om TOEFL og IELTS engelsktester her.

For opptak til visse business skoler kan det også kreves at har oppnådd en viss score på testen GMAT. GMAT står for Graduate Management Admission Test, og skal avdekke dine analytiske ferdigheter, samt din evne til problemløsning og kritisk tenkning. Det er en fordel om du kjenner til engelske termer og begreper innen fagområder som økonomi, business eller ledelse.

 Les mer om GMAT - testen her

Utveksling?

Vil du ta et semester eller ett års utveksling i Storbritannia? Vær klar over at visse skoler bare i mot Erasmus-studenter. Lærestedet ditt i Norge må derfor først ha en avtale om Erasmus-utveksling med skolen.

Som regel har du likevel også mulighet til organisere utenlandsoppholdet selv.

Hvor mye koster studiene og hvordan kan de finansieres?

Kommer du fra et ikke-EU land må du betale overseas/international fees, altså relativt høye skolepenger i Storbritannia. Som ikke medlem av EU gjelder dette derfor norske studenter

Er derimot du eller en av foreldrene dine statsborger i et EU land, men du har bodd i Norge eller et annet EØS-land de siste tre årene, kan du kanskje få mulighet til betale home fee/EU fee på 3145 £ per år for bachelorstudier. For masterstudenter er beløpet høyere. Du søker som home fee student gjennom UCAS innen 15.januar (OBS - egne frister på masterstudier), men det er opp til hvert enkelt lærested å vurdere hvem som får betale home fee/EU-fee.

Prisnivået varierer fra studieprogram til studieprogram. Masterstudier, samt medisinske fag som lege, tannlege og veterinær er dyrest, og koster mellom 9000-22000 £ per år. Bachelorgrader er billigere, men varier i pris ut fra om det dreier seg om en Bachelor of Arts eller en Bachelor of Science. Bachelor of Arts koster mellom 6 750 – 9 000 £ per år, mens en Bachelor of Science koster mellom 7 000 – 11 000 £ i året.

Hva er så forskjellen på en  Bachelor of Arts og en Bachelor of Science?

På engelsk starter en bachelorgrad ofte med tittelen Bachelor of Arts in.... (BA) eller Bachelor of Science in... (BSc) før navnet på studiet legges til. Bachelor of Arts (BA) er betegnelsen for humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag, og Bachelor of Science (BSc) for realfag og teknologiske fag. For eksempel Bachelor of Science in Information Systems, Bachelor of Science in Financial Management, Bachelor of Arts in Theology eller Bachelor of Arts in Human Resource Management

Lån og Stipend fra Statens Lånekasse

Du kan søke om støtte fra Lånekassen når du har fått opptaksbevis fra lærestedet. Lånekassen gir lån og stipend til bachelorgrader og mastergrader ved offisielt godkjente læresteder for høyere utdanning i Storbritannia, med unntak av Foundation Course, BTEC og HND/HNC. Alle lærestedene du finner på UCAS ( tilsvarende organ som Samordna Opptak i Norge)  er offentlig godkjente i Storbritannia og kvalifiserer derfor til støtte. Du kan også få støtte til utveksling.

Scholarships

Sammen tilbyr institusjoner i Storbritannia tusenvis av scholarships til internasjonale studenter. I tillegg gir Storbritannias regjering scholarship til mer en 21.000 internasjonale studenter hvert år. Undersøk dine muligheter og søk så fort du kan! 

Levekostnader

Som i de fleste land varierer også levekostnadene i Storbritannia fra område til område. London er nok den dyreste byen, med levekostnader høyt over gjennomsnittet. Andre relativt dyre byer er Edinburgh og Manchester. En del butikker, kinoer, museer og gallerier tilbyr studentrabatter og det samme gjør kollektiv transport som busser og tog. De fleste universiteter har studentaktiviteter som kino, nattklubber, teater og lignende som tilbys for en langt billigere penge enn hva du finne off-campus. Helsetjenester er ofte gratis for internasjonale studenter!