Studere i Paris

Paris – je t'aime

Paris er en moderne, veltalende og romantisk storby. ”The city of light” har flere kjente landemerker enn andre byer i verden. Paris er også kjent for å ha et mangfold av restauranter, gatekafeer og klesbutikker. Du vil fort bli trollbundet uansett hvor i byen du befinner deg. Det meste av undervisningen i Frankrike foregår på fransk. Det finnes naturligvis muligheter for å studere på engelsk, men slike tilbud tilhører unntakene snarere enn regelen. Inngående kunnskaper i fransk er altså en fordel.
Viser 1-7 av 7 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-7 av 7 treff

Paris – kort om kjærlighetens by

Paris er en moderne, veltalende og romantisk storby. ”The city of light” har flere kjente landemerker enn andre byer i verden. Paris er i tillegg kjent for å ha et mangfold av restauranter, gatekafeer og klesbutikker. Flytter du hit for å studere vil du fort oppdage at Paris vil trollbinde deg uansett hvor du befinner deg i byen.

Parisere er svært stolte over sin mat, mote, vin og ikke minst kunst og litteratur. I tillegg er de stolte over sin lange historie og utdanningssystemet. Velger du å studere i Paris må du fort gi etter for den langsommere levemåten, her gjelder det å nyte hver dag og leve livet.

Mye å se og gjøre

Når du ikke sitter i en forelesning og prøver å tilegne deg kunnskap, kan du få gratis historietimer kun ved å spasere langs de historiske gatene i Paris. Oppdag den ekte Moulin Rouge, betrakt den nydelige hvite Sacre Coeur som skuer utover hele byen, ta en båttur på elven Seine eller spis en crêpes fylt med nutella. Hvis du heller liker litt utfordringer kan du alltid prøve deg på Eiffeltårnets 1 652 trappesteg for en en utsikt som kommer til å ta pusten fra deg.

Hvorfor Paris

Et studieopphold i Paris kan gi deg viktig språk- og kulturkompetanse som senere vil komme deg til gode både i privatlivet og i arbeidslivet. Frankrike har imidlertid også sterke undervisningstradisjoner, og holder et høyt akademisk nivå på høyere utdanning.

Undervisning og språk

Stort sett er undervisningen ved franske læresteder for høyere utdanning forelesningsbasert. Det oppfordres til bruk av lærebøker som utfyllende studiekilder, men pensum er gjerne det læreren sier i løpet av forelesningene. Det må altså påregnes en god del notatskriving. Det franske skolesystemet er dessuten preget av større avstand mellom elever og lærere. For nordmenn kan overgangen til et mer autoritært lærer-elev-forhold virke gammeldags, men vanligvis går dette seg til på kort tid.

Ikke overraskende er det slik at det i Frankrike undervises på fransk. Det finnes naturligvis enkelte muligheter for å studere på engelsk, men slike tilbud tilhører unntakene snarere enn regelen. Inngående kunnskaper i fransk er altså en forutsetning for et vellykket studieopphold.

Kilder: ANSA

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!