Årsstudium

Filosofi - årsstudium

Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Filosofi - årsstudium

Filosofi studerer noen av de mest grunnleggende temaene i livet, som etikk, rettferdighet, lykke, kunnskap, eksistens, sannhet og identitet. årsstudiet er en innføring i filosofi med vekt på praktisk filosofi, slik som etikk, politisk filosofi, feministisk filosofi og miljøfilosofi. Programmet passer for alle som er interesserte i praktisk-filosofiske spørsmål enten du ønsker å bruke det som grunnlag til videre studier i filosofi, til å supplere andre studier, eller gi deg filosofisk kompetanse til arbeidslivet.

Praktisk filosofi omhandler spørsmål som: Hva er rett og galt? Hva er et godt liv? Hva er et rettferdig samfunn? Hvordan skal vi forholde oss til naturen?

årsstudiet i filosofi ved UiT gir en innføring i sentrale teorier og debatter innen praktisk filosofi. Studiet består av seks emner som alle er obligatoriske: examen philosophicum, filosofihistorie, etikk, politisk filosofi, feministisk filosofi og miljøfilosofi.

UiT Norges arktiske universitet
Universitetet i Tromsø
9037 Trømsø

Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Her studerer over 16.000 studenter – fordelt på over 200 studieprogrammer. UiT har studietilbud på ti steder: Tromsø, Alta, Kirkenes, Hammerfest, Harstad, Narvik, Bardufoss, Bodø,...

Les mer og vis alle utdanninger ved UiT Norges arktiske universitet

Highlights