Vis studentum.no som: Mobil

Sikkerhetsstudier og internasjonale relasjoner

Oslo Nye Høyskole
Sammendrag
Årsstudium
Nettstudier
Heltid/deltid
Støttet av lånekassen
Høst / Vår
Nettstudier

Sikkerhetsstudier og internasjonale relasjoner

Årsstudium i sikkerhetsstudier og internasjonale relasjoner

Ønsker du å forstå hvordan makt, interesser og ideer om sikkerhet former internasjonal politikk? Og lurer du på hvordan vi kan sikre samfunn, nasjoner og det globale fellesskapet? Da er årsstudiet i sikkerhetsstudier og internasjonale relasjoner noe for deg.

Hvem passer studiet for?

Med dette årsstudiet får du oppdatert kunnskap om sikkerhetsrelaterte temaer. Studiet passer for deg som vil begynne å studere, vil bygge på en utdanning eller vil omskolere deg.  

Hva lærer du? 

Du vil tilegne deg både teoretiske og praktiske verktøy for å analysere, forstå, forklare og diskutere hva sikkerhet egentlig er, og hvordan vi kan «sikre» samfunn, nasjoner og det globale fellesskapet.

Du lærer å analysere sikkerhet fra ulike perspektiver og fagretninger, som historie, politisk filosofi og sosiologi i tillegg til statsvitenskap. Denne tverrdisiplinære tilnærmingen gjør at du som student opparbeider deg et bredt kunnskapsgrunnlag.

Du vil lære om alt fra tradisjonelle temaer som militærstrategi til å diskutere nyere problemstillinger som omhandler klimaendringer, cyber og kunstig intelligens.

eksempler på sentrale problemstillinger er:

 • er alle kriger utelukkende negative?
 • vil klimaendringer føre til flere voldelige konflikter?
 • kan brudd på menneskerettighetene rettferdiggjøres i kampen mot terrorisme?
 • hvorfor blir noen terrorister?
 • er USA i ferd med å tape sin posisjon som "hegemon"?
 • hvorfor er noen samfunn og land mer utsatt for vold enn andre?

 

Frivillige samlinger

For studieprogrammene ved Institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner arrangeres det minimum én felles digital samling per semester. Her får du får muligheten til å treffe forelesere og medstudenter. 

Du kan delta på så mange samlinger du ønsker. Samlingene er ikke emnespesifikke, men tar for seg ulike faglige problemstillinger og temaer. Dette varierer fra samling til samling. Det er også fokus på studieteknikk og det å være nettstudent, og samlingene gir gode muligheter til å bli kjent med både medstudenter, fagansatte og høyskolen.

For kontakt eller mer informasjon om Sikkerhetsstudier og internasjonale relasjoner, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Arbeidsrelevans og jobbmuligheter

Studiet kan være ditt første skritt på veien til en spennende jobb, eller bygge på for de som skal spisse sin kompetanse.  

Studiet er et første skritt på veien til en spennende jobb. Kunnskap innen sikkerhetsstudier er relevant for en rekke ulike sektorer og bransjer, som

 • forsvaret og etterretning
 • humanitære organisasjoner
 • sikkerhetsselskaper
 • statlig utenrikstjeneste (både politisk og militært)
 • forskningsinstitutter

 

Videre studier

Dette årsstudiet kan inngå i en bachelorgrad i enten bachelor i freds- og konfliktstudier eller bachelor i internasjonale studier.

Opptakskrav/Søknad

 • Generell studiekompetanse
 • 23/5-regelen
  ELLER
 • Realkompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudium, 60 studiepoeng.

Hvorfor velge Oslo Nye Høyskole?

Nettbaserte forelesninger

Støttet av lånekassen

Ettertraktet utdanning

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Sikkerhetsstudier og internasjonale relasjoner.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Oslo Nye Høyskole

Spennende studiemuligheter ved Oslo Nye Høyskole

Oslo Nye Høyskole tilbyr fleksibel utdanning som legger til rette for læringsglede og livslang læring.   

Oslo Nye Høyskoles samfunnsoppdrag er forskning og utdanning av høy kvalitet. På campus i Oslo eller på nett. Vi er en uavhengig breddehøyskole med et moderne og fremtidsrettet studietilbud innen psykologi, helse, økonomi og administrasjon, samt statsvitenskap og internasjonale relasjoner. Høyskolen tilbyr en rekke studieprogram på master-, bachelor-, bachelorgradsenkeltemne- eller årsenhetsnivå. 

Høyskolen består av fire institutt: 

 • Institutt for psykologi 
 • Institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner
 • Institutt for helsefag
 • Institutt for økonomi og administrasjon

 

Utdanninger i Oslo ved ONH

Campus i Oslo finner du sentralt i byen, på urbane St. Hanshaugen. Høyskolen er preget av positive og ivrige studenter og ansatte som sørger for et godt læringsmiljø. Som student på Oslo Nye Høyskole blir du oppfordret til å engasjere deg ved siden av studiene i for eksempel studentdemokratiet, gjennom sosialkomiteen, studentrådet, linjeforeningene og fadderstyret.

Nettstudier ved ONH

Som nettstudent har du en fleksibel studiehverdag hvor du selv kan velge når og hvor du vil studere. Få kompetanse med enkeltemner, bygg videre på årsstudium, eller ta en hel bachelorgrad på nett. 

Som nettstudent blir du godt tatt vare på. Du får din egen nettlærer, og via læringsplattformen Qybele har du tilgang til mange hundre undervisningsvideoer, fagchat, og mulighet til å danne kollokviegrupper med andre
studenter.

Vi har to oppstartsperioder for nettstudier i året, du kan starte mellom 15. desember og 1. februar, eller mellom 1. august og 15. september.

Studier i utlandet gjennom ONH

ONH Education, en underenhet av Oslo Nye Høyskole, samarbeider med universiteter i mange land, og hjelper deg på veien til ditt drømmestudium. Å studere i utlandet gir deg ikke bare en utdanning – du får opplevelser for livet og et unikt utgangspunkt for en spennende karriere.

Noen av studieløpene starter med et undervisningsår på campus hos oss i Oslo før du drar videre til utlandet. Gjennom ONH Education kan du studere til å bli lege, tannlege, veterinær, fysioterapeut eller kiropraktor. Du kan også ta en bachelorgrad i mange forskjellige fagområder i Australia, eller dra et semester på utveksling.

Vi hjelper deg med alt det praktiske rundt søknad og følger deg gjennom prosessen og frem til avreise. Alle samarbeidsuniversitetene våre er godkjent for støtte av Lånekassen.

Vis alle utdanninger fra Oslo Nye Høyskole

Kontaktinformasjon til Oslo Nye Høyskole

Oslo Nye Høyskole

Lovisenberggata 13
0456 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Sikkerhetsstudier og internasjonale relasjoner:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!